HP laserjet 5L - ne stampa iz XP

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

HP laserjet 5L - ne stampa iz XP

stampac je iz '95, nasao sam drajvere za xp, racunar ga vidi kao HP 5L (pcl) . vezan je paralelno (lpt1), to je jedina mogucnost. Port na racunaru je ispravan, kad dam print test page nista se ne desava 10-ak sec, onda javi dole desno u taskbaru "error..."

Jel imao neko slicnu muku? Mozda bi mi pomogao neki link ka nekim drugim drajverima , da nije PCL (ne znam ni sta to znaci).
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: HP laserjet 5L - ne stampa iz XP

Proveri za pocetak kako ti je u BIOS-u konfigurisan LPT1 port, trebalo bi da je ECP+EPP - ako nije postavi ga tako pa probaj.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

bio je na "auto", pa sam ga prebacio na ECP+EPP, pa ga opet vratio na auto, i nista i dalje. Zaboravih da kazem da je na lpt1 bio vezan neki A4 skener (tezak 10kg, takodje iz proslog milenijuma) i on radi kad god ga ubodem. Na isti centronix kabal. Takodje, printer je donesen sa racunara na kome je radio (pod win98), tako da pretpostavljam da su i port i printer ispravni.

I dalje mi smrdi na drajver, posto mi prilikom instalacije javlja "STOP... not Xp certified driver..." , mada znam da ne mora da znaci, to isto javlja i za mnoge druge hardvere koji ipak prorade.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• skaarj
        CBC Veteran
        • 25.03.2005
        • 176
        • Novi Sad

Da probas da uklonis pomenuti drajver? Ja imam 6L (sto je u sustini isti stampac) i u XPu za njega ne treba nikakav dodatni drajver. Radi 'iz kutije' sto bi rekli.
        *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875
          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ajde ovako, prvo proveri koju ti gresku izdaje, a drugo udi u propretis stampaca i podesi mu defult format stranice na A4. Ako je letter nece da stampa zato sto nema taj format papira u tray-u. Ja imam 5N koji isto ima PCL (postscrip drajver) ali je mnogo veci i robusniji, mada je mehanika ista kao kod tebe, stim sto moj ima i LAN interfejs. Isti problem imam ako mu ne podesim stranicu na A4. Bez toga samo izda gresku ubaci papir i tu ceka. Doduse ovaj ima i display pa znam odma koji mu je. Ince odlican stampac i ako je ispravan ne menjaj to i samo teraj.
          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• milan_g1
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2007
            • 863
            • Karaburma

Originally posted by skaarj
            Da probas da uklonis pomenuti drajver? Ja imam 6L (sto je u sustini isti stampac) i u XPu za njega ne treba nikakav dodatni drajver. Radi 'iz kutije' sto bi rekli.
            Potpisujem... ja imam 5l i nikakvi dodatni drajveri ne trebaju, samo ga ubodes, kliknes next ako mora, done i to je to... hehe ala sam ga objasnio, ne secam se bas najbolje jer sam taj problem imao kad sam presao sa 98 na XP, drajveri su bili na disketama jos i znam da sam se mucio. Sada kad instaliram xp stampac je vec ustekan i samo namestim A4 defaul format i to je to, znaci samo probaj da skines drajvere i da instaliras neke genericke
            "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

Working...
            X