osvezavanje racunara ,saveti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

osvezavanje racunara ,saveti

Hteo bih malo da sredim komp,hdd me zeza,ujedno bi i memoriju nadogradio.
    pa mi trebaju saveti
    gledao sam ovo http://www.itsvet.com/proizvod/hitachi- ... dd/28/1197
    i ovo http://www.itsvet.com/proizvod/kingston-4gb-(2x2gb)-1066mhz-ddr2-khx8500d2t1k2-4g/comp_comp_ram/71/1080
    ploca mi je gigabyte 965p-ds3p,imam vec 2x1gb u dual chanel-u ,zanima me kako bi se ovo slagalo sa ovim sto nameravam da stavim i kakav je ovaj hdd

neki predlog ,nesto slicno,sto ne prelazi ove cene,a dobro.
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Re: osvezavanje racunara ,saveti

Hitachi hard diskove nisam imao prilike da isprobam ali sam čuo samo reči hvale. Što se tiče memorije ako već imaš 2x1 GB onda neverujem da ti treba još 2x2 GB, osim ako se ne baviš nekim jaaaako memorijski zahtevnim poslom i pritom koristiš 64-bitni OS. Moj predlog je da, ako prethodno navedeno nije slučaj, jednostavno uzmeš još jedan modul od 1 GB jer ako koristiš 32-bitni OS nemaš neke koristi od 4 ili više GB RAM-a. Jedino ako imaš neku memoriju koja radi na recimo 667 MHZ onda prodaj tu memoriju što imaš pa pazari ovu na 1066.

Comment

• srdjanissan
      CBC Senator XXL
      • 20.11.2008
      • 720
      • beograd

Imam 64bitni,interesuje me da li bi i dalje dual chanel bio aktivan ako nisu npr 4x1gb ili 4x2gb,vec 2x1 i 2x2gb,moje su 800mhz ,ma zbog photoshopa i tako nekih vecih programa bi uzeo,a i za igre,naravno

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Jel radiš profesionalno ili samo ponekad u PS-u? Koji procesor imaš? Koju grafiku? Za dual channel nisam siguran.

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

dual channel radi bez obzira na kolicinu memorije... bitno je da je memorija odgovarajuce brzine i veoma je pozeljno da su moduli isti (proizvodjac i model) i naravno da su pravilno ubodeni u plocu.

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

core2duo 6400 2.13ghz i N 7600gs,da li ce biti mnogo razlike sto mi je trenutna 800mhz a ova je 1033mhz memorija
            ne radim profi,nego kad radim pripremeaz stampu i obradjujem da bi mogao da radim u sito stampi itd...

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Kaže da ploča Supports Dual channel DDR2 800 memory, tako da nema svrhe stavljati bržu, osim ako ima neka varijanta za overclock, bolje ti to lepo sve spakuj nekome i kupi sve novo, jefitnije je i brže u svakom smislu. Chipset je malo stariji...
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• MaliRadojica
                CBC Član
                • 06.03.2009
                • 95
                • Beograd

@srdjanissan
                Uzmi slobodno tu memoriju i disk, samo nađi nekoga ko to ume lepo da podesi (taktovi memorije i procesora). To je odlična ploča, možeš praktično da bez ikakve muke digneš takt procesora za 33.33% i više (na FSB 1066MHz). Verovatno će i memorija moći da radi na punih 1066MHz. Samo vidi da se u tom slučaju čipset dobro hladi... U slučaju da nova memorija može da radi na ovom taktu, prodaj tu na 800MHz, da ne bi morao da spuštaš takt brže memorije. Ako ne može, ostavi sva 4 modula, na 800MHz.
                Takva mašina "debelo" zadovoljava sve tvoje potrebe.
                Nije ovo ne najbolja memorija, ni najbolji disk, ali ako ima garanciju, baš te briga...

Comment

• srdjanissan
                  CBC Senator XXL
                  • 20.11.2008
                  • 720
                  • beograd

ne bih ,jer bi bas bio na gubitku masina je placena debelo pre 2godine,sad kapiram da joj je vrednost mizerna. pa bi za 120e dosta toga uradio.
                  Jos kad bi znao nekog ko bi clock mogao dobro da mi odradi,mislim mogao bi i ja,ali ne bi bas da petljam,samo sam citao o tome,nikad radio.
                  sa ovim upgrade-om mislim da bi bio miran narednih godina,eventualno grafiku za god-dve da uzmem bolju

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by srdjanissan
                    core2duo 6400 2.13ghz i N 7600gs,da li ce biti mnogo razlike sto mi je trenutna 800mhz a ova je 1033mhz memorija
                    ne radim profi,nego kad radim pripremeaz stampu i obradjujem da bi mogao da radim u sito stampi itd...
                    I dalje mislim da nemaš potrebe za toliko memorije iz najmanje 2 razloga:

1. Ne radiš profesionalno pa ti malo vremena gore ili dole ne znači verovatno ništa
                    2. Sa tom grafikom ti ne znači toliko memorije jer ne može sama grafika da tera neke ogromne rezolucije u igrama

Naravno tvoje su pare pa ti odlučuješ ali ja bi na tvom mestu dokupio samo još jedan modul od 1 GB (800 MHz ili malo bržu) i to je sve što se tiče RAM-a.
                    Na toj ploči može da radi i memorija na 1066 samo treba overklokovati procesor ili podesiti asinhron rad memorije i procesora (samo onda mora i stara memorija da se overklokuje a to može da bude a i nemora ). Ali i ako samo ubodeš 1066 module oni će raditi na 800 i nema problema.

Comment

• srdjanissan
                      CBC Senator XXL
                      • 20.11.2008
                      • 720
                      • beograd

sad nisam pameta,pogledacu cenu za 2x1gb npr http://www.itsvet.com/proizvod/geil-2gb-(2x1gb)-800mhz-ddr2-black-dragon/comp_comp_ram/81/592 ali samo ako je nadjem po ceni od tih 30e,jer bih radije dao jos 25 i uzeo onu. a ako neko zna da clockuje ovo moje cudo ,raspolozen sam za savete. kad kupim ovo sto mi treba.

Comment

• MaliRadojica
                        CBC Član
                        • 06.03.2009
                        • 95
                        • Beograd

Pardon, napravio sam grešku, tvoj procesor već radi na 1066MHz FSB. U tom slučaju bi bilo bolje setovati FSB/MEM = 1600/800, ako ploča može da izgura...
                        Mislim da sam počeo da te zbunjujem, javi se ako se ne snađeš oko ovih podešavanja.

Comment

• srdjanissan
                          CBC Senator XXL
                          • 20.11.2008
                          • 720
                          • beograd

fsb je nesto front-blabla u biosu u chipset setupu,ili kako god. kad nabavim ovo sve,bice do sl 5ka eto mene,samo me zanima imam chieftec kuciste napajanje mislim da je 500w,nisam siguran,da ga ne vadim sad ,da li ce mi trebati cooler novi za ovo planinarenje? koliki napon da stavim u biosu,tako neki saveti da razmotrim dok ne kupim ovo

Comment

• deki-ascona
                            Bio nam je drug! RIP
                            • 10.04.2007
                            • 2118
                            • NI , Trosharina

Izvini srdjane, samo da priupitam sergia i ostale : ako srdjan ubode ram 1033 pored ram 800 i nista ne dira onda ce obe da rade na 800. A ako overklokuje na 1033 iz biosa onda ce obe da rade na 1033 ? Pitam zato sto sto sam u zivotu overklokovao 5-6 racunara, od toga sam izgoreo polovinu ploca (srecom nijednom svoju ), pa cisto da vidim da li postoji nacin da se dovede ucestanost sporijeg rama na brzi.
                            Originally posted by Valent Vudriga
                            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Originally posted by deki-ascona
                              Pitam zato sto sto sam u zivotu overklokovao 5-6 racunara, od toga sam izgoreo polovinu ploca (srecom nijednom svoju )
                              Nemoj da plašiš čoveka, meni nije uspelo ništa da spalim (baš me zanima šta si to spalio) i kad se to radilo fizički na ploči bez ikakvih modernih zaštita koje kažu "BIP, ne može ja sam vratila na fabričko pa probaj ponovo"...

btw, ako si palio amd procesore, onda nije šteta i treba, oni i tako crknu sami, i usput povuku sa sobom svašta...
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                              X