Joomla, drupal, MODx

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Joomla, drupal, MODx

Sigurnost?
    Pobeleše mi oči čitajući sve i svašta. Imali stručnih korisnika da brane čast navedenih?

Usput i za wordpress
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • PINHEAD
    CBC Senator XXL
    • 30.03.2005
    • 373
    • BG, Vidikovac

Re: Jomla, drupal, MODx

Isto kao sa auto alarmima, nema pravila. Ako se neko namerachio na tebe, hebiga

Mislim da ces najpreciznije odgovore naci na forumima doticnih CMS-ova ... garant ima sticky tema. Ako si vec krenuo da se self-edukujesh.
    Ako ne, plati onog ko ce da ti garantuje sigurnost i podrsku 24/7.

Joomla je rupichasta - tako sam cuo na vise strana a i kolega je bas skoro imao problem sa napadima ( a mozda ima i dalje ), i stoga bih preskocio da sam na tvom mestu ako mislis da ces imati potencijalnih "neprijatelja"

Za Drupal, WP i ostale nesam imao iskustvo
    EI9, EJ9, EK9......

Comment

• gille
      CBC Senator XXL
      • 24.09.2006
      • 593
      • Belgrado

Joomla - podosta bšna, ako se lepo podesi i stave permalinkovi i par plugina može sasvim pristojno da radi. Laka za administraciju.

WordPress - blog oriented CMS. Ultra jednostsvan za setup, malo opcija, extra layout template sistem. Za neke jednostavne stvarčice više nego OK, ne treba mu čak ni mySQL da bi radio. Sekuritatea - onako.

Drupal - ultra heavy. B92 koristi taj cms za svoj sajt. Nenormalno komplikovano podešavanje i setup, najveći broj opcija i podešavanja od ova 3. Sam CMS je free, Template manager ili nešto slično se plaća. Nema ni približno toliko extenzija kao za WP i Joomlu. Sekuritatea najbolja od ova 3.

Comment

• PINHEAD
        CBC Senator XXL
        • 30.03.2005
        • 373
        • BG, Vidikovac

A ima i TYPO3 na primer, on je jos i "naj" od svih cms-ova, jedini problem je sto je uzasno komplikovan da se savlada.
        Jedan moj prijatelj je otvorio firmu i ceo razvoj bazira na TYPO3, provalio ga je skroz i sad samo radi pluginove i ekstenzije i naravno, brzo i efektivno odradjuje zahteve klijenata ...

Ako eventualno treba kontakt, mogu na pp.
        EI9, EJ9, EK9......

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Nemam namere da učim sve a nema ni nekog ko će mi garantovati da radi sve 24/7 pa se zato raspitujem, čitao sam sve matične forume i svi se hvale normalno da ako se postavi dobro.. blabla a to je isto kao da držim pare u providnoj kesi i hodam ulicom...

Niko ne koristi MODx...?

https.autogas.rs

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Postao sam Drupalista Ipak ću učiti da plivam, svidja mi se jako Ima stvarno čudo da se sa njim napravi ali treeebaaa...

https.autogas.rs

Comment

• UkiMazda
              CBC Senator XXL
              • 16.11.2007
              • 444
              • Beograd
              • Alfa 156 2.0TS

Moj glas ide za wordpress, sve mi se visa svidja, samo naravno treba poznavati php i css vrlo dobro. Pokusao sam sa drupalom mada nisam bio previse uporan i batalio sam, moram priznati da mi je izgledao pomalo konfuzno i nepregledno, pogotovu posle joomle
              Kad smo vec na ovoj temi, zna li neko neki dobar plugin za wordpress preko koga moze da se obavlja e-trgovina? Probao sam sa wp-ecommerce ali mi ne odgovara zato sto nisam mogao da ga prilagodim svom projektu tj. temi koju sam sam napravio. Znaci treba mi jednostavan plugin koji bi imao funkciju korpe i pregled narudzbina(za admina) a placanje bi se vrsilo uplatnicom, jer smo na to navikli

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Šta misliš kako tek meni izgleda Drupal U principu za ono što sam zamislio, odgovara i može sve, da je uvrnut jeste ali je zajednica sve veća i ima dosta pomoći... Takodje je integrisano u startu dosta stvari koje su mi bitne a stalno se nadogradjuje. I ostali idu u nadogradnju ali je Wordpress prvenstveno za blogove što ne znači da dobar majstor sa njim i modovima ne može napraviti svašta. Tražeći po netu našao sam dosta lepih sajtova uradjenih u Wordpress-u a mnogi ga nude u paketu kao gotov proivod sa sajtom i CMS-om za održavanje. Poslednja ponuda što sam dobio je 200 evra godišnje, doduše uključuje hosting ali opet

Php treba poznavati ali CSS nije problem, to se lako sredjuje...
                Drupal ima dobar ecomerce, instalirao sam da probam a i taj tvoj može da se prepravi ali moraš čačkati po njemu. Ne znam da li ima neki bolji pošto nisam istraživao na tu stranu...

https.autogas.rs

Comment

• UkiMazda
                  CBC Senator XXL
                  • 16.11.2007
                  • 444
                  • Beograd
                  • Alfa 156 2.0TS

Re: Joomla, drupal, MODx

Da se pohvalim da sam uspeo da nadjem plugin za online shopping u wordpress-u, zove se "eShop" i otvorenog je koda, tako da sam lako izmenjao i prilagodio svom sajtu. Problem je sto ima dosta php fajlova pa treba vremena da se pohvata sta je od cega da bi se izmenjalo, ali firebug je majka
                  Jednostavan je za koriscenje i ima dobar backend za administratora. Ima vise mogucnosti placanja, izmedju ostalih i cash tako da za nas u Srbiji moze da odradi lep posao.

U vezi drupala procitah ovo:

"Drupal: 2009 Best Open Source PHP CMS!
                  10 Nov 2009

Packt publishing just announced earlier this morning that Drupal has won the 2009 Open Source PHP CMS award!
                  Packt Publishing is pleased to announce that Drupal has won the Best Open Source PHP CMS Category in the 2009 Open Source CMS Award. This category featured a very close contest between the top three, Drupal, WordPress, and Joomla! in which Drupal ended up as the overall choice for the judges and the public."

I usput vidim i ovo: http://buytaert.net/whitehouse-gov-using-drupal
                  -sto opet govori nesto o Drupalu. Meni je bio neprivlacan ali nikako nemam vremena da sednem i da mu udjem u stos a sve me vise interesuje.
                  Ako je linkovanje zabranjeno, molim moderatore da izbrisu i izvinjavam se unapred.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Re: Joomla, drupal, MODx

Modx je isto kao drupal, sličan projekat ali je kod nas slabo zastupljen. Doduše ni drupal zajednica nije baš neka ali sam i ja kao ti gledao ko išta, video sam sajtove koji koriste Drupal medju kojima i taj što si naveo a i velike korporacije ga koriste. Ima tri iljde miliona modova, potrošio sam oči da isprobam deo U osnovi ako praviš neki običan sajt do srednje komplikovanog jako dobra latka u osnovnoj varijanti. Ako želiš više moraš dodati modove za svašta i onda ide podešavanje do nesvesti jer može da ukršta sve sa svim, ovakve slike, onakvi vido materijali, oni tekstovi protiv ovih, ovaj korisnik vidi ovakav sajt, onaj vidi onakav i sveto na klik dugmeta. Pravi ga u letu za baš tog člana

Perverzije do kraja

Biće kao Linux, svi ga potcenjivali ispočetka sad ode u nebo... Opet, zavisi šta kome treba, za neki statičan sajt nema potrebe gubiti živce na bilo koji CMS... Mislim na učenje zbog održavanja ali za ove što prave sajtove je majka Mara, klik, klik i klik i eto ga....Sa moje strane konstruktivno, a sa dizajnerske strane to već zavisi

https.autogas.rs

Comment

Working...
                    X