Pomoc oko instalacije TL-WR541G

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

Re: Pomoc oko instalacije TL-WR541G

Hvala puno VUJKE spasao si me, samo promenuo IP (ne znam zašto nisam ranije) i radi kao zver! Hvala ti još jednom kao i svima ostalima koji su se potrudili da mi pomognu!

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

Tp-link sada lepo radi, nisam još izvršio sva podešavanja, mrežu sam zaštitio i isključio emitavenje ssid-a itd. Nego sam me muči protok. Krene sa nekih 120-160KB/s i polako ga spusti na 39kb/s za par sekundi i tako radi. Dali je u pitanju ruter ili postoje još neka podešavanja za koja ja ne znam a koji mi usporavaju protok. Kopam ali nikako da iskopam

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

Ako je na default podešavanjima bez čačkanja QoS-a sledeće pitanje bi bilo koliko je daleko laptop od rutera, kakav je signal i da li ide kroz zid? Probaj kakav je protok na kablu pa javi.
        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• slobodank
          Moderator
          • 26.11.2007
          • 1338
          • Stara Pazova
          • Fiat Idea 14.16v lpg

Trenutno je jako mali protok i na kablu pa ne mogu da kažem trenutno ništa, oko 35kb/s. Probaću kasnije pa ću uporediti. Inače signal je na excellent prolazi kroz jedan zid.

Comment

• vujke
            Admin
            • 29.09.2004
            • 1673
            • Mladenovac
            • Daewoo Lanos 1.5SX

Biće da je agregacija problem malog protoka. Možeš da proveriš stabilnost wireless konekcije tako što ćeš da probaš kopiranje fajlova sa desktopa na laptop, obrati pažnju na brzinu kopiranja i oscilacije u brzini.
            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• dacha
              CBC Senator XXL
              • 23.06.2007
              • 356
              • Beograd, NBG
              • Xsara II 2.0i

da ti sve radi kako treba ne bih ja tu nista dirao hehe
              s obzirom da ti se to desava evo nesto iz mog iskustva.

vujke ide u dobrom pravcu ali ako se ispostavi da je sve sto testiras od navedenog u redu ili ti ponestane ideja, onda bi trebalo da prebacis taj mt882 u bridge mode kao sto sam ti vec opisao.
              naravno ako si dobio user i pass koji su bili problem, ako nisi i zezaju te oko toga posalji mi pm sa brojem telefona po kom ti je pusten adsl da probam preko bivsih kolega pa ko ga pre nabavi, oni nemaju direktan uvid ali mogu da kontaktiraju ove sto imaju.

generalno razlog za lose performanse, latency, gubitke paketa i druge komplikacije i "anomalije" mogu da budu i 2 rutera koja rade u routed mode-u tj. dupli posao bez obzira sto su na drugim sub-ovima, nat-ovanje, fw-ovi, upnp tj. po default-u im je svasta ukljuceno u zavisnosti od modela i firmware-a.
              za kucnu mrezu od par racunara previse komplikacija u smislu dupliranih stvari (osim ako ne uradis "fine tuning" oba rutera), koje su ti apsolutno nepotrebne i potencijalni su izvor konflikata.
              The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• slobodank
                Moderator
                • 26.11.2007
                • 1338
                • Stara Pazova
                • Fiat Idea 14.16v lpg

Originally posted by vujke
                Biće da je agregacija problem malog protoka. Možeš da proveriš stabilnost wireless konekcije tako što ćeš da probaš kopiranje fajlova sa desktopa na laptop, obrati pažnju na brzinu kopiranja i oscilacije u brzini.
                Ne mogu da proverim prenos podataka sa desktopa na laptop pošto mi je crkla mrežna, posudio sam je na dan dva od druga pa mu vratio, naručio sam sebi novu treba danas ili sutra da stigne.
                Testirao sam protok jutros oko 44kb/s, međutim ne cimam se previše s obzirom da sam proverio i na poslu (isto telekom adsl) gde je brži paket, tu je maksimalno uspeo da navuče 70kb/s što će reći da nam je nešto usporio net te moram sačekati da se vrati u normalu. Čim stavim mrežnu probaću prenos sa kompa na komp. ali čini mi se da brzina varira.
                previse komplikacija u smislu dupliranih stvari (osim ako ne uradis "fine tuning" oba rutera), koje su ti apsolutno nepotrebne i potencijalni su izvor konflikata.
                predpostavljam i da ima veze do ovoga, ali sačekaću da se vrati net na normalu pa ću izmeriti.

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Stigao mi je odgovor vezan za zahtev koji sam poslao telekomu vezano za username i pass i evo šta su mi poslali:

Поштовани,

Ваш захтев проследили смо надлежној Служби на проверу и реализацију. По завршеној провери одговор по захтеву, са неопходним подацима, биће послат ПТТ поштом, на адресу доставе рачуна за услугу ADSL, на име носиоца права услуге.

С поштовањем, Телеком Србија а.д.
                  pa ću dalje da podešavam kad mi stigne...

Comment

• 1nsane
                    CBC Senator XXL
                    • 28.05.2007
                    • 388
                    • Umcari - Grocka

Originally posted by slobodank
                    Tp-link sada lepo radi, nisam još izvršio sva podešavanja, mrežu sam zaštitio i isključio emitavenje ssid-a itd. Nego sam me muči protok. Krene sa nekih 120-160KB/s i polako ga spusti na 39kb/s za par sekundi i tako radi. Dali je u pitanju ruter ili postoje još neka podešavanja za koja ja ne znam a koji mi usporavaju protok. Kopam ali nikako da iskopam
                    Ja imam isti ruter i koristim ga kao AP (posto sam na wireless-u). Imao sam slican problem - gubitak protoka, timeout-e.........umeo je da se zaglupavi skroz i tako me yebavao par meseci dok slucajno nisam provalio u cemu je stvar. Trafo kojim se napaja ruter radi na 9V naizmenicne struje i ocajnog je kvaliteta, cim napon u mrezi (kucnoj instalaciji) malo opadne, ruter pobenavi. Resio sam tako sto sam ga "udenuo" u stari ispravljac od televizora i sad radi bez problema. Mozda to nije kod tebe slucaj, ali opet, cisto da znas na cemu si ukoliko si dobio tu seriju sa "kvalitetnim" kineskim trafoom.
                    NO BRAIN
                    NO PAIN
                    1_N_S_A_N_E

Comment

Working...
                    X