pomoć oko miša (šta može biti u pitanju)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

pomoć oko miša (šta može biti u pitanju)

Evo javljam se u vezi još jednog problema. Juče sam kolegi reinstalirao sistem na kompu. Doneo mi, imam problema videćeš i sam sredi ga. Ubodem tastaturu miš i sve ostalo ok radi. Reinstaliram sistem drajvere programe i sve ostalo što sam mislio da treba, super radi, ubacio mu još rama i odnesem mu. Kad zove kaže miš i tastatura ne rade. Odem do njega i ponesem svoj miš i tastaturu reko njegovi nisu u redu. Kad ni moji ne rade. donesem ga otvorim kućište kad vidim da su konektori ps2 za miš i tastaturu skroz razdrndani sve oglodano oko njih. Više ne prepoznaje tastaturu i neće da digne sitem. Posudim tastaturu sa usb-om i sve ok ali miš i dalje ne radi. Ubodem u ps2 svetli ali ne radi, tako isto i sa usb mišom. Ajde možda ne radi usb, ubacim u njegovo kućište svoj usb kontroler miš svetli ali i dalje ne rad. Popizdeio sam i ne zanm očemu je reč pa vas molim za pomoć. Da napomenem ja kad sam spoio svoj miš i tastaturu sve ok, a on mi kaže da je zbog toga ranije imao problema a kod mene sve ok radilo čak sam ga posle reinstalacije testirao sat dva restartovao ga i sl.

• glisalj
    CBC Član
    • 01.08.2008
    • 69
    • obrenovac

Re: pomoć oko miša (šta može biti u pitanju)

druze najbolje ti je da skines plocu i da ti neko preduva(preletuje)kontakte tastature i misa.verovatno je neki prespojen na stampi.racunar pri podizanju sistema prvo proverava prisutnost otpora na ps2 konektorima i ako ocita bilo kakav otpor automatski predje na njih,a tek ako ih ne vidi onda trazi alternativu (usb)uz to najbolje bi bilo da odradis( clear cmos)pa da probas sa usb odmah..pozdrav dragan

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Tastatura i miševa možeš da imaš koliko hoćeš i da rade paralelno, čak nije ni važno da li je tastatura u plavom miš u zelenom ili obrnuto, mora da radi ako je ispravno. Ako su mu PS/2 konektori raznjakani na ulazu možda imaju spoj negde, treba ih promeniti i to nije problem sa pravim odlemljivačem.

A da li radi samo miš u tom konektoru gde ti radi tastatura, probaj smao miš bez tastature, pa ako radi onda pridodaj tastaturu, ako posle toga počne da zeza onda je do napajanja. (neki elektrolit...) Probaj da digneš mašinu bez tastature i miša (usb) pa onda da ih prikačiš.

Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

Nece uopšte da digne sistem bez tastature. Ne mogu sad da isprobam zauzet mi monitor, skinuću sutra matičnu da vidim šta se dešava. Inače ps konektori ulaze previše lagano nema otpora. Nego zašto mi ne radi miš preko usb-a, kad na mom desktopu radi bez problema? Moraću još jednom da prečešljam bios da vidim da slučajno nešto nije tamo pomereno mada ne verujem.

Comment

• Kosovic
          CBC Veteran
          • 14.12.2008
          • 149
          • Vrbas

Resetuj bios, tako sto ces izvaditi bateriju, pa onda probaj, zna nekad da se zaglupi.

Comment

• slobodank
            Moderator
            • 26.11.2007
            • 1338
            • Stara Pazova
            • Fiat Idea 14.16v lpg

Isprobano i sa bios-om nema pomoći, miš i dalje svetli ali ne radi. Ima li neko još neki predlog, šta da pokušam ili da nosim u servis(radije bi sam da rešim ako može). Podešeno je u biosu da podržava tastaturu i miš preko usb... Ne znam više

Comment

• slobodank
              Moderator
              • 26.11.2007
              • 1338
              • Stara Pazova
              • Fiat Idea 14.16v lpg

Izgleda da sam uradio nešto ali sve mi je to sumljivo. Vadio sam bateriju, resetovao bios ništa. Padne mi na pamet da ubacim stariji os koji ima sp2 i gle čuda radi. Ali i dalje rade sam usb kon. a ps/2 na reaguju, tj mis svetli kad ga ubodem u ps/2 ali ne radi, a isto tako i sa tastaturom. Uglavnom radi ali sve je to nekako . Nek koristi usb i to mu je što mu je, ja mu ne mogu ništa više pomoći, a on ako ima kinte (a nema) nek nosi u servis, pre reinst nije radilo baš nikako. Poz

Comment

Working...
              X