Transcend DDR2 800mhz radi kao 667mhz

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Transcend DDR2 800mhz radi kao 667mhz

elem, ploca je Asus M2N-E SLI . Imam dva modula 1GB DDR2 na 800mhz i danas uzmem jos jedan modul istog proizvodjaca isto na 800mhz ali 2Gb. Ubacim u free slot (ove dve su bile u dual chanel) i bios mi prijavljuje 4GB single ch ali na 667mhz vadio, menjao slotove, hebavo ale... nista mi nije jasno. svaka zasebno radi na 800 cim su dva u kombinaciji 1GB + 2GB on kaze 667... ima li neko ideju?
    deutsche gemacht-gut gemacht...
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Transcend DDR2 800mhz radi kao 667mhz

probaj clock i meni je na 4x1gb radio na 667 inace 2x800 i 2x1066+mhz clock na 800+ je resio stvar
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

naso sam, tj u biosu podesavanja bila na AUTO. stavio na 800 i sad radi negooo, dal je neko u XP-u iskljucio mozda page file i kako se ponasa masina, da li raditi to uopste cak i ako imate velcu kolicinu RAMa?
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

page file ti je parce rezervisano parce diska gde se, po potrebi, upisuju i iscitavaju podaci. idealno bi bilo kada bi imao poseban disk samo za page file. ako imas dva hard diska, stavi PF na drugi disk, na kom nema sistemskih fajlova ili ako imas vise diskova, pa da rezervises deo svakog diska za PF. mada za svakodnevnu upotrebu, net, muzika, word, excel... nema to toliko veze.

koliko god memorije da napakujes u racunar, nije preporucljivo da se ukine page file. neke komponente windowsa traze da postoji, inace ce izbacivati greske vezane za memoriju. sta god da radis, i koliko god da imas memorije, ne ukidaj ga. ako ti bas smeta, u smislu da zauzima puno mesta, stavi ga na minimalnih 2mb. ali ako imas tako mali disk, da ti smeta fajl manji od 1gb, onda je taj disk usko grlo sistema, mator i spor.

ima tu jos sitnih crevaca oko finog podesavanja page file-a, ali za svaki dan, totalno nepotrebna.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
        X