Ogranicavanje protoka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maliomladinac
    CBC Senator XXL
    • 21.11.2008
    • 995
    • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Ogranicavanje protoka

Dakle, situacija je sledeca. Imam SBB kablovski internet, trebam da ga delim sa komsijom. On ce kupiti ruter i to je to. E sad, zanima me, da li postoji nacin da npr njemu ogranicim download i upload onoliko koliko ja zelim? Npr, trenutno mi skida stvari brzinom od oko 230kbps, ja bih njemu dozvolio samo tih 30kbps za download i da ne moze brze od toga da skida i sebi rezervisao ostalih 200kbps? Valjda sam dobro objasnio? Znam da moze, ali ne znam kako
    Ako moze neko da mi kaze samo koji ruter da mu kazem da kupi i koji meni program ili sta treba?

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
    061/665-94-23
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Re: Ogranicavanje protoka

Netlimiter

Comment

• maliomladinac
      CBC Senator XXL
      • 21.11.2008
      • 995

Nece posluziti...Komsija uzme i skine limit kad oce, ili ga promeni.... Tj net limiter ide kod njega na komp,zar ne? Imam ga kod sebe na kompu cisto radi kontrole ali koliko znam ne bih mogao sa njim da ogranicavam drugu konekciju?

061/665-94-23

Comment

• maliomladinac
        CBC Senator XXL
        • 21.11.2008
        • 995

U sustini ja bih preko rutera da mu ogranicavam protok? Ja njemu samo spustim kabl, on bocne u komp i surfuje, a ja da odredjujem sa mog kompa koliko moze da download-uje ili upload-uje...Naravno, ovo radim samo jer on to dobija za dz...Ja placam punu cenu neta i glasi na moje ime, kad bi placali pola pola nista od ovoga ne bih radio, ali ovako necu da placam za nista...

061/665-94-23

Comment

• Mirror
          CBC Senator
          • 29.01.2009
          • 206
          • Novi Sad

Moze da kupi TP link 741ND... Wireless (ali mozes opet da komsiju kacis na LAN kabl), oko 3300din. Ima IP QoS. http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=194
          Sa time mozes da definises min/max brzine za odredjene IP adrese.
          Koji jos modeli imaju to ne znam, ali bi trebalo da imaju i obicni ruteri, pogledaj na njihovom sajtu.
          "Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?" G. Carlin

Comment

• maliomladinac
            CBC Senator XXL
            • 21.11.2008
            • 995

E tako nesto mi treba, taman i wireless za mob da imam...Vrhunski... Hvala

061/665-94-23

Comment

• maliomladinac
              CBC Senator XXL
              • 21.11.2008
              • 995

Momci, da li bi mi ovo posluzilo?
              TL-WR941ND
              Advanced Wireless 300Mbps Router, Atheros chip, MIMO 3x3 (3T3R), 2.4GHz, 802.11n, 802.11g/b, 1 WAN + 4 LAN porta - MIMO (Multiple Input, Multiple Output) tehnologija sa boljim prostiranjem signala i većim pokrivanjem uz stabilniju vezu, CCA tehnologija za izbegavanje konflikta kanala, UPnP, DDNS, VPN Pass-through, virtual server, DMZ host, SSID broadcast control, MAC access control list, 64/128/152-bit WEP, WPA standard(TKIP/AES), MIC, Firewall IP / MAC / URL filtering i sve ostale brojne softverske mogućnosti kao kod drugih TP-Link rutera, izlazna snaga 20dBm = 100mW, tri antene sa RP-SMA konektorom za opcione jače antene i povećanje dometa

061/665-94-23

Comment

• Mirror
                CBC Senator
                • 29.01.2009
                • 206
                • Novi Sad

Jos kako...
                To je WiFi N router, sto znaci 300Mbps je teorijsko. Definitivno mnogo brzi od b/g routera sa 54 tj. 108 Mbps. (onaj sto sam ja naveo, 741 model je 150Mbps) To ce ti znaciti kod npr prebacivanja nekih podataka u lokalu. Za internet ne verujem da ce nesto znaciti. (uredjaj nisam koristio licno, pa ne mogu komentarisati). Isto je plus sto bi uzeo nesto sto ce vremenom postati "standard" tj. brzina Wireless mreze od 300Mbps... Samo posto ti je vazan QoS, vidi da uredjaj uzimas u verziji V2 ili pretopostavljam V3 http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=46 jer kako navode verzija 1.0 nema QoS.
                "Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?" G. Carlin

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Originally posted by Mirror
                  Sa time mozes da definises min/max brzine za odredjene IP adrese.
                  Koji jos modeli imaju to ne znam, ali bi trebalo da imaju i obicni ruteri, pogledaj na njihovom sajtu.
                  Da li si ti ovo probao u praksi, ja još nisam našao ruter od 50+-50 novaca koji to radi kako treba u dužem vremenskom periodu. ili je im algoritam jako glup, pa jedna mašina kad radi nešto i ti sad hoćeš da pristupiš sa druge treba mu puno vremena da ukapira pa moraš par puta refresh kao da nisi na vezi, ili se jednostavno posle par dana zaglupi od preračunavanja i sve stane i jedino reset pomaže, još ako se u celu priču umešaju jedna torrent mašina i jedna sa "virusom" koji non-stop nešto radi na netu, onda nastaje bukvalni raspad sistema.

TP-Link nisam probao, nije mi još došao pod ruku, zato me interesuje tvoje iskustvo, praktično ako nemaš pravi ruter bolje taj posao odrađuje cfosspeed ili neki sličan program.
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• maliomladinac
                    CBC Senator XXL
                    • 21.11.2008
                    • 995

Uzeo sam tj komsija je dao pare za TP LINK TL-WR941ND! Prezadovoljan sam! Imam bandwith control opciju gde mogu da podesim za koji port koliko max i koliko min up i download... Domet je neverovatan! Placen je 3500din nov sa garancijom...Za te pare...Uh... sreca,sreca,radost

061/665-94-23

Comment

• maliomladinac
                      CBC Senator XXL
                      • 21.11.2008
                      • 995

Glavni razlog za ovako nesto, dobijam besplatan ruter, i sad mogu da surfujem dok kenjam

061/665-94-23

Comment

• Mirror
                        CBC Senator
                        • 29.01.2009
                        • 206
                        • Novi Sad

Nisam imao priliku da probam Qos u praksi. Jesam "uzivo" probao 543G, i svideo mi se jako, a i cujem da ga hvale. On nema podelu brzine protoka.
                        Za to sto pominjes oko algoritma nisam znao, evo videcemo kako radi kada ga covek proba.... nadam da ce mailomladinac preneti utiske ovde nakon nekog vremena.

Comment

• maliomladinac
                          CBC Senator XXL
                          • 21.11.2008
                          • 995

Evo koji SS, samo sam podelio ip adrese i rezervisao ih, i po tome ogranicio protok kome hocu i koliko. Vec par dana radi bez greske, nije se zaglupeo ni jednom(pu,pu da ne ureknem). Domet wireless-a je neverovatan, i jednostavno toplo ga preporucujem svima.

061/665-94-23

Comment

Working...
                          X