USB drive - cisenje od virusa i formatiranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RS-4
    CBC Veteran
    • 29.04.2008
    • 162
    • Norway

USB drive - cisenje od virusa i formatiranje

Kako da ga pobedim, da ga unistim, da ga AAAAAAAAAAAAAAAA, grozan je taj ... ne znam ni sta je !!!!!!!!

Znam da ga kupim sa USB sticka, na compu koristim AVAST,Spyware Terminator,Malwarebytes'Anti-Malware.

Kako da ocistim comp posle ovog dosadnog stvorenja?

Kako da ocistim USB? Ako ga nakacim na drugi comp da ga formatiram ... uvucice se i u drugi comp?

Pozdrav
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Upomoccccccccccc

ubij ga iz safe moda a pre toga iskljuci sys restore.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Kada stavljaš zaraženi USB stick u računar držiš crtl alt i shift (nikako ne mogu da zapamtim koji pa stisnem sva tri) i onda se ne pokrene ono automtsko sranje koje pokreće skeniranje usb uređaja, a ne pokrene se ni autorun.inf ako ga ima.

Ja sam onih dana rešavao neko slično čudo koje napravi direktorujum klizavi, a u njemu sapun.exe i autorunom se širi, a šta radi nemam pojma.
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

Drzi pritisnut levi Shift da se ne bi pokrenuo autoplay.
        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Ja sam onih dana rešavao neko slično čudo koje napravi direktorujum klizavi, a u njemu sapun.exe i autorunom se širi, a šta radi nemam pojma.
          A jel se taj folder umnozava sam od sebe, c:'klizavi\klizavi\klizavi.... pa tako 200 puta, a ne moze da se dilitne jer svaki folder ima neki hiden fajl ?
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• RS-4
            CBC Veteran
            • 29.04.2008
            • 162
            • Norway

Hvala svima, stvarno ste pravi borci za kompjuterska prava ovog sveta!

Pozdrav

Comment

• milee
              CBC Početnik
              • 31.01.2009
              • 2
              • Novi Beograd
              • Renault Megane II

Re: USB drive - cisenje od virusa i formatiranje

Još jedna korisna informacija - virus koji napada Windows ne napada Linux (Ubuntu, Demian, ili koja već distibucija-verzija...), tako da opušteno možeš taj USB uključiti kad je podignut neki drugi OS.
              Inače, ja na jednoj mašini imam DEBELIH problema sa tim virusom (i još par komada pride, ali ovaj me baš j***).

Pozz!

Comment

• Viper
                CBC Senator XXL
                • 25.11.2004
                • 700
                • Kać

Skini i instaliraj USBVaccineSetup.exe i resio si problem sa virusima na USB a i u racunaru.
                I DONT NEED SEX
                goverment fucks me every day!

Comment

• doc
                  CBC Senator
                  • 25.08.2006
                  • 240
                  • BGD/KG

prvo isklkjuci autoplay - to mozes sa power toys for win

potom, total comander, ukljucis show hidden files pa krenes u potragu za zlotvorom

skines unlocker sa http://www.filehippo.com/download_unlocker/ i instaliras, pa desni klik na zlotvora, u donjem levom uglu izaberes kojim mukama da ga muci, a u donjem desnom da li da ubije proces koji ti ne dozvoljava da ga obrises normalnim putem ili da ga samo otkljuca.

potom, iskljucis system restore, resetujes racunar, ponovo ukljucis sys restorre et voila

pozeljno je i da sa shift+del pobrises sadrzaj recycle bina ...
                  Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

Najlakši i najbrži način da se otarasite gamadi sa flash diska bez instaliranja dodatnih av, spybota, terminatora, vakcinacija i pelcerovanja...

- držite pritisnut taster Shift dok ubacujete usb u komp, pa onda Start -> Run -> cmd -> Enter
                    - upišete slovo pod kojim je registrovan usb flash drive i dve tačke (na primer F -> Enter
                    - dir /w/a -> Enter
                    - dobićete listu fajlova i foldera na usb flash disku, ako vidite sumnjive i vama inače nepoznate foldere, fajlove i naročito programe sa .exe ili .inf ekstenzijom odmah znate da imate gamadi na flashu
                    - attrib -r -a -s -h *.* -> Enter
                    - na kraju koristite komandu Delete da jednostavno pobrišete sve sumnjive fajlove, na primer: del neko_ime.exe
                    - kad završite ukucajte exit -> Enter i to je to.

I kad je usb u pitanju, ako se često koristi po kojekakvim kancelarijama, internet kafeima, igraonicama i slično, gde se lako (i uglavnom) zaraze kojekakvim virusima i trojancima, da bi bili sigurni najbolje je na vašem kompu deaktivirati opciju "Autoplay" za eksterni (usb) drive, i pri svakom uključenju prvo skenirati usb drive, a ako se registruje neki virus gore navedeni proces može da posluži da se za minut posla očisti od svih sumnjivih fajlova. Možda izgleda komplikovano ali nije, u pitanju su tri komande i na ovaj način možete očistiti usb za minut posla, i da ste pri tome VI u potpunoj kontroli u celom procesu, ne neki softver. Meni je jednom neki tako softver koji je našao neku gamad na usb-u problem "rešio" tako što je isformatirao ceo flash disk I naravno, na flashu su mi bili neki bitni fajlovi. Od tad sam potražio način da ubuduće lično čistim sa usb-a kad treba samo ono što zaista treba, i od ta koristim ovaj način.

PS. Ineče se proces može primeniti ne samo za usb flash diskove nego za bilo koji uredjaj koji se može prikazati kao eksterni drive (mp3 player, mobilni...).
                    http://www.bmw.tv

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

@Viper : samo da te pohvalim : tvoja vakcina deluje na mom klincu , danima vec ne moze da urnise sopstveni racunar ! A nije da se ne trudi...

A sad problem : Simptomi su sledeci : XP SP2 ne moze da udje u safe mode, momentalno se restartuje, radi samo "last known..." i "normal" opcija. Neke programe gasi za 5 sec, a neke odmah. Npr. cmd.exe izbaci odmah, a antimalvare radi 3 sec, pa se ugasi. Pre 10-ak dana sam napravio backup knjigovodstva, nabacio nov XP i vracajuci kopiju vratio sam i djubre. CMD.EXE mi je posebno bitan zbog pisanja u COBOL-u.

Nikad nisam pravio butabilan antimalvare CD, nadjoh nesto , pa bolje da pitam nego da skinem 300MB necega sto sutra na terenu (gde nema neta) ispusim. Danas sam vec izgubio 4h skidajuci neke *.iso fajlove koje nisam uspeo da pokrenem.

Vredi li ovo cemu ?

...ili ima nesto bolje ?

Nekad je na WIN 3.10 bilo ono MS-DOS butabilan McAfee AV na flopiju, sad je drugo vreme doslo

hvala , pozdrav

Comment

• vujke
                        Admin
                        • 29.09.2004
                        • 1673
                        • Mladenovac
                        • Daewoo Lanos 1.5SX

Vredi UBCD, vrlo slicno kao Hirens, naravno u rukama mandusica vuka...

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

pozdrav Vujke, tebe sam cekao

Kol'ko vidim, u pitanju je .exe fajl, ali nisam siguran da necu na kraju da opet dobijem neki tamo *.ISO, pa da ga opet nista zivo ne prepozna, tj da ne mogu da butujem racunar.

Najbolje je da ne spavas jos 2h:12min dok ja ne skinem ovo, pa jos 3 min da ga isprobam , cisto za slucaj da treba da intervenises...

Comment

• vujke
                            Admin
                            • 29.09.2004
                            • 1673
                            • Mladenovac
                            • Daewoo Lanos 1.5SX

Deki uvek ti ostaje

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

medju nama, nisam bas verovao u uspeh, ali ovo radi na veoma prihvatljiv nacin .
                              Posle mnogo muke, vremena i peripetija dobije se neki mali xp-ejcic , ali nema sta nema : games, control panel, notepad, cak i tightvnc network remote (moj omiljeni mrezni browser).

u DOS meniju ima nekih nerazumljivih opcija tipa QUICK ERASE , pa je bolje koristiti WIN meni, tu se bar vidi sta je sta.

A pravljenje CD-a je mali podvig , traje bar 1h, narocito ako se nema 2 DVD RW...

Moje preporuke.

Comment

Working...
                              X