Devojka je kupila laptop Msi vr 630 i ne znam kako podesiti da se konektuje na net preko wirelessa.Ikonica stoji kod sata precrtana sa crvenim x i kad otvorim pise da nema konekcija dostupnih.Da li treba da se pravi konekcija ili mozda ne hvata signal?
wireless na laptopu
Collapse
X
-
Tags: None
-
-
Re: wireless na laptopu
Da,ima prekidac ali nema konekcije.
Da li treba nesto da se podesava ili bi on trebao samo da se ukljuci i da uhvati signal ako ga ima?
Comment
-
-
ima prekidač ali on je po paljenju laptopa omah uključen
idi na ikonicu koja je precrtana pa desni klin na Open i otvorice ti se Connections prozor
gore levo u uglu piše Refresh connetion i kada nadje WIFI kanektuj se
to ti je sav mudrost
ako ima ruter ima šifu ukucaj i radiće bez problemablago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
Audi ima crveno T
Comment
-
-
Comment
-
-
Kod nekih modela pored ukljucenog prekidaca mora da se koristi Fn + neki od funkcijskih tastera (otprilike F4 ili F5, ima dodatnu oznaku antene) da bi se startovala pretraga wifi mreze, kod asus to je wifi asistent kao i kod toshibe, ponavljam zavisno od modela. Probaj sa tim, mozda pomogne, pozzz
Comment
-
-
Ako se ne varam taj model ima one fancy "touch sensor" dugmice (uslovno receno) za bt, wifi, eco mod i jos par stvarcica...
Ukoliko je wifi modul uopste aktiviran onda na tom senzoru mora da u plavoj boji svetli ikonica za wireless. Ne mora da znaci da je po deafultu ukljucena wireless pretraga, zavisi od modela do modela (isto koristim MSI lap i po defaultu, nakon prvog ukljucenja, nije bio ukljucen ni bt ni wifi).
Druga stvar, nisi pomenuo da li je lap kupljen sa sedmicom ili je kupljen bez OS pa je on naknadno instaliran? Ako je ovo drugo u pitanju, posto se radi o modelu koji je vec neko vreme na trzistu, sigurno duze od izlaska sedmice (cak i prvih RC verzija), onda je prateci disk koji je dosao sa lapom imao samo drivere koji su radili do XP-a, tako da sedmica sad ne prepoznaje wifi modul. Znaci ako je ovo slucaj skini drivere za Windows 7 sa linka:
http://eu.msi.com/index.php?func=downlo ... od_no=1650
Kad je driver za wifi modul instaliran i kad je isti naravno u funkciji (ukljucen), sve sto treba da bi se konektovalo je - wireless signalKod sedmice je sam proces pristupa bezicnim mrezama vrlo pojednostavljen, klikom na ikonicu dobije se lista dostupnih mreza i sve sto treba je da se izabere zeljena i pritisne dugme "Connect" i to je sve. Tako da, proveri da li je wifi uopste ukljucen, proveri da li je instaliran odgovarajuci driver (ne onaj koji je dosao sa diskom, posto kao sto rekoh sedmica je izasla na trziste oko godinu dana nakon sto je taj laptop poceo da se prodaje), pa ako i dalje nema signala vici...
Comment
-
-
naravno da ima reflesh na 7ici, 2 strelice jednaka gore i jedna ka dole, kao kruže.
trebao bi da ti izađe spisak ako ima neko u blizini, ako uhvatiš nekog sa crvenim kružićem samo se njemu prikačišPre nego sto pustis jezik u pogon proveri da li ti je mozak ukljucen!
Comment
-
-
Comment
-
-
ali ovo su slike tj print scren sa mog desk racunara pa mozda tako izgleda
uglavno to je to i baš je lakoblago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
Audi ima crveno T
Comment
-
-
imam i ja drugara milosa koji popravlja racunare za male pare, pa ga ne reklamiram.
ako problem ne moze da se resi preko foruma i imate nekoga da preporucite, ucinite to onda preko privatnih poruka.
hvala na razumevanju.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
nisam ja nikoga reklamirao
reklama je kada reklamiraš firmu a ne osobu
ajde malo razmisli šta je reklama pa onda reci tj napišiblago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
Audi ima crveno T
Comment
-
-
Laptop je dosao sa Linux-om koji je odmah zapucao.Instalirao sam 7-cu a drajveri su bili za vistu ,koji bi trebali i na 7 da rade.Ima touch dugmice ,i normalno,svetli plavo kad se ulkjuci.Mozda nema mreze jer je na selu slaba pokrivenost.
Comment
-
Comment