Na laptopu Acer aspire 5633wlmi,mi crkava graficka,to manifestuje brljanjem slike po ekranu,zaostajanjem crtica,nepotpunom slikom,itd.Drajveri nisu u pitanju,sve sam probao,definitivno je u pitanju hardver.Sta da cinim,postoji li mogucnost zamene graficke kartice.Nemam pojma da li je integrisana,u pitanju je GEFORCE GO 7300.Para nemam da bacim i kupim drugi a treba mi za posao
crkava graficka na laptopu
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: crkava graficka na laptopu
Da li si probao sa normalnim monitorom, ako tamo radi onda je kabel do panela ili sam panel, a ne grafička...Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
-
-
PS. Nije integrisana, to je odvojena grafika sa svojom memorijom. Mogucnost zamene postoji ali tim sportom ne zelis da se bavis, veruj mi...
Instaliraj noviju verziju directx-a i testiraj direct draw i direct3d preko run->dxdiag pa javljaj rezultate.
BTW. Za svaki slucaj, ovo ti je aktualna verzija drivera za tu karticu:
http://www.nvidia.com/object/geforce_no ... _beta.html
Comment
-
-
Možda mu je samo prljav, pa se lošije hladi... ali svakako probati prvo sa eksternim monitorom.
Još nisam video u toj klasi računara da nije "integrisana" odnosno da se nalazi na posebnoj kartici koja može da se menja lako.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Naravno da je integrisana. Lepo zalemljena na plocu. To sto ima svoju memoriju i zaseban graficki cip nikako neznaci da nije integrisana na maticnoj ploci samog laptopa. Zamena je teoretski moguca ali u praksi nikako nije isplativa a bogami ni izvodljiva.
Digni sistem sa Hirens CDa, pa ga maltretiraj u ces da vidis da li te drajveri zezaju ili imas hardverski problem. Ako je hardverski ostaje ti ovo pomenuto pregrevanje i hm problem sa memorijom same graficke kartice tu ponekad pomaze fen i pritiskanje ako je neki od lemova popustio ali ... to je tesko opisati vako preko foruma...
Comment
-
-
Imao isti problem sa Acerom (ista grafika) samo je drugi model, ne mogu da se setim tacno. Kod mene je stigao sa vec crklom grafikom. Posle otvaranja i malo guglanja po mrezi naisao sam na gomilu slicnih Acera koje je zadesila ista sudbina.
Naime, problem je u hladjenju grafike, tacnije u limu kojim je povezan procesor, chipset i grafika i koji vodi do kulera. Na delu gde je graficki cip dolazi vremenom do smanjena tzv zvake koja sluzi za odvod toplote sa chipa, topi se i ne naleze dovoljno na sam chip i time ga ne hladi. Neki su resavali problem dodavanjem malog parceta lima i zamenom paste.
Predlazem ti ako si vican otvaranju pregledaj kakva je situacija kod tebe i ako mozes da ga spasis spasi ga a ako ne.....
Nisi napisao da si se brljanje javlja odmah pri startu ili u toku rada, ako je od starta mislim da je tesko da moze bilo sta da se uradi, u svakom slucaju probaj sve sta je moguce, jer kao sto rekose iznad, zamena je pipav i skup posao, uglavnom se resavaju zamenom cele ploce a to je preskupo.
Pozz
Comment
-
-
Originally posted by uglavnom_bezopasniJoš nisam video u toj klasi računara da nije "integrisana" odnosno da se nalazi na posebnoj kartici koja može da se menja lako.
@mistermobile, probaj i ovo, podseca na tvoj problem:
http://www.techsupportforum.com/hardwar ... spots.html
Comment
-
-
Problem u 99% slucajeva je los kontakt ili hladan lem. Rasklapanje, skidanje pritiskanje i feniranje u nekim slucajevima pomazu... Niko normalan nece se baviti zamenom grafike jednostavno se nikako neisplati. Drugi problem je osvetljenje monitora i resavanje tog problema ali to nije opet problem u ovom slucaju tako da ostaje rasklapanje ciscenje pritiskanje i feniranje pa ako prodje prodje...
Comment
-
-
Hvala unapred svima na pomoci.Elem probao sam i na externom monitoru,probao reinstal drajvera,isto..evo i dok ovo pisem kad skrolujem ekran na pola ekrana mi ``zaostane`` quick launch bar,ili neki drugi komadic slikecitao sam na drugim forumima ono sto Djukic prica,kazu da pomaze.Kako to da izvedem u DIY varijanti?Neki su graficki deo stavljali i u rernu da srede hladne lemove
Garancija mu je naravno taman istekla pre 3 meseca tako da od toga nema nista.Overspeed,imas li lokaciju za win7 drajvere,instalirao sam njega,kao u fazonu,mozda ce bolje raditi
,ali nemam adekvatan drajver.32bit je verzija
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
-
Napominjem da se brljanje javlja od samog startovanja racunara.I na XPu i na Visti i na 7-ci.Probao juce sve tri solucije operativnog sistema.Nije valjda da cu baciti dual core laptop zbog glupave nVidia inegr. grafickePo karakteristikama nije los i moze jos da gura(Intel 1.66Ghz Core 2gb Ram,120Gb Hdd,15.4``,WiFi,DvdRW,itd...)
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
-
Put za resenje tvog problema je sledeci:
Otidji na youtube i nadji filmic kako se rasklapa tvoj model laptopa
Probaj sa pritiksanjem pregledanjem, ovo za rernu moze ali brate oprezno mislim ja sam u rerni peko samo krompir do sad...
Nadaj se najboljem...
P.S. mislim da te zeza upravo memorija kartice, ajd probaj za moju dusu nesto: ubij sve drajvere i koristi genericki win. drajver. Ako se stvar poboljsa (bice spora) onda je sigurno memorija...
Comment
-
-
rerna... svasta ce ljudi smisliti.
ako to vec planiras da uradis, treba ti neko sa tzv duvaljkom. lici na lemilicu samo sto duva vruc, usmeren vazduh. ima je svaki servis za mobilne telefone. poenta je da zagreva malu povrsinu na veliku temperaturu.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
@Djukic:Upravo probao.Ubio drajver,ostavio genericki win drajver,i radi bolje,tj ne brlja na skrolovanju,ali radi smo na extnom monitoru trenutno..Da dodam sta se jos desava od prekjuce:kad pustim film ili bilo sta komp se restartuje,pojavi se plavi ekran gde pise da zbog sigurnosti hadvera procesor mora da obustavi proces i resetuje racunar za par sec.Ne mogu vise ni Divx film da pustim kao da imam 486icu..Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
-
Blue screen of death ukazuje na problem sa radnom memorijom ili sa Uzmi hirens cd 9.7 ili noviji digni sa njega win xp lite pa maltretiraj ga malo , ako se ekran pojavljuje stalno proveri prvo hdd pa onda i memoriju...
Comment
-
-
isti problem sam imao na acer ferarii 4000
resi ga kontra ,popustanjem srafova oko graficke karte ,i za sad radi vec pola godine graficka je ati x700
samo sam stavio pastu pod jastucice koji pritiscu graficki cip i nisam dotegao skroz srafove oko nje
a sve sam probao sa plpustenim srefovima radi i sada .
obavezno voditi racuna o hladnjaku procesora .koji se zapusi od prasine i dolazi do pregrevanja graficke oko moje je sve u podnozju sve crno kako se grejala
ali za sada radi
Comment
-
Comment