Sinhronizacija mailova ?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Sinhronizacija mailova ?!

Imam laptop i desktop povezane u mrezu preko rutera. Lapo rade nezavisno, cak i na razlicitim OS-ima i sve ok ...

Interesuej me kako uskladiti mailove na oba compa, da se jednako "vide", tj da su na oba mailovi jednako oznaceni kao procitani ili neprocitani, da su u istim folderima i s istim attachmentima...
    Ne ostavljam mailove na serverima vec sve skidam u comp jer ih tako lakse arhiviram i slazem po zelji i potrebi. Nekad mi je nakon poduzeg vremena potrebno da virnem u neke davne mailove pa zato to tako radim ...
    Imam i web-mailove i imap mailove, ukupno 4 naloga i sve to drzim u Thunderbirdu.

Google je nas prijatelj i nasao sam linkove kako povezati dva t-birda, ali mi je mnogo komplikovano za moj amaterski mozak ...

Hteo bi da desktop bude mail server, a laptop klijent ili da oda budu ravnopravna (ako moze?!) ...

Nadam se da sam pojasnio problem ...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: Sinhronizacija mailova ?!

Skoro sam nesto cackao oko Thunderbirda, pa mozda mogu pomoci, ali ne garantujem uspeh....

U Thunderbirdu imas na Tools >> Account Settings opciju za Local Folders....

Udjes tamo na Laptopu, i onda sa Browse pokusas da namestis da ti Local Folder bude Local Folder od desktopa....

Uglavnom je putanja ovog tipa C:\Documents and Settings\Name\Application Data\Thunderbird\Profiles\vgm4q7o6.default\Mail\Lo cal Folders

Trebalo bi onda da sve sacuvane mailove sa desktopa ti istovremeno prikaze na laptopu, to je neka moja logika
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Ma kontam ja to ... ali fazon je u tome, da kod odneses laptop negde (prenosan je ) da imas i te mailova na njemu ... pa kad ga umrezis s desktopom da se sve sinhronizuje ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Cherokee_NS
        CBC Senator XXL
        • 08.02.2009
        • 802
        • Novi Sad

A tako.... Jbg mislio sam nesto drugo sasvim

Ja imam nadlanu.com nalog i Thunderbird... I znam da sam pre neki dan kad sam se igrao sa podesavanjima, da sam odjednom sa servera dobio mailove koje sam poslao i koje sam primio iz nekog davnog vremena... Sad da li je to nesto zapucao server, ili stvarno ima neka mogucnost, nemam pojma
        Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• RS_Cabrio
          CBC Početnik
          • 18.08.2009
          • 3
          • Beograd

ja koristim outlook 2007 pa ti mogu reći vezano za to a verujem da u thunderbirdu postoji isto kao i većini mail klijenata. Outlook mi je bio najbolje resenje zbog enormno velikih email listi. trenutno imam preko 25 email naloga ,a mislim da problem mozes da resis na sledeci nacin: u mail server opcijama oznacis opciju LEAVE MAIL ON SERVER il tako nesto, tako da ces iako skines sve emailove, original ostati na serveru dok ih drugi kompjuter ne skine a rezultat je pregled istih emailova na oba kompa.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Originally posted by prolupator
            Ne ostavljam mailove na serverima vec sve skidam u comp jer ih tako lakse arhiviram i slazem po zelji i potrebi. Nekad mi je nakon poduzeg vremena potrebno da virnem u neke davne mailove pa zato to tako radim ...
            Kako sam progooglao ... Outlook Express može da uradi ono što želim ?! Kako se ponaša gmail na OE-u ? Zna neko ?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Zašto ne koristiš gmail, ja ga oduvek koristim kao pop3/forward interfejs ka svim mojim mailovima.
              Uvek i svugde dostupan, mesta koliko hoćeš, slaganje poruka, automatsko usmeravanje u folder, najbolji spam filter...
              Ima klijent pored sata ili toolbar da ti javi da imaš pošte, kao i mnogi chat programi (npr. trillian) obaveštavaju da imaš novu poštu na googletu...
              Ima i offline mod, kada je uključen plugin svi mailovi su sačuvani i kod tebe i na serveru i radi sinhronizaciju.
              Radi na mobilnom, za symbian ima i poseban program sa offline modom. (verovatno i za ostale)

Usput uzmeš i google chrome i rešio si i problem sinhronizacije bookmarka ako koristiš više računara...
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
              X