nova konfiguracija jos noviji problemi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

nova konfiguracija jos noviji problemi

Juce sam kupio novu konfiguraciju i jutros to sve lepo sastavim kao milion puta do sada.Upalim,a ono nista.Ustvari upalili su se svi pomocni ventilatori na kucistu,ventilatori na grafickoj kartici,dvd radi,citac kartica radi ali ventilator procesora ne radi.....Iskljucim sve odmah proverim kontakte jos jednom sve povezano kako treba.Upalim ponovo ista prica...Jos primetim da bios ne pisti jel sam izvadio ram memoriju a ni kontrolni displej sa neke 2 cifre ne svetli(valjda to menja onu led lampicu kontrolnu).Pokusam jos jednom ista prica.
    Onda sam primetio da ja kad upalim komp na ono glavno dugme na napajanju upale se ventilatori,cd,citac kartica itd....Svetli on/off dugme na kucistu ali sa na njega ne moze ugasiti komp sto bi bilo normalno ni ponovo startovati.....Pokusao sam i na onim dugmicima direktno na ploci ali isto....Nisam nesto preterano iskusan u dijagnostici kvarova ali bih rekao da je ploca dosla u defeknom stanju pa bih voleo da mi neko iskusnij to i potvrdi?

Napominjem da je ploca povezana po uputstvu koje je doslo uz nju znaci 24-pinski prikljucak iz napajanja i poseban 8-pinski kabal isto iz napajanja....Rec je o Sapphire PC-AM3RS790G maticnoj ploci.
    Ako je od neke pomoci napajanje je Thermaltake Toughpower od 700W
    --------------------------------------------------------------------------------
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: nova konfiguracija jos noviji problemi

ja bih probao da sklopim to sve izvan kucista, da vidim desava li se isto. e sad, ako nisi vest i nisi to pre radio, ne preporucujem, spalices nesto.

kakav je hladnjak na procesoru, da nisi nesto na silu budzio pa da se ploca/kondenzatori pokrivilo, savilo...

nisam jos kafu popio...
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Kosovic
      CBC Veteran
      • 14.12.2008
      • 149
      • Vrbas

Pa meni ovo deluje kao ploca, a moguce i da napajanje nije uredu. Probaj da resetujes bios (iako je nova ploca), hoce da zaglupi.

Comment

• Antoaster
        CBC Senator XXL
        • 07.12.2007
        • 343
        • Beograd, Voždovac

Meni je jedna Asus ploca tako zviznula prilikom prvog butovanja ali dobio sam drugu na ime garancije.

Comment

• zmaj_pa
          CBC Senator
          • 13.05.2007
          • 232

Nista nisam budzio.....Radio sam ovo milion puta!!!Ovo je prvi put da me ovako ********.Sve sam sastavio van kucista povezao i opet ne radi....Resetovao Bios drndao se da dzamperima na ploci i nista......
          Verovatno je ploca u defektu......Nosicu da zamenim pa cemo da vidimo sta i kako mada se lomim i oko napajanja ali kontam da onda nebi radili ventilatori na kucistu ima ih 4 na grafickoj 2 ventilatora cak ima i 3 crvene lampice koje svetle....dvd radi otvara zatvara vrata....citac kartica svetli.....Jedino sam citao da to sad bas nema prevelike veze jel ploci treba 5,5 v i 3 v a ovo sve ostalo radi na 12v.Ebem li ga provericu jedno po jedno jes da moram da se vozam 20 km do radnje ali sta je tu je......
          Videcemo javjam sta sam napravio

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Moguće je i da napajanje ne može da podrži sve potrošaće (oslabilo, crklo,...). Ja sam jednom mislio da je nova ploča crkla, a ono napajanje može da radi samo na slabijim konfiguracijama..
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• zmaj_pa
              CBC Senator
              • 13.05.2007
              • 232

Znaci nova konfiguracija podrazumeva i novo napajanje......Sve je kako iste i trebuje ploca je bila fabricki ne ispravna.Zamenjena i sad sve fercera kako i treba.
              Hvala svima na ulozenom trudu

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Tema ide pod ključ, jer je sve rečeno.
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017