windows 7

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pandur1
    Banovan
    • 28.02.2011
    • 39
    • Pecinci BG

Re: windows 7

Kupljen u Gigatronu (Usce) i pored eng. i nekoliko evropskih i azijskih jezika nema Srpskog!!! U medjuvremenu pronasla sam u korisnickom uputstvu da je na F1 znak meseca, pa sam ukljucila stby sa >Fn+F1< ali ga nakon toga nisam mogla probuditi.

Comment

• Pandur1
      Banovan
      • 28.02.2011
      • 39
      • Pecinci BG

Problem resen! Treba mu desetak minuta da se vrati u aktivno stanje.

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Onda nije rešen ili nešto jako ne valja, ni normalno podizanje sistema ne traje toliko, iz standby treba da se vraća trenutno, iz hibernacije vrlo brzo...
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Ajde i ja da pitam. Problem je malecki ali mene uzasno nervira. Naime kad pokrenem weather gadget iz sidebara i ukucam Belgrade ili Beograd izbaci cannot connect to service. Naravno isto je sa bilo kojim drugim gradom. Jel imao neko slican problem? Trazio sam po googletu i vidim da dosta ljudi ima slican problem, ali nijedno resenje mi nije pomoglo.

I love my

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Windows 7 nema sidebar kao vista nego gadget staviš gde hoćeš i radi, čak je sam odmah prepoznao da sam iz BG (ko da mi je video pečat u LK ) promeniš ručno na NS i sve radi.

Ako je vista čekaj ponedeljak da probam i ako mislim da tamo nije radilo nego skineš sa weather underground/channel ili onog trećeg njihovu verziju gadgeta.
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

Originally posted by uglavnom_bezopasni
              Windows 7 nema sidebar kao vista nego gadget staviš gde hoćeš i radi, čak je sam odmah prepoznao da sam iz BG (ko da mi je video pečat u LK ) promeniš ručno na NS i sve radi.

Ako je vista čekaj ponedeljak da probam i ako mislim da tamo nije radilo nego skineš sa weather underground/channel ili onog trećeg njihovu verziju gadgeta.

&ca je u pitanju. Kod mene nista ne prepoznaje. Regional settings sam namestio ali nista. Skidao sam nekih par weather gedgeta ali mi nisu neshto. Neprecizni prilicno.

I love my

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

msn weather gadget radi sa lokacijama dobro ali promasuje nevidjeno prognozu.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Urosh
                  CBC Član
                  • 13.05.2007
                  • 79
                  • Zemun
                  • Toyota Avensis D4D

Jesi probao Weather Bug? Lokaciju sam biras u podesavanju... Kod mene radi skoro dve godine bez problema.

Comment

• Pandur1
                    Banovan
                    • 28.02.2011
                    • 39
                    • Pecinci BG

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                    Onda nije rešen ili nešto jako ne valja, ni normalno podizanje sistema ne traje toliko, iz standby treba da se vraća trenutno, iz hibernacije vrlo brzo...
                    Vidim i sama, ali nikako ne mogu to da resim, bez gubljenja dokumenata. Morat cu da prebacim sve na vanjski HD, pa da pokrenem system recovery iz skrivene datoteke oko 29 Gb u kojoj je predinstaliran Win7 i fabricke postavke.

Vracanje na tacku update SP1 ne uspeva, niti mogu pokrenuti restore sa tri DVD backup sacinjen odmah po registraciji OS.

Comment

• JAPANX
                      CBC Senator XXL
                      • 10.08.2006
                      • 2159
                      • Beograd

Originally posted by Pandur1
                      Imam problem sa novim laptopom Lenovo G560 sa instaliranim Win 7 home ultimate cro verzija: prilikom izbora >spavaj< ili >hibernacija< nakon kratkog vremena u tom stanju iskljuci racunalo. U control panelu nisam nasla Power Manager-a da bih podesila kao u XP i ranijim sistemima.
                      Cini mi se, da je to moguce uraditi >Fn< tasterima, ali jos uvek nisam otkrila cemu koji sluzi, a posebno sto sam slabijeg vida, pa ne razaznajem crvene grafove na crnoj podlozi.
                      Koristim i dalje stari notebook sa instaliranim XP Pro na engleskom i na njemu je sve OK. Klikom na stand by odrzava se to stanje.
                      Power manager se nalazi tamo gde je i screen saver.. proveri da nije možda postavljena opcija gašenja hard diska posle određenog vremena ili celog kompjutera

generalno, sve možeš podesiti u power manager-u

uputstvo:
                      desni klik na desktop pa ides na personalise
                      u donjem desnom uglu klikni na screen saver
                      u donjem levom uglu klikni na change power settings
                      i tu probaj razne varijante

pozz

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

Originally posted by Urosh
                        Jesi probao Weather Bug? Lokaciju sam biras u podesavanju... Kod mene radi skoro dve godine bez problema.
                        Nisam probao sa tim. Hocu da probam ovaj da stavim u funkciju. Nikako mi nije jasno zasto nece da radi.

I love my

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Odgovor je obicno kakav antivirus, odnosno aktivan firewall...
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

jok, bug

To resolve the problem and make the gadget work time, Microsoft suggests the decision to ensure that the settings in the Formats tab match the setting in the Location tab, by selecting the region of the Formats tab format is corresponding to the current location in the Location tab in the Regional and Language Options dialog box. For example, English (United States) the format must match the United States as the location and so on.
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Sve sam to probao, napisao sam par postova iznad. U Location mi stoji Serbia, a u formats Serbia (cirilic). Probao sam i sa latinicom i engleskim i sve mi je isto. Probao sam i sa ugasen firewall-om i sa disable-ovanim anti virusom. I opet nista

I love my

Comment

• Pandur1
                                Banovan
                                • 28.02.2011
                                • 39
                                • Pecinci BG

Originally posted by JAPANX
                                Power manager se nalazi tamo gde je i screen saver.. proveri da nije možda postavljena opcija gašenja hard diska posle određenog vremena ili celog kompjutera
                                generalno, sve možeš podesiti u power manager-u

uputstvo:
                                desni klik na desktop pa ides na personalise
                                u donjem desnom uglu klikni na screen saver
                                u donjem levom uglu klikni na change power settings
                                i tu probaj razne varijante

pozz
                                Problem resen, definitivno!

Hvala na pomoci!
                                Problem je bio softverski. Lenovo instalira neke svoje alate, tako da ne funkcionise po vasem uputstvu: klikom na desktop nema personalizacije i ostalog.
                                Da ne nabrajam sta sam pokusavala ceo prosli dan, problem je resen Lenovo programcicem "OneKey Recovery" i reinstalacijom sa pomenutih backup DVD.

Bilo je mnogo gresaka u registry, sto sam bezuspesno pokusavala da otklonim sa system restore. Tek kad sam se opasuljila, da je sve registrovano na mog tatu, uspela sam da popravim system sa malom stetom. Zaboravila sam da snimim moju dokumentaciju i sve programe, pa su nepovratno izbrisani. Naravno, tatini su ostali.
                                Steta je ipak minimalna, jer imam skoro sve pohranjeno na WD My Book 500 Gb. Morala sam samo da ponovno skidam neke aplikacije: Firefox, Skype, AVG i programcice koji ih prate, ali sada sve funkcionse.

Hvala svima!

Comment

Working...
                                X