preporuka za remote softver preko IP adrese..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

preporuka za remote softver preko IP adrese..

Ako je neko imao neka iskustva i dobru volju da napise nesto o tome - samo napred !

Da pojasnim sta mi treba : da "vozim" 15-ak racunara , grupisani u 3 mreze, svi okaceni na net preko nekih rutera koji im stalno dodeljuju druge IP adrese. Modemi su takodje ubodei u rutere. Naravno da imaju jedinstvena imena (mozda bih to mogao da upotrebim).

Dosad sam koristio samo dial-up softvere, pcanywhere i close-up za tu namenu, kao i tightVNC za remote u LAN. Najbolje bi bilo da je kao tightVNC, tj. da dobijem ceo prozor drugog racunara i da preuzmem tastaturu i misa od "originala", a ne samo send i risiv.

Znanje o mrezama mi je najblaze receno - oskudno ! Dok radi - radi, kad ne radi zovem profesionalce.

Posto je za potrebe firme u kojoj radim, firma ce da casti ice i pice 1. prilikom

hvala svima !
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Re: preporuka za remote softver preko IP adrese..

Ovako na prvu za to sto ti treba, mozda bi hamachi zavrsio posao posto ti vec racunari nisu u istim mrezama, mozes da im pristupas po imenu i da nastavis da koristis vnc.
    Neki dyndns servis bi isto odradio posao. Toliko o free resenjima.

Pravo resenje su staticke javne adrese na ruterima, portforward-ing za vnc na racunare ispod ili jos bolje vpn na ruter pa si s njima u mrezi lokalno.
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Kosovic
      CBC Veteran
      • 14.12.2008
      • 149
      • Vrbas

Teamviewer!!!! Po meni najbolji mogući program za te stvari. Po pokretanju, računar dobija svoj ID i pass. ID zadržava stalno a pass menja pri svakom logovanju, a ti u podešavanjima možeš da namestiš stalno da bude jedna šifra. Vrlo lako se konfiguriše, a odlično radi. Prednost mu je po meni, što koristi taj svoj ID i ne moraš da se zezaš sa IP od svakog kompa, i slično. Dosta opcija ima i opet kažem sve se jako brzo iskonfiguriše. Ja ga skoro svakodnevno koristim i prezadovoljan sam.

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Hvala na brzim odgovorima. Skinucu i hamachi i teamviwer, pa cu da vidim sta nam (tj. meni ) odgovara. Imam 2 nedelje fore da se naucim.

hvala jos jednom, bicete izvesteni sta i kako nakon vatrenog krstenja.

Comment

• Kosovic
          CBC Veteran
          • 14.12.2008
          • 149
          • Vrbas

Teamviewer već napamet znam da iskonfigurišem, tako da ako ti bilo šta ne bude jasno pitaj.

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875
            • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Pazi dodatni software ti je uvek resenje, ali imas jednu stvar sto ti nisu napisali za teamviewer-NIJE FREE ZA KOMERCIJALNU UPOTREBU! To je ono sto uvek pise sitnim slovima i ko ne cita "zajeb". Rekao si free za firmu a teamviewer to nije.
            TeamViewer offers great value for low prices. TeamViewer even offers a free version for non-commercial use.
            Prema tome vodi racuna. Dalje, hamachi je ok, ali ja sam odustao posto je jako nestabilan sa protokom. Kako i zasto- ne znam prosto jednog sekunda radi prefektno, sledeceg vec zabode i tako u krug. Frustrirajuce ume da bude, a meni to ne treba i nimalo mi nije ulivao poverenje.
            Moj savet ti je DDNS. Dosta rutera (linksys npr) podrzava DDNS tako da ti ne treba dodatni softwer da trpas po racunarima. Bukvalno kao da imas staticku adresu i zabole te. Mozes da podignes i FTP servere, WEB server ako ti treba, remote pristup preko VNC ili RDP ili ako je Linux X sesijama ma kao da ti je masina u sopstvenoj mrezi. Plus to mozes da pristupis sa razlicitih uredjaja (Smartphone, PDA itd) Naravno, limit je brzina internet konekcije, i ovde mora da se vodi racuna o bezbednosti.
            You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Najlakse i najefikasnije besplatno resenje (mozes i da placas) je www.logmein.com. Savrseno radi, nema cimanja, komplikovane instalacije i nema nikakvih podesavanja....
              https://t.me/pump_upp

Comment

• PRESRETAC
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2007
                • 333
                • BG
                • Grande punto 1.4T

a moze li RADMIN da pomogne? poslao sam ti pp pa vidi
                sigpic

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

Probao sam teamviewer onako na brzinu, radi super, instalirao sam ga za non-commercial use (otkud on zna dal' je za komercijalnu upotrebu dok mu se ne kaze, jelte ) , radi OK, ali nema protok dovoljan za npr. real-time uvid u nadzor preko GV kartice. No, to i nije toliko bitno, ovo ostalo radi kao zec, pogotovo kad se rezolucija smanji na 800x600. Svidja mi se sto on zapamti neke svoje adrese i nadalje ga uopste ne zanima IP adresa pomenutih racunara. U stvari malo sam se zabrinuo oko commandprompta, posto sam sve pisao u COBOL-u, *.exe fajlovi koje pokrecem pomocu batch fajlova, ali na srecu to je sve OK.

Sutra cu malo da se zanimam sa dodavanjem kontakata u adresnu listu, koristicu imena iz LAN-ova da bih sveo greske na najmanju meru.

Uz malo srece, necu morati vise nikad da izadjem iz kancelarije, bez obzira sto su mi koleginice racunarski nepismeni invalidi, kojima zbog rodbinsko-komsijsko-kumovskih odnosa niko ne sme da kaze nista bez obzira koliko us.eru stvari !

Comment

• Kosovic
                    CBC Veteran
                    • 14.12.2008
                    • 149
                    • Vrbas

Rekoh ti ja. Jos mi se kod njega sviđa što i nemoraš da ga instaliraš ako nećeš, a opet možeš sve da radiš. Isključi da ti prikazuje pozadinu od računara na koji se kačiš, smanji rezoluciju i radiće kao sat.

Comment

• sttevann
                      CBC Početnik
                      • 03.02.2010
                      • 8
                      • Beograd

Radice k'o sat, ali samo neko vreme... Posle odredjenog vremena ce ti prekidati konekciju na 5min, i bice cekanje izmedju konekcija po 2min... Posle ces moci da se konektujes na 2min, pa posle na 50sek(toliko je meni sad)...
                      Nastavi da trazis drugo resenje, posto kad ti istekne Teamviewer, ne pomaze ni reinstall istog, pamti...
                      Jedino moze da se resi ovo menjanjem MAC adrese, mada ti to ne preporucujem...

Comment

• nikaragva
                        CBC Senator XXL
                        • 03.06.2008
                        • 521
                        • B. Palanka
                        • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Otvori 3389 port na tim ruterima, mislim da je taj za rd. Posle napravi nalog na dyndns sajtu instaliraj dyndns klijent na masinu na koju hoces da se konektujes (samo ako ti se menjaju public ip adrese). On ce ti osvezavati ip adresu ako se menja, a ti ces uvek koristiti neki string, npr. nikaragva.andrljemandrlje.com.
                        To ti je free i na racunaru sa kog pristupas, ne moras nista da instaliras.

Comment

• Dzoni_mkv
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2007
                          • 875

Rekoh mu to. DDNS je definitivno najbolje resenje. Onda teraj sta hoces, teamviewer, vnc, rdp ma prici nikad kraja.
                          Deki jer pricamo u GeoVision karticama za video-nadzor? Ako je tako zar tu ne postoji server koji mozes da podignes pa da upravljas njima daljinski preko centralnog servera?

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Ja vec 4 godine odrzavam 50tak racunara sa logmein-om bez problema. Besplatno, nema podesavanja... Zajebancije tipa otvaranje portova, belezenja IP adresa... Toga nema a radi
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875

Evo zasto ces imati problema:

Comment

Working...
                              X