asus p4sp-mx audio driver problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

asus p4sp-mx audio driver problem

Pozdrav drugari. Potrebna mi je mala pomoć. Reinstalirao sam win sve gotovo međutim imam problem sa audio driverom za asus p4sp-mx. Našao sam ga na par mesta međutim ni jedan ne odgovara. Može li me ko uputiti gde da ga tražim ili ga možda ima neko da mi pošalje na pp. Molim za pomoć pošto evo već tri sata google-ujem, skidam svaki ali ni jedan ne odgovara. Hvala unapred.

• uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Re: asus p4sp-mx audio driver problem

Na asusovom sajtu... http://support.asus.com/download/downlo ... e=lt-sr-sp tu biraš proizvod motherboard, serija intel 478, pa onda model, samo obrati pažnju da taj tvoj model ima i sa oznakom SE, i to te možda zeza proveri koja je stvarno.

edit: u obe je sound max, tako da nije bitno...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• dris
      CBC Veteran
      • 24.01.2008
      • 172
      • Novi Sad

u kom smislu ne odgovara,
      kao instalira ga i onda izbaci gresku "cannot start...device" ili tako nesto

ili bas prilikom instalacije ne prepozna kao "odgovarajuci" driver pa onda prakticno nisi u mogucnosti da zavrsis instalaciju.

Comment

• slobodank
        Moderator
        • 26.11.2007
        • 1338
        • Stara Pazova
        • Fiat Idea 14.16v lpg

@uglavnom_bezopasni
        taj isti driver sam pronašao na par mesta i ne mogu da pokrenem instalaciju, evo sadržaj foldera ,ima inst. ali ne mogu ga pokrenuti iz foldera a ni iz control panela(add program)jednostavno ništa se ne desava prilikom klika na inst. Moj model je bez SE znači samo p4sp-mx

@dris
        Javio mi se slučaj da ga ne prepoznaje kao odgovarajući driver, a druge ne mogu pokrenuti.

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Imao takav problem sa tom generacijom asus ploca, nije taj model ali je isto podnozje...Na kraju je progutala drajver od neke skroz druge ploce ali za taj chip ...

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Ako imaš ovakav tip drajvera tu nema instalacije, odeš u device manager i tamo kažeš install driver, ovo je verovatno install.inf koji ne možeš da instaliraš, ili uključi u windowsu da se vide ekstenzije, pa će ti biti mnogo jasnije ili koristi total commander...

Otvori račuar pa vidi šta tačno piše na čipu (najčešće jedan jakooooo mali tu negde ispred pci/agp slotova, sa zadnje strane računara), pa onda to traži.
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Kaže ADI AD1888 SoundMAX 6-channel CODEC...

Comment

• dris
                CBC Veteran
                • 24.01.2008
                • 172
                • Novi Sad

kao sto kaze uglavnom_bezopasni device manager pa instalacija drivera na "ruke", ti mu zadaj jedan od ovih smwdm**.inf pa vidi onda dali ce prihvatiti.

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

@uglavnom_bezopasni
                  pise adi888
                  sad sam stigao pa probavam, javljam sta sam uradio

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

@uglavnom_bezopasni

Ako imaš ovakav tip drajvera tu nema instalacije, odeš u device manager i tamo kažeš install driver,
                    Posle deset pokušaja na razne načine, uključujući i ovaj par puta, ponovo sam pokušao jutros na ovaj način i iz prve mi upali, tako da naizad ima zvuk . Nije mi jasno zašto u početku nije htelo, mada i ovaj put iz device menagera instalacija je trajala neobično dugo. Sve sam završio i kad sam pomislio da je sve gotovo zaradio sam svchost.exe tako da mi ostaje sada to da sredim, ali sad više nemam živaca.
                    Hvala svima na pomoći. Veliki pozdrav!

Comment

Working...
                    X