laptop fujitsu siemens v5515 posle udarca ne radi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slobodank
    Moderator
    • 26.11.2007
    • 1338
    • Stara Pazova
    • Fiat Idea 14.16v lpg

laptop fujitsu siemens v5515 posle udarca ne radi

Pozdrav drugari. Kao što vidite iz naslova imam jedan problem. Ćaletov laptop f. siemens, serija v5515 dobio je udarac od strane jednog deteta ispod tastature u predelu hdd-a onako lepo čitavim dlanom baš lepo puklo. Posle toga računar se restartovao i počeo da diže sistem i prijavi da nema hdd-a. Otvorim, na oko sve u redu izvadim hdd vratim ga na mesto ali ništa se ne dešava. On vrti (radi na dodir i uho) ali prijavljuje da ga nema. Nešto i zvecka iznutra ( u samom računaru) ali nisam uspeo da ga rasklopim te sam ga odneo u servis i biće tek za vikend. Sta mi je očekivati od kvarova, znam da može biti hdd, ima li šanse da se nešto drugo deslio ili nemam pojma šta već?

• uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Re: laptop fujitsu siemens posle udarca ne radi

"Pukla" štampa na ploči, verovatno, jako su tanke... hdd ako je sata mogao si da staviš u običan pc i da probaš...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• slobodank
      Moderator
      • 26.11.2007
      • 1338
      • Stara Pazova
      • Fiat Idea 14.16v lpg

U pitanju je ATA hdd, nadam se da neće biti skupa popravka, taj isti hdd (80 gb) je oko 40 evrića nov ako je on u pitanju, videćemo još. U svakom slučaju hvala na odgovoru. Pozz

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Pa jesu tanke ploce i jos su jadniji konektori izmedju ploce i tog diska, ali posto je bio ukljucen u momentu udara 99% je hdd... ipak je ploca ucvrscena, i sam disk. Najranjiviji je upravo on a posto je dete udaralo sumnjam da je moglo toliko jako da udari da savije kuciste i slomi samu plocu...
        https://t.me/pump_upp

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Veruj mi da može još ako je otišao neki držač kućišta kaže da zvecka unutra, i ja sam mislio par puta da je crkao hard (a onda svi priznaju da je dete igralo kantere pa se malo ljutilo), ali se posle ipak ispostavilo da je "ladan lem".

A ove današnje, jeftine, prave prenapregnute kao mostove, i ako ode jedna sajla ode sve... ide plastika, ploča, plastika, disk namerno stoji ispod touchpada, da bi učvrstio taj deo, baterija nazad da drži nosače displeja, ...
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Znam, otvaro sam ih podosta. Ali kaze dete udarilo a racunar u radu...

Nego ajd ovako imas li neki R51 IBM, treba mi ploca - ono da je polomljen monitor ili kuciste...

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Onda je Djukicu onaj tvoj HP super. Toliko sam ga mlatio da mu nije bilo dobro. Jedno 10X se ozbiljno pokvario i nece da se upali po 20 dana prijavljuje svakakve greske a onda upali 21 dan iz cista mira Valjda dok se slegne memorija ili vrati tilt kuglica
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Pa ti ga donesi do nas pa ce mo da ti ga sredimo, operemo ocistimo, zamenimo mu regulator protoka (uh) Te serije laptopova su zakon u svakom pogledu. FCS racunari su inace proglematicni, pogotovu serije koje su kupovane po megamarketima. Uvek sam imao neke probleme s njima.

Najlosije sam prosao sa nekih 20komada koji su podeljeni u nekoj nagradnoj igri za bojadzije (ono promet pa na osnovu prometa). E ti su bili isti na izgled a na polovini jedna ploca a u drugoj polovini druga...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Nekada dok smo održavali "veliki sistem" i radne stanice za poznatu novosadsku osiguravajuću kuću (prvo kao servis ICL-a, a posle kao fujitsu-a), svašta je dolazilo u istoj seriji fujitsu siemens računara, plač i tuga, posle su prešli na dell-a ali i tu je bilo neke teške muljavine, svašta se pogubilo usput... otkucaš na delu service tag i on kaže bmw 750LI u fulu i klima i koža i cena je bila takva kod nabavke, a kad pogledaš malo bolje unutra ono Yugo 45 bez amerika.

Tako da me ništa ne može iznenaditi...

Comment

• slobodank
                    Moderator
                    • 26.11.2007
                    • 1338
                    • Stara Pazova
                    • Fiat Idea 14.16v lpg

Pozdrav,
                    Danas sam preuzeo računar i rezultat je sledeći : "vadili smo hard, ram, i sve ostalo što se moglo zamenuti i nismo uspeli ustanoviti kvar, mislim da je crkla matična, možda se može popraviti ja stvarno ne znam, a možda i nije matična". I dade mi broj fujitsu-siemens beograd i da ga nosim kod njih na dijagnostiku koja košta 2000 din. E sada treba mi pomoć tj preporuka za dobar servis servis? Je li ko kad menjao matičnu na laptopu, i kolike su cene orjentaciono. Greota ga bataliti treba ga popraviti, sutra ću da napišem koji je tačno model u pitanju, eno ga u gepeku...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

Što se tiče svih ovlaštenih servisa, izbegavati za tu konfekciju... ako si računar platio 35-40 hiljada (a verovatno i manje obzirom na marku), popravka će te koštati 25-30 (matična ploča je 20-25), tako da ti se više isplati da kupiš novi, a to rasprodaš u delovima ili prodaš nekom servisu, pa nek on koristi za delove.

A pre svega odneti u neki kršteniji servis da malo pregledaju i ploču i "preduvaju", možda i proradi...

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Meni su u ovlastenom servisu, Pakom ako se dobro secam, FS laptop sa problemom oko ekrana (trakasti kabl) drzali ravno 3 meseca. Posle 3 meseca ga vracaju, znate ne mozemo mi to da popravimo. Imam neki osecaj da ga ni pipnuli nisu.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• slobodank
                          Moderator
                          • 26.11.2007
                          • 1338
                          • Stara Pazova
                          • Fiat Idea 14.16v lpg

Poslao sam jutros laptop kurirskom službom u jedan servis u NS koji se isključivo bavi servisom istih, i rekoše mi da ne postoji ni jedan kvar koji ne mogu da srede, pa videćemo kako će to ispasti...

Comment

• Dzoni_mkv
                            CBC Senator XXL
                            • 29.04.2007
                            • 875
                            • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: laptop fujitsu siemens v5515 posle udarca ne radi

Servis u Srbiji za Fujitsu (nije vise Fujitsu Siemens), Tohiba, HP, ACER, ASUS i Apple je jedan: System One. Saradjivao sam sa njima jer je firma u kojoj sam nekada radio bila ovlasceni Fujtsu Siemens diler i servis (da i servis) i sasvim su ljudi OK. Ipak, cesto se desava da racunari i ne stignu do njih jer ih popravljaju sami distributeri (tj pokusaju). Kod nas je bila praksa, ustanovim sta je, kazem kupcu cenu popravke (ako je van garancije) ako je u garanciji narucim sta mi treba, popravim, posaljem nazad pokvarene delove i to je. Cene delova su takve kakve su i tu ne moze niko mnogo da uradi. Ko je znao da postoji seris u Kraljevu znao, ko nije islo je preko onoga gde je kupio racunar-notebook. Nama je islo u prilog jer smo u vreme Metro-manije i kupovine tih FSC na kilo sasvim lepo prolazili, jer su se mnogi obracali nama sto zbog cuvene recenice "ne moze da se instalira XP" do toga da smo zamenili brdo tastatura zbog raznih prosipanja svega i svacega po istim. Nekih teskih kvarova, ako racunar radi kada se izvadi iz kutije, nije bilo. Ali je bilo da jednostavno NECE da radi odmah po raspakivanju iz ambalaze. Uglavnom problemi sa plocama. Koji je radio dobro od prvog dana radi i dan danas. Jednostavno to je jevtin notebook koji je za te pare bio odlican. FSC iz tih serija su pristupacni modeli kojima se, tadasnji, FSC pokusao probiti na lidersku poziciju u jevtinom segmentu. Na kratko im je i uspelo, ali je ACER i dalje broj jedan na nasem trzistu a bogami i na svetskom jer mu jos malo fali da skine skalp HP-u.
                            You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• slobodank
                              Moderator
                              • 26.11.2007
                              • 1338
                              • Stara Pazova
                              • Fiat Idea 14.16v lpg

Re: laptop fujitsu siemens v5515 posle udarca ne radi

Kurirska služba zagubila laptop, i tek danas posle milion poziva uđem mu u trag i sutra bi trebalo da bude u servisu. Kako mi se čini ova opravka i čekanje ima da potraje

Comment

Working...
                              X