Win32 i jos neki problemi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alekre
    CBC Senator XXL
    • 12.09.2005
    • 780
    • Smederevo

Win32 i jos neki problemi

Ajde da kazem da se razumem u racunare ali ovo mi se nikada nije do sada desilo. Naime, pokupio sam neke viruse, Hidrag.A i jos neko *****. Prosto su mi urnisali racunar da nisam mogao da otvorim ''D'' particiju. Nisam mogao da otvorim niti jedan program jer mi je uvek izbacivao gresku, ''is not valid win32 application''. Particiju sam oslobodio ComboFixom, nasao je neka sranja i posle osposobio Kasperskog koji je pocistio ostalo. No, ostavio mi je stetu koju ne umem da saniram. Kod vecine programa mi izbacuje gresku ''Generic Host Process for Win32 has encountered an error''. Ne mogu ni da ih deinstaliram, a one koje mogu, nakon nove instalacije prijavljuje istu gresku. Ako iko zna sta mogu da uradim i saniram to, neka mi pomogne. Inace, masina od ortaka sa koje sam se zarazio je u jos gorem haosu. Dva puta sam mu dizao nov sistem i oba puta pada. Kao da je taj virus preziveo format celog harda
    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Re: Win32 i jos neki problemi

Sam po sebi antivirus nije dovoljan, probaš još da staviš Malwarebyte atimalvare, pa vidiš šta će on da nadje, ako i posle njega ostane zakucan svchost na 100% ili neki slični problemi, samo instalalcija iz početka, a pre toga pogledaš da na drugoj paritciji (pošto podrazumevamo da ćeš sistemsku formatirati), nije zaostao neki autorun.inf ili nešto slično što ti prvim klikom na D disk zarazi sve ponovo ispočetka.

Pre svega toga moraš da isključiš system restore na svim diskovima, a da bi bilo brže isprazniš kantu, temporary internet files, obrišeš u user/temp, user/localsetinngs/temp, windows/temp...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Alekre
      CBC Senator XXL
      • 12.09.2005
      • 780
      • Smederevo

Kako cu da se napatim oko toga

Hvala na savetima, javicu sta sam uradio.

Comment

• Alekre
        CBC Senator XXL
        • 12.09.2005
        • 780
        • Smederevo

Ma kakvi, sve je otislo u majcinu... Mora nov sistem.

Comment

• dacha
          CBC Senator XXL
          • 23.06.2007
          • 356
          • Beograd, NBG
          • Xsara II 2.0i

ja bih svakako reinstalirao mada ja imam acronosove ghost-ove od svih masina pa nema smaranja i to mi je uvek najlaksa opcija... eventualno ako su ti zeznuti windows-ovi tj. sistemski fajlovi a XP je u pitanju mozes da probas da ih zamenis i opravis sa Erd commander-om... U vise navrata sam sredjivao masine sa njim kad im neki virus odvali sistem, nece da butuju, crashuju ili neki procesi nece da se podignu... Dobra i korisna alatka.
          The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• dris
            CBC Veteran
            • 24.01.2008
            • 172
            • Novi Sad

reinstalacija ti je zasigurno najbolje resenje, e sad mozda ti je najbolje da pre reinstalacije skines HDD i nakacis ga na zdravu masinu i lepo iskeniras sve particije da ti se ne bi desilo kao sto uglavnom_bezopasni rece da slucajno ne "vaskrsne" virus posle reinstalacije.

Comment

• Alekre
              CBC Senator XXL
              • 12.09.2005
              • 780
              • Smederevo

Evo ga, nov sistem Radi kao zmija! Cim sam ga podigao odmah sam ubacio antivirus i anti malware. Necete verovati, ista ona dva virusa su prezivela, Hidrag.A i Virut ali sam ih poceo i sad mi je sve okej, bar mislim da jeste. Dakle, pouka iz ove prica, kada dizete ponovo sistem, prvo skinite antivirus, pretresite sve pa tek onda ostalo.

Comment

• Alekre
                CBC Senator XXL
                • 12.09.2005
                • 780
                • Smederevo

Nedavno kod komse se pojavio ovaj problem u Operi i nikako ne mogu da nadjem uzrok. Evo kako izgleda. Reinstalacija Jawe i Opere nije pomogla.

Any ideas?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Ovo Opera iskopirala Chrome izgledom? Uključio si neki debug ili developer mod, pa vidi da nema tako nešto negde...
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                  X