Asus F5RL - WiFI zeza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Asus F5RL - WiFI zeza

Reinstalirao nekoliko puta Windows u nadi da resim. Bez ikakvog pravila nece vise da se konektuje na moju wireless mrezu. Jos 2 laptopa i 3 desktopa rade sasvim normalno sa istim podesavanjima

ovako izgleda kad poludi i ne vredi ni restart,rucno raditi disconect i conect, ponovno kucanje sifre,reinstall drivera,update drivera,gasenje svih procesa koji su vezani za wifi, cak i kada se promeni klijent i pokrene se windows wireless zero configuration problem je prisutan do ponovne instalacije XP-a.

Malo mi je muka od stalne reinstalacije (ista se koristi na jos nekoliko racunara i ispravna je) sve ostalo radi ali bez neta mi laptop ne znaci nista.

Bilo kakva ideja,savet bilo sta sto moze TRAJNO da resi problem konektovanja preko WiFi bi mi mnogo znacilo.

Hvala.
    Poslednji nek ugasi svetlo
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Re: Asus F5RL - WiFI zeza

Ajde polako ispočetka, kad instaliraš (ne reinstaliraš, nego na prazno) onda radi neko vreme ili ne, da li je to neko vreme vezano sa updateom windows-sa.
    Kod te nove instalalcije, da li windows sam nađe drajvere ili ti instaliraš neke (za tu karticu ili neke asusove), koja je wifi kartica...

A...S...U...S kako čudno pišu reč DELL
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Sad vidim šta piše dole na slici...

Čitaj ovo i postupi http://helpdeskgeek.com/how-to/windows- ... e-network/
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Radi neko vreme...ali svaki put drugacije.Nekad 3 dana nekad 2 meseca,automatic update je iskljucen kao i security centar ......imam zone alarm i svaki program mora da trazi dozvolu za konektovanje.

Driver sam dobio uz njega pre skoro 20 meseci i misleci da je problem do njega uradio sam LIVE update sa ASUS-ovog sajta..sacuvao tu kopiju na D particiju(da imam) i naravno zatrebala mi. Nosio u servis i oni su stavljali neki svoj test CD ili vec kako se zove i testirali komplet hardware i rekli potpisujemo 100% je software u problemu.

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

U isto vreme smo kucali za 30 min javljam jel pomaze..

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Nije do toga ajmo dalje......

Comment

• cybland
              CBC Veteran
              • 11.04.2009
              • 131
              • Beograd

Davno sam radio sa F5R serijom a ovo pišem po sećanju tako da se unapred izvinjavam za moguće greške. Ako se dobro sećam taj laptop ima Attanasic WiFi karticu i ima dva prekidača za aktiviranje-deaktiviranje iste. Jedan hardverski, u vidu prekidača na samom laptopu, a drugi softverski. Taj softverski hoće da zeza (drži karticu ugašenom) naročito ako ne koristiš Attanasic-ov Connection Manager. Čak mi se dešavalo i sa Attanasic-ovim menadžerom da softverski prekidač drži ugašenu WiFi karticu ako dižem sistem iz hibernacije ili iz sleep moda. Čini mi se da je pri čistom butu Windowsa XP sve bilo OK ali je dizao sistem neočekivano dugo jer bi pauzirao dizanje Windowsa dok se ne prijavi na mrežu. Sve u svemu kao kompromisno rešenje je ostavljeno da Win ide u hibernaciju a da se softverski prekidač koristi kada nema WiFi mreže po buđenju iz hibernacije (ugasiš pa upališ WiFi karticu). Naravno koristi se Attanasic Connection Manager a ne Windows Connection Manager.

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Atheros je kartica i manager ...i zna nekad dugo da dize sistem samo mi pojasni to sa hibernacijom? I da meni kartica radi,vidim sve mreze ali nece da se konektuje.

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Cek, mozda malo glupo pitanje, ali nadam se da si ukucao IP adrese, DNS servere itd?
                  Skoro sam imao isti problem sa jednom Toshibom, situacija kao tvoja i dok nisam ukucao parametre konekcije, nije hteo da se konektuje, dok su svi ostali racunari hteli bez problema.
                  Power of dreams !!!

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

Ma sve je podeseno kako treba,cak sam svakom racunaru dao staticnu IP adresu da se ne bi sudarali......ma sve sto mi je palo na pamet sam probao.Evo sad bodem LAN kabl vec neko vreme nemam zivce da se zracim vise......

Comment

• cybland
                      CBC Veteran
                      • 11.04.2009
                      • 131
                      • Beograd

Da, Atheros. Mali lapsus... u svakom slučaju fora je bila u tome da drajveri (ili možda manager program) instaliraju taj softverski "prekidač" (vidi se u system tray kao plava okrugla ikonica sa belim WiFi znakom ako se dobro sećam). Prvo postavi da koristiš Atherosov client utility za podešavanje/pronalaženje WiFi mreža. Zatim proveri da li imaš gore opisanu ikonicu u system tray-u te ako je imaš (skoro sam 100% siguran da je imaš samo se ne vidi na ovim screenshoot-ovima što si postavio) klikneš na nju i odabereš "Wireles Lan On" čak i kad ti je sama WiFi lampica na laptopu upaljena te izgleda kao da je WiFi adapter upaljen. Ukoliko ti u bilo kom trenutku laptop izgubi mrežu ponovo klikneš na istu ikonu i opet aktiviraš WiFi Lan. Nemoj da te zbuni to što će ti Windows-ova ikona za WiFi lan u system tray-u i dalje pokazivati da veza nije ostvarena, to je zato što si dodelio da Atherosov klijent vrši menadžment wireles konekcija (njegova statusna ikonica ti je ona što izgleda kao stepenasti indikator, siv je i prekrižen kada nema WiFi konekcije a zelen kada je ima). Zbunjujuće je to što, čak i kada ti Atherosova ikonica pokazuje da si konektovan na mrežu dešava se da nemaš pristup mreži dok softverski ne "upališ" WiFi. Koliko se sećam to se dešavalo samo na WinXP.

Ovo oko hibernacije je samo da se ubrza dizanje sistema. Obzirom da kod hibernacije Windows snimi svoje stanje na Hard Disk, pa samim time ne zavisi od stanja baterije, više prefeririam taj oblik Power managementa nego Sleep. Sama hibernacija na žalost ne pomaže oko tvog problema sa WiFi adapterom (nema garancije da će se aktivirati prilikom buđenja laptopa). Slična stvar ti se može desiti i sa mišem. Ako si imao povezan USB pre ulaska u hibernaciju/sleep pa ga isključiš dok ti je laptop uspavan, obavezno se seti da ga ponovo uključiš pre nego što laptop "probudiš". U suprotnom ti neće raditi ni touch-pad ni miš dok sistem ne restartuješ.

Edit: Generalno je bilo dosta pritužbi na WiFi kod Asus F5R serije, većinom su bile vezane za to da sama kartica nije u stanju da prihvati/pročita IP adresu koju joj je dodelio ruter nego se zakuca na 0.0.0.0 ili na neku iz 169.254.... opsega. Naročito je bilo izraženo prilikom buđenja iz Sleep moda ili hibernacije i to na WinXp OS-u. Ovim softverskim prekidačem možeš da WiFi resetuješ tako što ga prvo ugasiš pa ga onda upališ te tada kartica ponovo očita IP adresu koju joj je WiFi ruter dodelio.

Comment

• Gavra
                        CBC Senator XXL
                        • 06.03.2008
                        • 2031
                        • Beograd

Jel moguce da se taj manager instalira zajedno sa driver-om? Posto se ista stvar desavala i kad stavim samo driver i pustim da se windows brine o svemu.

A posto vidim da za par dana niko nema pravilno resenje vec svi znaju za neki bug,izgleda da ce se desiti jedan nov DELL i da prestanem sa ovim gubljenjem vremena.....mada imam i LENOVO i nije nista bolji..... on samo baguje na drugim stvarima

Comment

• cybland
                          CBC Veteran
                          • 11.04.2009
                          • 131
                          • Beograd

Na žalost ne sećam se tačno šta je bilo u instalacionom paketu koji stiže uz laptop. Moguće je da sam drajver instalira i utility manager i softverski "prekidač".

Comment

Working...
                          X