Preporuka za wireless provajdera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Semi
    CBC Veteran
    • 04.03.2008
    • 192
    • Smederevo

Preporuka za wireless provajdera

Pozdrav svima,
    treba mi pomoc oko wireless interneta, tj. kojeg provajdera, po vasem misljenju, da izaberem?
    U stanu nema fiksnog, kablovske, tako da je ovo valjda jedino resenje.

Hvala unaprd.
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Preporuka za wireless provajdera

Imas i Telenor/MTS USB modeme
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• skijash
      CBC Senator XXL
      • 07.09.2007
      • 1354
      • Beograd
      • wrx

3G modemi nisu baš za desktop korišćenje, može da prođe za vikendica/odmor/priroda varijante, ali za svakodnevnu upotrebu je onako...
      Koje imaš provajdere u kraju, to nam nisi rekao?

Comment

• Semi
        CBC Veteran
        • 04.03.2008
        • 192
        • Smederevo

Takodje mislim da ti modemi nisu najsjajnije resenje... Treabalo bi mi nesto sa neogranicenim protokom.

E sad, sta imam u kraju od provajdera stvrno ne znam, pokusvam da pronadjem nesto ali bas i ne vladam tom problematikom.
        Stan je po papirima na Zvezdari, ali po meni je na prelazu izmedju Karaburme i Mirijeva, kod OMV pumpe na tom potezu, ulica Dragoslava Srejovica...

Comment

• cvrle
          CBC Senator XXL
          • 11.06.2006
          • 1008
          • Beograd,Banovo brdo

Ne znam koliko si upucen u sve to i u problematiku posto si pomenuo da si u zgradi.

Mora da saznas ciju antenu vidis od provajdera sa recimo terase, krova ili sl. tj. koji access point. Za tog se onda i odlucujes u protivnom neces imati stabilan internet i stabilnu vezu.

Pogledas prvo koje imas provajdere u zoni pokrivenosti, potom dal vidis antenu pa onda se odlucujes za kupovinu opreme i instaliranje celog sistema. Ovde ima par strucnjaka na tu temu pa ce ti preporuciti i koju opremu da kupis i gde.Sad ima i neka novija oprema na nekim drugim frekvencijama (moja je 2.4ghz) pa se ne mogu desavati smetnje od bezicnih telefona itd.

Ja imam vec dve godine wireless preko Maksneta i savrseno sam zadovoljan kako tehnickom podrskom (za koju i nemam puno potreba) i kompletnom uslugom. Povezana su u celoj kuci tri fiksna racunara i jedan ruter pride za dodatni laptop ili telefon. Cene su vrlo pristojne i veza mi je skoro uvek stabilna, kazem skoro jer kad oplete bas jaka kosava oce da mi mrdne antenu na krovu kuce fiksiranu na stub, pa veza bude losija,ali to je prolazna stvar a mene mrzi da pojacavam nosace antene. . U principu prezadovoljan celim sistemom.
          Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Semi
            CBC Veteran
            • 04.03.2008
            • 192
            • Smederevo

Ok, probacu da saznam sta ima od provajdera ovde.

Aj da pitam jos ovo, ako se odlucim za nekog - da li sam u obavezi da kupujem opremu ili se daje na revers ili to zavisi od provajdra do provajdera?

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Koristim BeotelNet Wi-Fi broadband servis na 5 GHz Mini Home paket za fizička lica, brzina 512/128 kb/s, flat i plačam 3.960 din za 6 meseci. Verujem, da imaš optičku vidljivost, jer je Beograd dobro pokriven. Ako želiš veće brzine ima Midi Home 768/192 kb/s i Maxi Home 1024/256 kb/s, naravno koliko para, toliko muzike. Za dve godine korišćenja, samo jednom je bio veći prekid usled požara izazvanog udarom groma u silos, gde je antenski sistem za deo Inđije, za moju lokaciju.

Možeš da koristiš njihovu Ubiquity nano station 5, ili da je kupiš za 3.500 dinara.

Comment

• vujke
                Admin
                • 29.09.2004
                • 1673
                • Mladenovac
                • Daewoo Lanos 1.5SX

Gde ima kod nas NanoStation5 za te novce, ja odmah kupujem 100kom? Retoricko pitanje...

Najpre proveri koje provajdere vidis, zatim proveri koji od njih rade na 5GHz pa tek onda medju njima da pravimo selekciju. Imas i Verat-ovu varijantu na 3.5Ghz, nisam probao licno ali kazu da je ok, narocito pogodno ako ti treba flat koji mozes mobilno da koristis u krugu dvojke.
                while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

U pravu si! Radi se o jednokratnoj pristupnoj taksi za korišćenje njihove opreme i to: 3.000 dinara za fizička lica, a 5.000 za pravna lica. U novoj formi ugovora stoji, da korisnik koji ošteti uređaj, dužan je da plati 7.000 dinara, napajanje 2.000 dinara i td. Sve u svemu, veoma povoljni uslovi za prosečnog korisnika u pogledu brzine.

Comment

• 1nsane
                    CBC Senator XXL
                    • 28.05.2007
                    • 388
                    • Umcari - Grocka

Originally posted by vujke
                    Gde ima kod nas NanoStation5 za te novce, ja odmah kupujem 100kom? Retoricko pitanje...
                    Nema bas za tu cifru, ali pogledaj u Sampru u Zemunu, iznenadices se sigurno.
                    @ Semi, taj deo grada bi trebalo da pokriva KBC-net, probaj kod njih, ne znam kakvi su im uslovi ali znam da im mreza skoro uopste nije zasticena - moz' se ufura ko kad hoce
                    NO BRAIN
                    NO PAIN
                    1_N_S_A_N_E

Comment

• vujke
                      Admin
                      • 29.09.2004
                      • 1673
                      • Mladenovac
                      • Daewoo Lanos 1.5SX

Originally posted by 1nsane
                      Nema bas za tu cifru, ali pogledaj u Sampru u Zemunu, iznenadices se sigurno.
                      Znam Piksi, saradjujemo sa Djurom redovno
                      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• mrki
                        CBC Senator XXL
                        • 08.11.2006
                        • 550
                        • nis, serbia

mozda je off, ali ne kontam zasto nije dobar ADSL preko telekoma.
                        dobijes wireless modem. imas svoj AP, izaberes paket-protok i to je to.
                        koristim ga kuci i za desk top i lap top. lepota je sto ne razvlacim kablove!

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

Covek je rekao da nema fixni tel u stanu...

Wireless samo na 5ghz ako mene pitas, na 2.4 je vise toliko prenatrpano da je to strasno, jos kad uzmes u obzir da i vecina kucnih wifi rutera radi na 2.4 onda dobijes totalni kolaps u etru jedne urbane sredine kakva je bg... KBC sam imao priliku da probam i deluju mi skroz ok, mislim da je pokriven ceo grad jer imaju zilion ap-ova

Comment

• mrki
                            CBC Senator XXL
                            • 08.11.2006
                            • 550
                            • nis, serbia

ma, pitao sam uopsteno.
                            nisam dao predlog.

Comment

• srdjan_p
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2004
                              • 1915
                              • ZR

ADSL negde radi kako treba a negde bas i ne...

Generalno, ako postoje uslovi SBB kabl je najbolje resenje, ako vec koristite kablovsku televiziju, potpisete ugovor na 2 god i dobijete 4mbit kvalitetnog neta i D3 televiziju za jedan tv + klasicnu analognu i to sve za ispod 2 soma mesecno A sto se tice opreme za korisnike trenutno rade samo cisco sto je vrh...

To sto se sa adsl-om dobije kineski wifi ruter i nije neka prednost jer se isti moze kupiti vec za malo preko 2 soma

Comment

Working...
                              X