Preporuka za wireless provajdera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hondaholic
    CBC Senator
    • 20.09.2007
    • 201
    • Beograd
    • 1993 Honda CIVIC 4x4

Re: Preporuka za wireless provajdera

Media Works! Dobili su licencu i za CDMA bezicnu fiksnu telefoniju i imaju internet i preko toga. Paketi od 1-16Mb/s.
    1979 Chewrolet Camaro (for junk!!) but with potencial, 1974 Jaguar HE v12, Honda Civic Shuttle 4wd slamed, in perspecitve 2000 Mustang GT

Comment

• srdjan_p
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2004
      • 1915
      • ZR

Nisam probao pa ne znam ali deluje zanimljivo...

Jedino sto su cene malo sumanute

Comment

• Semi
        CBC Veteran
        • 04.03.2008
        • 192
        • Smederevo

Ok ljudi, hvala svima na odgovorima!
        Promenio sam stan, pa gledam koje je najbolje resenje.

Evo vec par dana hvatam neku mrezu preko wireless-a na laptopu, protok i vise nego dovoljan za moje potrebe (preko 1Mbit/s), e sad dokle ce je biti - pitanje je?!
        Kad nestane, morace neki wireless provajder.

E sad, aj jos jedno pitanje, mozda je glupo, ali kazem da nisam upucen u pricu, tako da se izvinjavam.
        Recimo da koristim usluge nekog provajdera za bezicni internet i platim za protok, lupam 1024/128Kb/s, i posle 3 dana se u mom kraju pojavi 50 novih korisnika (koriste usluge istog provajdera), da li ce se meni smanjiti protok, tj. da li cu ja nesto deliti sa njima?

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

E sad to vec zavisi od samog provajdera da ne objasnjavam dalje(radio taj posao i ne zelim vise )...tvoje je da se zalis ako ti protok nije onaj koji placas a na njima je da to rese...Izmedju ostalog i zbog toga sam ti rekao da ako ides na wifi obavezno ides na 5ghz jer mnoooogo bolje radi

Comment

• Gatti.Gatozza
            CBC Senator XXL
            • 26.09.2006
            • 411
            • Zemun
            • Lybra 1.9 / XJ600S

MediaWorks obezbeđuje stvarno kvalitetan signal, ali to i papreno naplaćuje. Njihovi korisnici su uglavnom firme koje moraju imati zagarantovan internet 24/7, i za tu svrhu imaju ekipe za hitne terenske intervencije. U 3 ujutru, u 3 ujutru. Malo je besmisleno plaćati ih da bi se gledao youtube.
            Ti bi sa tog mesta trebalo bez problema da imaš gađanje na neki od AP-ova nekog drugog jeftinijeg provajdera na Karaburmi.
            MAZDA

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Cuj, ima tu nekih pravila ali nije nuklearna fizika...Kad nemas mnogo korisnika nakacenih na AP normalno da je isti rasterecen i da ce svi imati ok signal/protok... Naravno podrazumeva se da je oprema kvalitetna i da je cela mreza podesena kako treba...

Svejedno ja licno ne bih davao tolike pare jer su im cene stvarno......

Comment

• skijash
                CBC Senator XXL
                • 07.09.2007
                • 1354
                • Beograd
                • wrx

Kakav bre mediaworks, osvestite se, neće sigurno čovek da plaća 220 evra za 1Mbit/s. Ja kod kuće pored adsl-a imam i vajerles 1,5Mbit/512Kbit/s čisto za surf kod jednog od najskupljih wifi provajdera i plaćam 2300 din.

Comment

• 1nsane
                  CBC Senator XXL
                  • 28.05.2007
                  • 388
                  • Umcari - Grocka

2300 za 1.5Mb je zavrtanje usiju matori, osim ako nemas svoju firmu (tj. pravno lice). A nije mi jasna cifra koju pominjes za media-works, posto provajder za koga trenutno honorarno radim ima nekih 50Mb od njih i znam kakve su im cene (npr. isplativo je da budemo dooosta jevtiniji od tih koji tebe samaraju), jedino ako tu cifru nisu odvalili nekom koga su hteli da otkace jer im se ne isplati zbog lokacije ili mozda imaju neki poseban dil sa ovim provajderom........
                  NO BRAIN
                  NO PAIN
                  1_N_S_A_N_E

Comment

• skijash
                    CBC Senator XXL
                    • 07.09.2007
                    • 1354
                    • Beograd
                    • wrx

To je cena koju sam našao na njihovom sajtu, ne vidim da imaju neke druge, normalnije
                    Što se tiče mog provajdera, znam da je preskupo, ali mi treba bekap link. Imam adsl 4Mbit a ovaj držim zato što delimo nas troje troškove tako da me košta 800 kinti, a pritom nema trećeg rešenja - adsl ili ovaj vajerles.

Comment

• 1nsane
                      CBC Senator XXL
                      • 28.05.2007
                      • 388
                      • Umcari - Grocka

To je verovatno cena za pravna lica sa "dovlacenjem" linka do njih i kompletnom opremom. Inace, kod nih ne varira UP/DOWN, nema pucanja signala ni preopterecenja.......pravi primer kako bi trebali svi wireless provajderi da funkcionisu.
                      NO BRAIN
                      NO PAIN
                      1_N_S_A_N_E

Comment

• Semi
                        CBC Veteran
                        • 04.03.2008
                        • 192
                        • Smederevo

Oke drustvo, hvala jos jednom na informacijama

Evo vec 15-ak dana sam ovde i non-stop je komp nakacen na neku mrezu, protok oko 1,3Mbit-a, meni dovoljno - tako da ce za sad ostati ovako. Nadam se da ce potrajati.

Comment

Working...
                        X