Pozdrav drugari. Pojavio mi se na laptop-u jedan problem sa kojim se nisam ranije susreo pa moram da se konsultujem sa vama. Naime, komp je radio ok, sinoć ga upalim sistem se podigne, ikonice nestadoše a background ne reaguje, desni klik ništa. I start menu je nestao. Jedini način pokretanje bilo čega je ctrl+alt+del pa new task. Npr. pokrenem operu radi ali i dalje nema task bara. Najveći problem mi je što su mi na desktopu ostali neki podaci koje bi bilo poželjno spasiti. Restart ne pomaže. Tražio sam po netu, te stvari se dešavaju, ali nisam uspeo pronaći adekvatno rešenje, pa molim za pomoć.
Ikone sa desktopa nestale, desktop ne reaguje!
Collapse
X
-
Re: Ikone sa desktopa nestale, desktop ne reaguje!
Ako nije bio kojm slučajem 206 da nešto čačka, onda je virus. Imao sam to ranije ali ne znam kako se zove, sve radi ali ukloni desktop, pri tome je malo taman ekran.
Probaj sa nekim malvare, spajbotom i tako da proveriš...
-
-
Safe mod?
Comment
-
-
Kada se to meni desilo pre 2 godine, procedura je bila ovakva. Antivirus na drugi računar i češljaj hdd neradećeg sistema, onda ponovo kačenje i probanje. Ako ne radi, moraš sa drugim winom da ga pregaziš.
Mada najbezbednije je da na nekom drugom računaru izvučeš sve podatke, pa onda polako dizanje sistema.
Jbg, ako je lap top, onda je zeznuto, ali kačenje diskova je isto!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Originally posted by DoraSafe mod?
Ljudi hvala vam svima još jednom, poz za čika Doru.
p.s. @eon
laptop je u pitanju tako da je zeznuta stvar, ali sva sreća uspelo je nekako.
Comment
-
-
a sto je zeznuto ako je laptop? jos je jednostavnije izvaditi nego na desktopu.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Reinstalirao sam, sistem radi ok, međutim ima par problema. Neke sam rešio, a bilo je u pitanju to što su mi se i druga dva računara koja su umrežena sa ovim napunila virusima, nemam pojma odakle su se stvorili, ćaletom zabeležio 85 napada danas. A na mom o kojem je i reč, posle reinstala d particija katasrofalno sporo reaguje, prečešljao sam i nju sa nod-om par virusa i tu bilo. Virusi koji su mi i napravili problem verovatno su ostavili trag i na drugoj particiji. Malo sam ubrzao sa defragmentacijom ali to nije to. Probaću još sutra, danas više nemam živaca.
Comment
-
-
Virus ne pravi razliku izmedju particija. Formatiras jednu, reinstaliras sistem, ostavis drugu particiju netaknutu - dzaba si krecio. Ako ide format, onda ide format CELOG harda, reparticioniranje, pa sveza instalacija. I onda ga tako ociscenog umrezis sa zarazenim racunarima, i opet ispocetka.
I prvi program koji instaliras posle toga je antivirus.
Comment
-
Comment