Opet je fuckin' radno mesto u pitanju, pre 15-ak dana smo presli sa kablovskog na telekom ADSL, huawei 520s. Pre toga je bilo ovako : modem u ruter, pa neki tamo bezicni link sa acces pointima, pa je u 2. objektu taj signal prihvacen opet u neki ruter... 1. objekat ima 4 racunara i 2 rutera, a 2. ima 1 svitch iz koga po celoj zgradi putuju UTP kablovi i vezano je 8 racunara. Svih 12 ima isti workgroup i LAN radi savrseno. Modem iz 1. objekta je izbacen, a nov modem je stavljen u 2. zgradu tako sto je jedan racunar izvadjen iz svitcha i izmedju njega i svitcha je stavljen huawei - racunar u modem, modem u ruter. Od modemskog difolta sam jedino iskljucio wireless.
A sad problem : zgrada u kojoj je modem ima internet, a ona druga - nema ! Kao sto rekoh, LAN radi na svih 12, cak radi i GeoVision server (tkzv: kamerni sistem
) izmedju zgrada, dakle pretpostavljam da taj link nije problem.
Tasa network (moj majstor za mreze
) nema pojma sta je uzrok. Takodje telekomova podrska ne pomaze, cak imam utisak da nisu razumelin nista od onoga sto sam ih pitao. Da napomenem, sa onih racunara koji nemaju internet se 'ladno pristupa modemu sa 192.168.1.1 . Modem vidim, al' interneta nema.
Jel ima neko neku ideju ? Ako je neka fora sa forvardovanjem portova, odma' idem da se obesim, da ne mucim ni sebe ni druge
Za par sati idem na posao, pa cu staviti IP adrese obe zgrade, ako nesto znaci.
A sad problem : zgrada u kojoj je modem ima internet, a ona druga - nema ! Kao sto rekoh, LAN radi na svih 12, cak radi i GeoVision server (tkzv: kamerni sistem

Tasa network (moj majstor za mreze

Jel ima neko neku ideju ? Ako je neka fora sa forvardovanjem portova, odma' idem da se obesim, da ne mucim ni sebe ni druge

Za par sati idem na posao, pa cu staviti IP adrese obe zgrade, ako nesto znaci.
Comment