Imam os u ISO formatu kojeg treba da narežem na disk. U pitanju je beta verzija, nije reč o pirateriji. Problem mi se javlja sledeći, kada ga narežem os nije butabilan niti mu radi autorun. Čitao sam da postoje određene cake prilikom narezivanja ali ništa mi ne uspeva. Znači narežem, na disku su svi folderi ali se ne pokreće instalacija niti mogu podignuti boot. Ponovo sam skinuo ista priča sredio sam 4 diska. Šta je u pitanju. Hvala...
Pomoć oko narezivanja ISO fajla
Collapse
X
-
Re: Pomoć oko narezivanja ISO fajla
Nedostaje boot informacija u fajlu.
Da je sve ok, mora da prođe sa prostim "burn image" , koji već program koristiš, nema tu nikakvih "caka" - one postoje kada narezuješ prostim kopiranjem.
Skinu se boot fajlovi i oni poture kad pokreneš rezanje bootable CD-a.
U principu će ti negde javiti pre rezanja da li postoji boot sector u samom image-u.
-
-
Kako je kolega objasnio ni meni nije više jasno kako se to radi...
Najčešća greška je da ljudi iso datoteku kao takvu snime na CD, ISO se NE SNIMA kao mp3 ili slike nego drugom opcijom (burn image)... ako je skinut kao original boot cd nekog operativnog sistema mora biti butabilan.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Originally posted by KosovicSkini s neta CDBurnerXP (6MB je velik), stavi ga na hrvatski i stisni "Snimi ISO sliku".
Comment
-
Comment