Još jednom Vam se obraćam za pomoć. Donela mi drugarica njen laptop koji je sama pokušala da sredi, napravila je 4 particije, na svaku instalirala OS milion drugih gluposti. Spojim ih formatiram sredim medjutim postoji jedan problem. Prilikom podizanja sistema javlja se poruka start windows normally i ponudjeno dva win xp-a, osvetljen je prvi odbrojava 30 sec i win se podigne radi sve ok. Kada izaberem drugi win koji mi ponudi javlja da fali system32 file-ovi itd. Sve u svemu prijavljuje da postoje dva OS iako je ceo disk formatiran i instaliran jedan OS. Popiz... ponovo reinstaliram, sve formatiram spojim u jedan i opet ista situacija-start win normally i ponudjena dva win od toga samo jedan radi. U pitanju je neka praistorijska toshiba satellite čini mi se s10-513.
start windows normally
Collapse
X
-
Re: start windows normally
Možda ima skrivenu particiju (za restore sistema) koju je windows prilikom instalacije dodao u spisak, desni taster na my computer pa properties pa advanced pa startup, tu isključiš da prikazuje boot meni ili editujes boot.ini i izbaciš red viška...Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
-
-
...sve particije spojio, formatirao, svez Win, i opet ima neke fantomske restlove pri bootovanju, od starog Windowsa...odakle? Jedino ako je postojala jos neka NTFS particija a u pitanju je neki maaaatori Win koji pojma nema sta je NTFS, pa je i ne vidi.
Comment
-
-
Originally posted by 206...sve particije spojio, formatirao, svez Win, i opet ima neke fantomske restlove pri bootovanju, od starog Windowsa...odakle? Jedino ako je postojala jos neka NTFS particija a u pitanju je neki maaaatori Win koji pojma nema sta je NTFS, pa je i ne vidi.while(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
Originally posted by vujkeObrati samo paznju koji red i sta izbacujes, ako pogresis neces vise podignuti ni jedan win od ta dva dok ne editujes pravilno boot.ini.
Comment
-
-
I ako obrišeš boot.ini dići će se sistem sa prve particije, prvog diska samo će da se buni da nema boot.ini. E sad kakva je kod tebe konfiguracija particija...
"Some Toshiba notebook computer models have a Toshiba HDD Recovery Utility, which is stored in a special partition on the hard disk drive, along with the system files used for the 'recovery' of the hard disk..."
Pogledaj u BIOS-u da li imaš recovery ili neku tako opciju pa je isključi... ili boot sa CD-a pa obrišeš paricije (diskpart), pa fixmbr, fixboot... pa tek onda instalacija.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Originally posted by uglavnom_bezopasniMožda ima skrivenu particiju (za restore sistema) koju je windows prilikom instalacije dodao u spisak, desni taster na my computer pa properties pa advanced pa startup, tu isključiš da prikazuje boot meni ili editujes boot.ini i izbaciš red viška...
Uploaded with ImageShack.us
Ljudi i ovaj put ste mi pomogli, hvala Vam svima još jednom. Pozdrav!
Comment
-
Comment