salje mailove sam??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lakilucano
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2007
    • 421
    • Bezanijska kosa

salje mailove sam??

Kao i u naslovu ,imam mail adresu na yahoo.com negde sam pokupio neki virus (pretpostavljam) desava se da sam salje neke sulude mailove ljudima iz mog adresara? Skenirao sam komp,ali nije nasao viruse. Kako da zaustavim ovo ludilo??
    bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
    Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
  • -Miloš-
    CBC Senator
    • 16.12.2007
    • 269
    • Beograd, Karaburma
    • yugo tempo 1.1

Re: salje mailove sam??

Promeni šifru na yahoo nalogu?

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Skeniraj ga ponovo nekim antivirusom koji nije FREE. Probaj i kakav antispyware tipa Spybot
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• [darkside]
        CBC Veteran
        • 19.03.2009
        • 107
        • Beograd

najbolje bi bilo da odradiš sledeću akciju:

skini taj hard disk na kome su virusi i priključi ga na kompjuter kod nekog ko ima instaliran pravi, legalni anti-virus software kao recimo McAfee i slično. Otkriće šta je u pitanju i očistiti 100%. Taj neko samo treba da ima "fioku" za hard diskove, što je ništa drugo nego kućište sa USB konekcijom za spoljno povezivanje diskova na računar.

Problem je što mnogi virusi/spyware programi i sl. kad se instaliraju automatski onemogućuju da ih anti virusni programi "skinu" sa diska čak iako ih uoče. Prema tome, najbolje bi bilo da to radiš sa drugog, čistog sistema na kome znaš da antivirus radi kako treba i da je primenjen update sa najnovijim antivirusnim definicijama.

Tako ja radim, a pošto sam system administrator za vodeću banku - poslušaj me, manje će te boleti glava.
        od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Al' ga komplikujete, jednostavno digne sistem u safe modu i odatle pokrene MBAM, AVG koji ima cmd line skeniranje i radi u safe modu, ili ako je baš jako sjeban sistem ima sistem restore ili neku od BartPE distribucija pa sa njom (ko će vaditi disk iz mašine), a sistem admin jedne banke bi trebao da je pretplaćen na msdn i technet a tamo ima jako lepih alata za to... MSDaRT.

Koja je razlika u funkcionalnosti između legalnog i "legalnog" antivirus programa i zašto je besplatan lošiji od plaćenog.
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• lakilucano
            CBC Senator XXL
            • 31.08.2007
            • 421
            • Bezanijska kosa

Zaboravih da kazem da imam avast 5.0.677,upravo sam iskenirao sa spywareBlaster i spybot search destroy.Nasao je 25 problema sad da vidim sta ce da se desi.Imate li jos neki savet?
            bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
            Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

Working...
            X