Laptop kofer ili torba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Laptop kofer ili torba

Imam veliku nedoumicu, i problem.
    Prethodni laptop sam slomio (bukvalno) zbog lose torbe, koja nije imala potporu na gaznom/stojecem delu pa je doslo do pucanja sarke. Izmedju ostalog, krivac tog pucanja sam i ja a i los kvalitet plastike i dizajna tog laptopa.
    U medjuvremenu sam nabavio novu masinu, 13.3" visokog kvaliteta i solidne cene, pa mi je cilj da ga ocuvam sto bolje.
    Laptop nosim svuda sa sobom (fakultet, posao, putovanje) tako da su uslovi eksploatacije prilicno gadni.

Potrebno mi je nekoliko saveta:

- Da li uzeti alu kofer namenjen za laptop, nesto ovakvo: http://www.conrad-international.com/NOT ... 44_0413041
    Prednosti: dobra zastita, izgleda atraktivno kada ga nosim na neko mesto gde radim nesto...
    Mane: izgelda malo napadno da se nosi na fakultet svaki dan, neodoljivo lici na kofer od escajga

- Da li uzeti tobru? O tobrama ne znam apsolutno nista, i ne znam gde da nadjem dobru. Gledao sam u nekoj prodavnici(Tehnomanija, cini mi se), ponuda je bila siroka, al' torbe su bile blagi uzas.

Uzeo bih neku vecu torbu, gde bih mogao da stavim i neku svesku, fasciklu.
    Da li bi torba za 15incni laptop pasovala?

Hvala
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Re: Laptop kofer ili torba

ima alu kofera koji su skroz zaobljeni a ako ti smeta boja aluminijuma sprej u ruke i daj masti na volju.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• dacha
      CBC Senator XXL
      • 23.06.2007
      • 356
      • Beograd, NBG
      • Xsara II 2.0i

Ja sam imao Targus ranac za laptop koji je bio odlican, jako kvalitetan, lagan i super dizajna, i imao sam utisak da i kad bi frljnuo ranac da bi laptop preziveo bez posledica, mada nisam probao ali nisam bio ni nesto pazljiv sa njim. Oni su inace jedni od lidera po pitanju tih stvari, imaju torbe, ranceve i ostala cuda (moguce i kofere), taj ranac je unutra imao sistem za fiksiranje laptopa + neke pregrade od cudnog materijala koji je absorbovao udarce, otporan na vodu i ostale atmosferske neprilike i slicno, ne znam ko je zastupnik kod nas ali vredi pogledati ja sam bio bas extra zadovoljan sa rancem. Sa koferima nemam iskustva.

Browse collections of high quality laptop carry bags, cases and tech accessories. Explore Targus to bridge the gap between travel gear and tech protection.

Ne mogu da se setim ko je od nasih firmi bio distributer za Targus ali snaci ces se vec i sam ako ti bude nesto od njihovih proizvoda zanimljivo...
      The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

@Zverko,

Imas li neku preporuku gde bih mogao da ih pogledam?

@Dacha,

Ranac ne bih sigurno uzimao. Ovi Targus proizvodi deluju vrhunski, samo je pitanje gde ih naci.

Comment

• dacha
          CBC Senator XXL
          • 23.06.2007
          • 356
          • Beograd, NBG
          • Xsara II 2.0i

Koliko vidim Targus proizvode ima Grapollo, List computers, Pin computers i jos par firmi... Pogledaj ovde http://www.itsvet.com/proizvodjac/targus/250
          Ja mislim da sam ranac uzeo bas iz List computersa (jbg to je bilo krajem 90ih pa se ne secam bas najbolje) i to ga nisu imali na lageru nego su mi izasli u susret i narucili model koji mi je trebao, platio sam po preuzimanju.
          The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• Cougar
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2009
            • 352
            • NBG // Vrbas
            • Cougar XR 2.5 V6 24v

Ako hoces heavy duty torbu za laptop pogledaj malo opise za Logitech Kinetik liniju torbi i ranaca...

Lagane za nosenje, moderan dizajn, puno pregrada i dodataka a ono sto je tebi najvaznije izuzetno cvrste i pouzdane!!!

Cene se krecu oko 50€ sa 5 godina garancije...

Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• Stratos
              CBC Senator XXL
              • 10.09.2008
              • 2594
              • Novi Sad

Već godinama koristim Samsonit torbu za laptop i nebih je menjao nizašta.Šta sve može lagano da se spakuje,gomila pregrada,čvrsta ergonomska ručka (ne nosim ništa na ramenu),okov od savremenih materijala kao oklop a nevidi se. Spasla me je troška više puta.

Model kao moj više odavno ne prave ali je naslednik linije http://www.samsonite.it/pro-tect/catego ... 1069033158

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

Pogledacu ti sutra u Gigatron-u ovde kod mene na brdu posto koliko se secam moj matori je tamo uzeo i platio ga tada (pre par godina) 100e.

deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• stefanves
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2006
                  • 1351
                  • BG

@Coguar,

Gde mogu da pazarim Logitech torbe? Imaju li nesto pristojnog dizajna? Ja sto sam video od njih su oni rancevi i to je sve.

@Zverko,
                  Molim te vidi, pa mi javi. Taj kofer mi se mnogo svidja, i na odelo bi mi pasovao TIP TOP, al' ne znam kako bi izgledalo u svakodnevnoj varijanti da ga nosim.

Da li neko zna, kako bi se uklopio 13.3' laptop sa 15.6' torbom?

Comment

• Cougar
                    CBC Senator XXL
                    • 13.06.2009
                    • 352
                    • NBG // Vrbas
                    • Cougar XR 2.5 V6 24v

Grappolo group je zvanicni distributer iako sam ih gledao i u CT-ovim radnjama...

Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• erazmo
                      CBC Član
                      • 14.09.2010
                      • 47
                      • Beograd

Imam Samsonite torbu na rame, crna, otmena, svojevremeno je cini mi se bila 100e, Stylos ih prodaje. Maltretiram je godinama, samo shto granitne kocke nisam vukao u njoj, i jedino sto sam uspeo da joj uradim je da joj teretom slomim aluminijumski karabinjer od kaisha za na rame. Problem resio u njihovom servisu na dnu Francuske ulice kupovinom novog kaisha za par stotina dinara, te je i dalje maltretiram....
                      Imam i Targus ranac koji sam platio par hiljada dinara, ali ga retko koristim, mada i on deluje da mozesh da se okacis o njega i ljuljash i da drske nece puci, + takodje je lepo istapaciran sa svih strana....

Comment

Working...
                      X