Pomoc oko izbora kompjutera

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • The Stig
    CBC Senator
    • 24.09.2009
    • 201
    • Beograd

Pomoc oko izbora kompjutera

pozdrav svima !

dvoumim se koji komp da uzmem pa bi mi dobro dosao savet nekog strucnijeg ko se malo bolje razume.
    Odlucio sam da uzmem gotov, sklopljen komp, ne sam da pravim konfiguraciju i uzeo bi ovaj http://www.gigatronshop.com/racunari/gi ... top_gear-5
    ili http://www.winwin.rs/-altos-gamer-x4+.6 ... ctId=30466 . Sta je po vama bolji izbor, AMD ili Intel, koja graficka je bolja ?
    hvala !
  • 230
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2007
    • 775
    • Semberija

Re: Pomoc oko izbora kompjutera

Između ove dve konfiguracije, ja bih izabrao ovu "altos gamer", jer dobijam jaču grafiku i više jezgara u procesoru. U "top gear" konfiguraciji dobijaš nešto veći hdd, ali razlike u ceni između diskova od 500GB i onih malo većih su jako male, tako da ti to ne bi trebalo biti od presudnog značaja. Nisi nam rekao, a bitno je, čemu će to da služi?
    155+75=230
    VIVA LA VITA!!!

Comment

• The Stig
      CBC Senator
      • 24.09.2009
      • 201
      • Beograd

komp ce da sluzi za igrice uglavnom

Comment

• ssteva2206
        R.I.P. CBC Drug XXL
        • 22.04.2005
        • 106
        • Beograd

Zasto gotov komp? Meni se ne svidja ni jedna od ove dve konfiguracije. AMD nikad, Intel uvek. Obadve grafike su 128-bitne, ja bih potrazio neku 256-bitnu. HDD od 500gb je dosta sporiji od 640gb, imao sam i jedan i drugi. Topla preporuka WD 1gb 64mb cache. Posto hoces da se igras treba ti neka krstena ploce, a ne ASROCK (neki Gigabyte, Asus). Ram memorije ti treba 2gb, moze i 3 i 4, ali 2 je sasvim dovoljno. U principu, uvek je bolje da Ti sam biras komponente, a ne sta oni trenutno imaju na stanju. Pozdrav

p.s. Kad kazes racunar, to je kao da kazes auto. Auto imas od 200e i od 200.000e. Traba da napravis budzet (da vidis koliko para zelis da odvojis za racunar), pa da na osnovu toga sklopis konfiguraciju. S tim sto ti za igranje treba jaka masina (sve je podjednako vazno-ploca, procesor, grafika, hard...).

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Stevo verovatno bi da mu predlozis i GTX460 a covek mozda igra na 17" monitoru?
          Za HDD se slazem, 640AAKS je dosta brzi od 500-ke, ovaj Athlon II 640 bi trebalo ukombinovati s nekom boljom plocom, recimo Gigabyte Ma-770T UD3 i 4GB ddr3 memorije, toga nikad dosta. Graficka je ponudjena 5770 sasvim ok i za full HD igranje. Napajanje se ne pominje ni u jednoj konfiguraciji koje je a verovatno je krsh.
          Medjutim sve ovo dzaba ako neces da biras komponente vec ides na konfekcijsku varijantu.
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• The Stig
            CBC Senator
            • 24.09.2009
            • 201
            • Beograd

vidi, meni treba komp koji je bolji od ovoga sto sad imam a to je: ASUS M2N-E Motherboard, AMD Athlon 64 1.8 GHz, 2 GB RAM, Gigabyte Nvidia 8600GT 256mb ! Drugim recima dinosaurus, na kome doduse radi Fallout 3 na HIGH detaljima (ima i Ultra high). Oba kompa koje sam naveo su jaci od ovoga tako da cu biti zadovoljan, e sad, dal ovaj od Gogatrona ili Win WIn ? Budget mi je 40.000 tako da tu ulazi i ovaj: http://www.gigatronshop.com/racunari/gi ... titan-6148

Comment

• The Stig
              CBC Senator
              • 24.09.2009
              • 201
              • Beograd

@Vujke nije 17" nego 19" al uzimam 22"

Comment

• 230
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2007
                • 775
                • Semberija

ssteva2206 je u pravu kada kaže da bi bilo najbolje da sam odabereš komponente, ali bolje je ne biti isključiv kada su u pitanju proizvođači, jer i jedni i drugi imaju i dobrih stvari, i smeća. Ako insistiraš na jednoj od ove dve konfiguracije, a bile bi namenjene igranju, onda moja preporuka ostaje ista, i to zbog prilično jače grafičke kartice, koja će dobro doći na većem monitoru.
                155+75=230
                VIVA LA VITA!!!

Comment

• banekg
                  CBC Senator XXL
                  • 06.09.2010
                  • 1274
                  • Nis
                  • Toyota Carina e 2.0

Napajanje se ne pominje ni u jednoj konfiguraciji koje je a verovatno je krsh
                  Vrlo bitna stavka.

Sto se igranja tice 4gb rama je u svetu gaminga vec standard. Neke igrice koje licno igram na 2gb tek "pocinju da rade".

Posto hoces da se igras treba ti neka krstena ploce, a ne ASROCK (neki Gigabyte, Asus).
                  Takodje, jako vazno.

Ja ne vidoh ni jednu prednost kod ovih gotovih konfiguracija.
                  Long Live CBC!!!

Comment

• The Stig
                    CBC Senator
                    • 24.09.2009
                    • 201
                    • Beograd

prednost je recimo garancija od 10 godina, sta god da se desi, "dobar dan, izvolte popravite to i to"

Comment

• banekg
                      CBC Senator XXL
                      • 06.09.2010
                      • 1274
                      • Nis
                      • Toyota Carina e 2.0

Garancija se odnosi na procesor, plocu i ram memoriju. Na optiku i napajanje moze biti 1-2 godine. Te garancije dobijas i kada sam sklapas comp.
                      Long Live CBC!!!

Comment

• MasterChief
                        CBC Član
                        • 16.03.2010
                        • 64
                        • Šabac
                        • VW Golf mk5 1.9 TDI

Originally posted by The Stig
                        @Vujke nije 17" nego 19" al uzimam 22"
                        Ne isplati ti se da uzimaš 22-ku u ovom trenutku, realno 24 (u stvari 23.6) je možda 1-2000 dinara skuplja investicija.

Konkretno ako ćeš računar koristiti samo za igrice možeš i AMD varijantu da uzmeš slobodno, ako imaš nekoga ko se iole malo razume u računare možeš sada da uzmeš neki phenom x2 koji se lagano otključava na x4 uz neku iole bolju ploču (mada možda bi ti bio dovoljan i athlon x2, x3 za x3 445 znam da 99% primeraka ima mogućnost otključavanja 4-tog jezgra), a konkretno za grafičku gtx 460 je trenutno best buy. Ja preferiram intel procesore, ali isti ne pravdaju razliku u ceni ako se ne poigraš malo sa njima jer se dosta ozbiljnije overclockuju od AMD-a, konkretno ja sam pre dve godine uzeo c2d na 2.5ghz koji sam odmah o.c.-ovao na 3.6 i radi na fabričkim voltažama, dok drugi ljudi isti procesor guraju i na 4ghz, ali ja sam zadovoljan i sa ovim. Kao što neko reče napajanje je bitna stavka, ništa slabije od LC Power-a, a ako je baš stiskavac onda MS Industrial, mada mala je razlika u ceni. Sada svi pakuju Gigabyte ploče, ali sam ja i dalje zagriženi Asus-ovac i moja preporuka je da ideš na ovog proizvođača. 2x2=4 GB RAM-a kao što neko reče standard, ako nećeš overklokovati imaš sad na našem tržištu neki exceleram (koji je u osnovi mushkin) na koji se dobija 5 godina garancije, on će ti biti sasvim dovoljan, ako uzimaš AMD idi odmah na DDR3 varijantu jer realno razlika u ceni je minimalna.
                        Das Auto.

Comment

• The Stig
                          CBC Senator
                          • 24.09.2009
                          • 201
                          • Beograd

a sta je bolje izmedju ova 2:
                          http://www.gigatronshop.com/racunari/gi ... top_gear-5
                          http://www.gigatronshop.com/racunari/gi ... lizma-6133

Comment

• 230
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2007
                            • 775
                            • Semberija

Za igranje ti ta dva nisu najsrećnije rešenje, jer im je grafika slabašna. Da ovaj Radeon 5570 bar ima gddr5 memoriju, ali sa ddr3 memorijom, skoro je iski kao i Radeon 5550.

Za kvalitetno igranje grafika ti je jako važna, a ove dve grafičke su na dnu AMD-ove serije 5.
                            155+75=230
                            VIVA LA VITA!!!

Comment

• The Stig
                              CBC Senator
                              • 24.09.2009
                              • 201
                              • Beograd

Uzeo sam komp, nije ni jedan od ranije pominjanih...
                              Konfiguracija:
                              Intel i3 3.07 GHz
                              4GB RAM
                              ATI Radeon HD 5670 1GB
                              MSI maticna
                              KME Kuciste i napajanje
                              39.990 din.
                              Far Cry 2 i Fallout 3 rade na ultra maximum high

moze LOCK !

Comment

Working...
                              X