Pomoc u izboru TV kartice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Pomoc u izboru TV kartice

Posto sklapam sebi novu konfiguraciju razmisljam se o ovoj opciji. Tv u sobi je matoriji i mali, a sad dolazi neka 23" pa mi se ova opcija sve vise svidja. E sad predstavu nemam sta treba da se gleda i sta valja, a sta ne valja. Znam samo da bih uzeo internu karticu, da ne dodajem jos jednu kutiju na sto.

E sad imam kablovsku. Zanima dal ce kvalitet slike biti kao na normalnom tvu ili gori. Monitor ce biti sa led pozadinskim osvetljenjem. Dakle pomagajte. Ne bih bas najjeftiniju da uzimam, jer kapiram da nece vajljati. Ajmo strucnjaci pomagajte

I love my
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Pomoc u izboru TV kartice

Probao sam ih gomilu i stare i nove i usb i sa nekim giga mega super chipovima i bez i sta ti ja znam. i na kraju kupio tv a kartice bacio u djubre.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• banekg
      CBC Senator XXL
      • 06.09.2010
      • 1274
      • Nis
      • Toyota Carina e 2.0

Mislim da je bolja opcija, neki bolji monitor sa tunerom, a ima ih. Jedino sto gubis je mogucnost snimanja, ali dobijas na kvalitetu slike sigurno. Isto ko i Chubbs, sve sam ih probao i nijedna me nije odusevila. Surak mi ima prodavnicu , pa probam sve sto mu posalju iz veleprodaje.
      Long Live CBC!!!

Comment

• Kosovic
        CBC Veteran
        • 14.12.2008
        • 149
        • Vrbas

Ako baš već hoćeš TV karticu, onda Leadtek. Pre nekih 5-6 godina kupim Leadtek TV2000XP , platim lepe pare i nije mogla da radi s mojom tadašnjom pločom (komp bio mator u pm, a ploča PCCHIPS - 3in1 katastrofe). Odnesem kod druga - radi kao sat, slika sasvim ok za TV karticu, ma sve super. Na kraj sam morao da uzmem ASUS P7135. U odnosu na Leadtek je đubre neviđeno. Mislim, radi mi i dan danas, ali slika nikakva, smoriš se dok promeniš kanal, snima u MPEG čini mi se, radio katastrofa....

Comment

• Puzo81
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2009
          • 687
          • Novi Sad/Prijepolje

Leadtek TV2000XP EXPERT (sa FM-om),radi 5 godina bez greske.

slika dobra sa kablovske cak i kad pola signala "deli" sa obicnim tv-om.Dosta fukcija,izmedju ostalog PIP,snimanje u formatima razlicitog kvaliteta,sleep funkcija,kompletan daljinac.Preporuka ako ima dje da se kupi a mislim da je oko 35-45e.Ako je nema pogledati nove modele od Leadteka

Comment

• 230
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2007
            • 775
            • Semberija

Teško ćeš moći sa klasičnom tv karticom postići kvalitet kao na tv-u, pogotovu na većem monitoru.
            Ako nemaš prostora za poseban televizor, slažem se da bi bolja opcija bio monitor sa tv tuner-om, jer brže radi, nezavisan je od računara, nije mnogo skuplji, jednostavniji je za upotrebu, ne moraš da brineš o softveru, neće biti interferencije zbog kablovske...

Zamisli da hoćeš da pogledaš nešto na brzinu, nešto što se upravo dešava, i umesto da pritiskom na dugme dobiješ sliku, ti dobiješ poruku o tome da se windows, eto, upravo odlučio za update, i da će tvoj novi kompjuter biti brži, i sigurniji, i lepši, i pametniji, samo ako sačekaš jedno 3-4 minute da se upali.

Nemoj tv tuner, ako BAŠ ne moraš.
            155+75=230
            VIVA LA VITA!!!

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

Dovoljno )) tako sam i mislio ali rekoh daj da se posavetujem i ovde. Ostace ovaj TV koji je, a kad se oporavim od troska za novi komp, onda cu da gledam neki lcd 32 bar da bude.

Ima prostora gde da se zakaci, ali nema se love trenutno )

Hvala svima na pomoci

I love my

Comment

• todorr
                CBC Član
                • 03.10.2007
                • 63
                • Bgd

Naravno da je TV bolja varijanta od PC sa tv karticom ali ako budes uzimao tv karticu moja najtoplija preporuka PowerColor TV wonder 650, za 2 klase je iznad svih populatnih kartica, ja sam pre nje koristio i izvikani Leadtek i nekoliko modela Pinnacle (za koji moram priznati da je ok) ali ova je daleko bolja od svih koje sam do sada proba, po mnogim testovima najbolja u klasi do 100e a kosta daleko manje. Imali su je u WinWin-u za oko 4-5000 ali nemaju vise, nisam siguran ima li ih jos ko.

Inace karica ima i analogni i digitalni tuner i to odvojeno (naravno hardverski i ima 2 ulaza) sto dozvoljava gledanje 2 kanala istovremeno (1 analogi 1 digital), takodje poseduje i svoj harverski dekoder tako da ne opterecuje CPU prilikom snimanja sadrzaja, kvalitet snimka je fenomenalan a time shift radi glatko i bez i jedne zamerke (prva kartica na koj mi to sljaka bez problema i nevidjeno glatko), naravno ima i FM tuner. Softver koji dolazi uz nju nije bas za pohvalu i ne prati kvalitet same kartice ali postoji PowerCinema koji je jako dobar program i ja sam zadovoljan njim (kao sto neko ukratko prokomentarisa: Hardver - piece of art / Softver - piece of shit)

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

imam leadtec i nemam bas reci hvale..

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Inace karica ima i analogni i digitalni tuner i to odvojeno
                    Samo ovakva kartica moze biti dobra kartica, sve ostalo sto nema analogni tuner, je sminkeraj.
                    Za Leadtec se slazem sa Japanx, jer je to nesto sto nam je masovno servirano, a kvalitet je na nivou VHS against ostali, iz vremena videa. Medjutim, dobra kartica, ima i dobru cenu, pa mislim da je racunica na strani nekog boljeg monitora sa Tv-tunerom, jer sam shvatio da covek, ionako, planira kupovinu monitora.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

Pa da, uzimam i montiro, ali za sad cu ostati na starom tv-u, jer monitori sa tv tjunerom idu od 30000 pa na gore. Sacekacu do leta, pa cu uzeti neki tv normalan. Ne bih bas 5-6k za tv karticu da dajem, a tolio kosta neka kvalitetnija.

I love my

Comment

• Ji 4Tze
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 806
                        • bg
                        • Honda CR-V 4WD

Na monitore sa tunerom ide ceo iznos PDV-a, pa kad povučeš crtu, monitor+externi ili monitor+integrisani, tu su negde...

Comment

• MIX99
                          CBC Početnik
                          • 17.03.2011
                          • 4
                          • Zvecka, Obrenovac

Gigabyte GT-PTV-AF-RH...
                          Malcice stariji, ali ekstra... imao sam je do skoro... Imas i fm radio, ali to manje-vise... Mozes da snimas, sve, sto je na TV...
                          Mozes da stopiras program... itd,itd... Extra je...

Comment

• Kanarinac
                            CBC Senator XXL
                            • 08.10.2004
                            • 2870
                            • BG,Weedikovac

Problem sa tim starijim komponentama je sto se vise ne prodaju nigde, a polovne ne bih bas uzimao. U sv sl odlucio sam da se ne j..... sa tv karticama, nego kad se skupi malo parica, da uzmem normalan tv.

I love my

Comment

• radebgyu
                              CBC Senator
                              • 03.02.2009
                              • 244
                              • Beograd

Isti problem sa decijom sobom nema mesta za oboje, a da nekupujem monitor sa tunerom.
                              http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

Working...
                              X