Plavi ekran

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Plavi ekran

Moj problem je sledeci.
    Imam lap top Acer 5920G i 7-icu na njemu.Kada jedno duze vreme ne radim na njemu (otprilike 2 sata) tada je na stand by.Kada pokusam da udjem i kada se komp upali pojavljuje se plavi ekran.E sad napominjem....to se desava jedino kad se komp ne koristi malo duze vreme.Recimo ako radim na njemu pa spustim poklopac on automatski ide na stand by.Ako ga samo posle 15-ak min ili cak pola sata upalim plavi ekran se nece pojaviti.Znaci jedino posle duzeg vremena.

E sad, ovo mi se isto desilo pre 3 meseca i srusio sam sistem E sad evo ga opet.Iskreno, pomalo me nervira.Kad pomislim kroz sta cu opet morati proci...
    Da li iko otprilike zna sta bi moglo da bude i da li bi ovaj problem mogao da se resi bez rusenja sistema?

Hvala vam unapred.
    You can run, but you can't hide.
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Re: Plavi ekran

Po Microsoftu ovo može biti problem: Falstaff.sys with description USB Mass Storage Device Driver is a driver file from company In-System Design, Inc. belonging to product Falstaff Storage Adapter.

Što će reći neki eksterni USB hard ili neki drugi USB što koristi njihov driver.
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• nidzola1
      CBC Senator
      • 26.04.2010
      • 252
      • Srbija

Tipicno za windows predji na linux

Moze da bude zbog samog windows-a, moze da bude do ram memorije, i sl...

Cekaj kada si reinsalirao sistem ta 3 meseca ti nije pokazivao "plavi ekran"?

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Ista stvar mi se desila pre 3 meseca Nidzola, zato sam ga i reinstalirao.Iskreno, toliko sam trazio resenje i nisam uspeo da ga nadjem.E sad, kako kaze "uglavnom bezopasni" neki eksterni hard ili usb.....pa mislim da nije do tog problem.A i nemam ext. hard.Na kompu su mi prikljuceni preko usb-a, kuler za lap top i mis.
        Napominjem da se ovo prvi put desilo kao sto sam rekao pre otprilike 3 meseca.

Nije meni tesko da sve to opet odradim ali verujte da mi je toliki smor....posebno sto nisam siguran da se opet nece desiti ista stvar.Pokusao sam cak preko "Max Drivera" da proverim koji sam poslednji driver update-ovao...jer mozda i tu lezi resenje ali nisam uspeo.Max driver jedino prikazuje instalirane drajvere ali nikako njihov datum.

Comment

• cvrle
          CBC Senator XXL
          • 11.06.2006
          • 1008
          • Beograd,Banovo brdo

Da nisi mozda menjao hard disk ili ti je kojim slucajem ispao laptop,jace udaren i sl. ? Ja sam imao problem da mi je prilikom zamene hard diska pukao jedan "cesljic" na konektoru i od tad se malo malo palio plavi ekran sa razno raznim obavestenjima i siframa. Kad stoji i ne pomera se a upali radi normalno koliko hoces ali cim pokusas da ga preneses ili sl. odmah se pojavi. Pokusaj da nadjes prvo uzrok, mislim da ti je do hardvera problem.
          Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• Cougar
            CBC Senator XXL
            • 13.06.2009
            • 352
            • NBG // Vrbas
            • Cougar XR 2.5 V6 24v

Gledao sam slične probleme nakon automatic update-a... drugim rečima Microsoft ne retko izbaci hot fix koji poremeti neki od postojećih drajvera i da stvar bude luđa problemi se javljaju bez pravila, poput tvog slučaja da se jedino zaglupljuje kad sam inicira stand by a normalno radi kad ga ti iniciraš.

Ako koristiš automatic update, možeš da probaš da uđeš u listu update-a i poskidaš sve što je datumski starije i bar mesec dana mlađe od datuma početka problema, i nakon toga reinstaliraš sve drajvere.
            Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Evo ovako ljudi....kao sto sam rekao, imam 7-icu ultimate...ali naravno ne licencnu .Automatic update mi je iskljucen, kao i sto mora da bude.E sad odgovor za Cvrleta...lap top mi nije ispadao i konstantno mi je na stolu, tj. samo tu ga koristim.Nisam siguran da nije mozda do kulera ali on je na ovom lap topu skoro od samog pocetka tj. od pre skoro 4 godine.Takodje moj dobar prijatelj drzi servis PC Klinika i kaze da je lap top u odlicnom stanju.A iskreno nema nikakvog pregrevanja na njemu.Ovo vec polako pocinje da me izludjuje i verujte mi da je reinstalacija poslednja stvar koju cu uraditi.
              I da, RAM memorija je 4GB.Iako je 32-bitni sistem ipak vidi 3GB a i to je ok, s'obzirom da ne radim ni na kakvim zahtevnim programima.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Zašto update mora da bude isključen, meni je prošao čak i SP1 bez ikakvog problema?
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• Dzoni_mkv
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2007
                  • 875
                  • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Jesi li probao SP1 za Win7? Probaj pa vidi sta ce se desiti.....mozda pomogne. Probaj podesi da ti posle sat vremena ide u i hibernaciju a ne u stand-by pa vidi hoce li tu biti tada plavih ekrana.
                  Da inace mozes slobodno da teras automatic update i ja imam Win7 "domacicu" radi bez problema.
                  You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

cek cek cek....kako mislis da ga pustim na automatski update....pa to sam vec jednom doziveo (doduse slucajno) da mi blokiraju windows.
                    Ne znam da li ste me razumeli...nemam licencni windows 7, pa se pitam zasto bih to radio.Zasto bih palio automatski update?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

Zato što su svašta ispravljali, a ima ispravka koja bi rešila sve tvoje probleme.

Meni se desilo samo jednom na jednoj od prvih instalacija da je instalacija Live mesengera ili tako nečeg deaktivirala windows, pustiš noviju verziju aktivatora koji je preživeo i update na SP1.

Meni radi windows 7 loader DAZ 1.9.5 da li ima novija nisam gledao, imam i 1.9.1 ali on pada na tom live mesengeru ili tako nečem što traži validaciju, pa vidi čime ti je aktiviran.

ako koristiš BIE ultimate distribuciju (preteču njegove enterpize verzije) onda pokrenez DAZ loader, deaktiviraš BIE aktivaciju i aktiviraš ponovo sa DAZ-ovom i onda si miran za sada, a obzirom da nisu ništa raditi u SP1 po tom pitanju, pitanje je da li će dalje da se trude.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Pa ajde da pokusam pa cu vam javiti.Hvala vam na odgovorima.

Comment

• [darkside]
                          CBC Veteran
                          • 19.03.2009
                          • 107
                          • Beograd

Prvo probaj da testiraš hard disk da se nije približio svom kraju, što je veoma moguća opcija. Zatim, vidi da li u BIOS-u ima podešavanje koje se može podesiti na radu samog procesora, a zove se "shadow" ili slično. Kao što se i javlja u poruci, probaj da je isključiš pa vidi da li daje rezultata.

Taj sistem ne dolazi sa Win 7 već sa Vista operativnim sistemom, pa je moguće da drajveri za neke od integrisanih komponenti jednostavno nisu odrađeni kako treba za win 7. Tu ti nema pomoći osim da uključiš update i čekaš i vidiš da li će se stvar popraviti nakon nekog vremena.
                          od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• DraxNS
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2006
                            • 520
                            • Bačka Palanka
                            • Peugeot 307 SW

Mrzi me da pišem, pa ću samo reći 2 stvari: roll back driver (ako ga je neka novija verzija zeznula) i ako nisi ugasio opciju, uradi restore sistema na neki datum pre nego što ti se ovo počelo dešavati.

Ovo sve pod uslovom da sam disk nije fizički počeo da se kvari (uključujući kablove i konektore).

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Ima jedan problem Draxi.Isao sam ja na rollback driver.Ali mi je izbacio nekoliko drajvera i zeznuo me.A kao za inat, secam se da sam samo pre par dana update-ovao jedan driver ali nikako da se setim koji.A sto se tice system restora....bio sam toliko pametan da ga nisam napravio.Da popiz......

Mada....nisam vam rekao...veceras kada sam krenuo da startujem komp, setim se u zadnjem trenutku i rekoh daj da probam da kuler iskljucim tj. da izvucem usb iz kompa pa da vidim sta ce se desiti, tj. hoce li se pojaviti opet plavi ekran?Odradim ja to i nista.Sve ok.E sad, mozda je slucajno.Probacu jos par puta tako na isti nacin da odradim pa cu videti.Iskreno kuler mi je bio sumnjiv od samog starta ali ko ce ga znati.

Javljam vam sta sam uradio.

Comment

Working...
                              X