Posto mi je stari laptop crkao trebao bi da kupim novi, e sad posto samo u nekim skupljim varijantama nalazim opciju koja mi je obavezna a to je firewire ili ti ieee 1394 port kopka mi se po glavi pitanje sta je eSATA port i da li mogu nekim kablom da to premostim pa da dobijem preko eSATA/firewire konekciju?
eSATA?
Collapse
X
-
Re: eSATA?
videh negde obrnuto, ubodes u firewire a na drugoj strana mini hub sa esata. ne znam ima li to sto tebi treba ali mozes resiti problem i preko pcmci adaptera sa firewire.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
-
-
Re: eSATA?
To ti je kao da vatrogasno crevo nastavis slamkom za sok i tako pokusas da napunis bazen. Radi, ali kako? Taj adapter obara sa 800 Mbit/s ( fireware800 koji je najcesce u upoterebi) na nekih 200 Mbit/s kolika je prakticna propusnost USB 2.0 standarda (teorija kaze 480 al' od toga leba nema). Naravno, zaboravi kontrolu kamere (play, stop etc) prko toga jer su retki oni koji rade.
eSata, nije to sto ti treba. To je SATA porta namenjen HDD ali za eksterno kacenje. Nista vise.
Vecina novijih notebook-ova ( predpostavljam klasu jer sigurno neces uzeti bilo sta sudeci po nameni) ima fireware. Ako nema onda ima PCcard slot, pa ti uzmi pccard fireware karticu.
P S da pc card ti je moderna zamena za omatoreli pcmciYou tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
Comment
-
Comment