sezampro.rs DNS server pukao

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

sezampro.rs DNS server pukao

Svi koji primate mejlove preko sezama, večeras od 18h nema sezampro.rs domena na internetu, pukao im je DNS server ili šta već...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Re: sezampro.rs DNS server pukao

Nešto počinje da se dešava, serveri se pojavili ali dalje ništa...

Retrieving DNS records for sezampro.rs...
    DNS servers
    ns2.sezampro.rs [77.105.0.17]
    ns1.sezampro.rs [212.200.135.2]
    Query for DNS records for sezampro.rs failed: Timed out
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

To znaci da mailovi dolaze na server ali ih mi ne mozemo skinuti, ili se mejlovi nama poslati vracaju nazad posiljaocu kao neisporuceni?
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

upravo, a juce bio isti problem ssa sbb
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• stevak
          CBC Senator XXL
          • 31.05.2009
          • 1215
          • Zemun
          • Saab 9000 cs 2.0T

Kao dugogodišnji korisnik Sezampro-a sam bio zadovoljan uslugom. Orion sam trpeo neko vreme, a onda mu, istanjenih živaca, na kraju otkazao.
          Da li je pucanje servera posledica lošeg rada novih vlasnika ili je nešto drugo u pitanju, to ne znam.
          ex SAABotražitelj

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Naš mail server pokušava da isporuči nekome ko je na sezamu, u zavisnosti od podešavanja, ako ne uspe čeka ili odustane, prekid je po mom merenju trajao 8-12 sati, naš server je isporučio sve poruke, ali pitanje drugi da li su odustali ranije.

Moram im ponuditi da me prime kao, kako se to moderno, kaže Senior Linux Administratora ne bi im puno tražio ~500K mesečno. (Imam utisak da su grešku primetili tek kad sam prijavio problem, naprasno su se posle toga počeli odazivati dns serveri, ali im je konfiguracija bila u raspadu.)
            Lakše je dati klincima za 30-50K da se uče, svesni su da će otići kad se nauče i umesto da ih plate oni ih puste i uzmu opet klince... ili je neko od novih vlasnika sujetan "sve ja to znam sam" , u principu sve je jednostavno i ne košta puno da se spreči, posebno problem koji su sinoć imali.

Comment

Working...
            X