Koji laptop do 400eur

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Koji laptop do 400eur

Znaci max budzet je 400eur. Laptop ce se koristiti iskljucivo za Internet i rad sa textom i eventualno neke manje zahtevne programe. Igrice se gotovo i nece igrati. Ono sto treba da poseduje jeste dobru kameru sa mikrofonom, WiFi, sto manje bucan, kvalitetne izrade i dobre garancije, citac kartica i sto bolju anatomiju baterije. Ako ses ve to moye uklopiti u navedene novce kazite vase predolge, ako ne onda cemo pokusati da nadjemo neki kompromis.
    Sto se tice same konfiguracije, treba da ima min 320GB hdd, 2gb ddr2/ddr3, core2duo...
    Da li je bolje uzeti neku bolju integrisanu grafiku ili losiju ne-integrisanu!? Ono sto laptop treba da gura jeste download sa neta, gledanje filmova, narezivanje, video over skype, a cesto ce se desavati da ce se neke od navedenih operacija raditi paralelno.
    Intel ili AMD platforma!?
    I na kraju, posto ce racunar biti kupljen ovde, a nosen u Bec, a nakon toga cesto biti na toj relaciji da li ce biti problema na carini kao i u firmi za cije poslovne svrhe ce se laptop izmedjuostalog i koristiti!? Ako je odgovor potvrdan sta je isplativije, kupiti laptop bey operativnog sistema, pa posebno kupiti licenciran WIn ili ga uzeti sa vec instaliranim licenciranim Win-om!??
  • bora bora
    CBC Član
    • 22.08.2010
    • 13

Re: Koji laptop do 400eur

moja preporuka je toshiba ili dell, ostalo je po meni krsh...msi i acer zaobici u sirokom luku...drugar ima compaq i veoma je zadovoljan njime, a ja imam toshibu 15" [star god i po] i dell 17" [star pola god] i kupio sam ih za iste potrebe koje i ti imas, znaci bez igrica, i rade vrhunski, dosta koristim photoshop i rad u istom je milina jer sam ranije radio na krsh kompu iz 2003 i cekao po pola sata da otvori ps xD

konkretne modele necu da ti predlazem jer nisam u toku posto ne pratim vise od kako sam pazario, to cu ostaviti nekom bolje informisanom

Comment

• Gavra
      CBC Senator XXL
      • 06.03.2008
      • 2031
      • Beograd

Dell koji god nadjes za te pare
      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Cougar
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2009
        • 352
        • NBG // Vrbas
        • Cougar XR 2.5 V6 24v

DELL INSPIRON N5030 (15R) CORE2DUO T6600

Dobrodošli u Gigatron - najveći izbor računara, televizora, mobilnih telefona, kućnih aparata, IT opreme, bele tehnike, alata, igračaka i još mnogo toga.
        Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• markofpi
          CBC Senator XXL
          • 27.07.2006
          • 1552
          • Bezanijska Kosa

Niko ne spominje HP....jel njega da eliminisem!?

Comment

• TheWickerMan
            CBC Senator XXL
            • 11.09.2007
            • 791
            • DE
            • AR Giulietta TCT

Dell-ovi koji se prodaju kod nas nisu bas najsjajnijeg kvaliteta jer su uvezeni namenski za nase skole,pa je neko pametan (i sa vezama ; ) ) pokupovao to i prodao radnjama... iako na spisku stoji,nemaju wifi i bluetooth... Ako se vec odlucis za Della,proveri da li imaju ove stvari...

Ovo za Acer nije uopste istina,prethodni Acer mi je trajao vise od 4 godine,uz dosta koriscenja napolju u veoma teskim uslovima i raznorazna ispadanja...sadasnji Acer 17" (Core2 Duo,4Gb,2 HDDa,1Gb nVidia grafika,Tube 2.1 sound system) radi perfektno...

Ovaj ti se uklapa a preformanse su dobre http://www.winwin.rs/-acer-aspire-5734z ... ctId=28358

Ili ovaj sa i3 http://www.winwin.rs/-acer-aspire-5742- ... ctId=29834

Comment

• kamango
              CBC Senator
              • 31.05.2009
              • 205
              • KS-BG

Juri i3 sa nesto slabijom konfiguracijom ili nesto uravnotezenije.

Recimo:
              http://laptopcentar.rs/product/HP-4520s ... --21201104

HP Probook, odlican kvalitet, ok konfiguracija... Najkvalitetnije kuciste u toj klasi pa i mnogo skupljoj. Ovo bi bila moja preporuka. Biznis laptop koji prolazi najstroze kontrole.

OS u paketu za taj novac ide uglavnom Win 7 Starter sto ti za posao i ne znaci, tako da bi to morao da uzmes odvojeno.

Sto se tice carine, sve ok, ne pitaju mnogo(makar do Austrije,Italije,MAdjarske...kolima) .

edit: i da izbegavaj msi u sirokom luku, ja sa asusom i acerom nisam imao problema ali iz iskustva drugih vidim da ni oni nisu cvecke

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Na kraju je 99% odluceno da ce biti Dell Inspirion 5010 sako je jos ostalo da se vidi hoce li to biti verzija sa i3 procesorom koji je skuplji ili neki sa jeftinijom konfiguracijom.

Comment

• shommy_kg
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2009
                  • 125
                  • Kragujevac
                  • Opel Astra G 1.6 16v

kao sto sam ti i na pm "rekao"...Dell i sigurno neces pogresiti...i moj savet je da svakako [ukoliko ti finansije dozvoljavaju] "uzmes" i3 platformu

Comment

• bora bora
                    CBC Član
                    • 22.08.2010
                    • 13

ovaj dell prvi sto su predlozili je odlican za ovu cenu

Comment

• maliomladinac
                      CBC Senator XXL
                      • 21.11.2008
                      • 995
                      • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Odlicno iskustvo sa Acer-om i HP-om za sad...
                      Intel definitivno, pa makar i celeron, sve je bolje od AMD-a...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                      061/665-94-23

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

Samo intel i samo Dell

Comment

Working...