Kompjuterasi, pitanje jedno. Treba mi IP kamera za nadzor objekta, mora da ima opciju snimanja na recimo SD karticu, i mogucnost udaljenog pristupa, odnosno da je "prozovem" preko neta i gledam feed, ili da mi posalje sliku ili feed u slucaju povrede prostora ili slicno. Kada normalno snima, van nekog posebnog "eventa" ne mora da snima vise od VGA rezolucije, ali da u slucaju eventa moze da snima recimo 1-1.5mpix u par frejmova u sekundi. Mora da ima IC, pozeljno da bude dome, ili cak da ima neko fisheye ili dva sociva. Pan/tilt/zoom bih izbegao jer su skupe varijante, ali moze i to, u principu, osim ako BAS nije neko izuvanje sa cenom. Mislio sam i dve kamere, ali kapiram da bi mooooglo i sa jednom da prodje, dobro postavljenom, pa neko sire socivo ili taj pan/zoom eventualno...btw, bila bi na nekih 15m od vrata, da li je IC iluminator dovoljan za to, i kolika mi otprilike rezolucija treba za tu daljinu, da moze da se razazna nesto smisleno, tipa lice, tablice...?
Jedini potencijalni problem je konekcija - net na lokaciji postoji samo preko 3G mreze (Lelekom i Lelenor, mada je 063 bolji signal), dakle mora 3G USB modem, sto znaci da kamera mora da ima tu opciju, odnosno da je pozivam i da me poziva preko USB 3G modema, i da moze da se konfigurise da radi sa USB modemom bez pomagala tipa ruter ili komp), da sama sebi bude dovoljna. To bi verovatno radilo preko nekog DDNS servera...? Da li 3G modem moze da radi preko DDNS servera?
Postoji li uopste ovakva kamera, i moze li da radi ovo sto mi treba samo uz pomoc 3G USB modema? Koja kamera, i gde je naci?
Alternativa svemu tome bi bio kakav 3G WiFi ruter, i malo obicnije WiFi kamere, pretpostavljam, takodje sa snimanjem i slicno...?
Zahvaljujem
Jedini potencijalni problem je konekcija - net na lokaciji postoji samo preko 3G mreze (Lelekom i Lelenor, mada je 063 bolji signal), dakle mora 3G USB modem, sto znaci da kamera mora da ima tu opciju, odnosno da je pozivam i da me poziva preko USB 3G modema, i da moze da se konfigurise da radi sa USB modemom bez pomagala tipa ruter ili komp), da sama sebi bude dovoljna. To bi verovatno radilo preko nekog DDNS servera...? Da li 3G modem moze da radi preko DDNS servera?
Postoji li uopste ovakva kamera, i moze li da radi ovo sto mi treba samo uz pomoc 3G USB modema? Koja kamera, i gde je naci?
Alternativa svemu tome bi bio kakav 3G WiFi ruter, i malo obicnije WiFi kamere, pretpostavljam, takodje sa snimanjem i slicno...?
Zahvaljujem
Comment