ZTE Racer II saveti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

ZTE Racer II saveti

Uzeh danas za dinar ovaj telefon u MTS-u.
    Posto mi je ovo prvi android telefon neke stvari mi nisu jasne: prodavac mi je rekao da android telefoni sami skidaju sa neta update i tako neke stvari, kako to da iskljucim da mi ne nabija racun bezveze jer ne znam sta skida i koliko, uopste mi se ne svidja ideja da to radi bez moje dozvole.
    Druga stvar posto imam kuci wlan, kako da podesim da on kad skida nesto sa neta, skida samo kad je povezan na moju mrezu a ne preko mts interneta, naravno ako je ova opcija moguca. Nemam vremena da stignem sve da ispitam na telefonu, pa bih voleo da mi neko kaze ako zna sta da radim
    .
    Inace telefon nije los ovako na blic, vidim da ima svasta nesto.
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Odg: ZTE Racer II saveti

odes na android market,pa skines neki widget za apn on/off.
    i nece nista da se updatuje,ne brini. sa kojom verzijom androida dodje ,ta i ostaje.

moze da ti stoji wifi non stop ukljucen pa ako ukljucis mobile interent icice preko njega kad nema dovoljan signal preko wifi
    a kad si blizu wifi,iskljucis na widget mobile internet za svaki slucaj.
    imas i program watch dog. koji kad podesis ti javlja ako si blizu da prekoracis neku kolicinu podataka,koliko mozes mesecno da skines free. moze da se konfigurise i da ti javi u danu ako prekoracis neku kolicinu koju sam odredis da je previse za jedan dan.

jednostavno android ti je operativni sistem,sa kojim mozes da baratas kao sa svakim drugim OS .
    a naa marketu imas 100 000 besplatnih programa,igara itd..

malo odvoji vremena ,da se upoznas sa sistemom.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Precisi0n
      CBC Član
      • 18.08.2009
      • 60
      • Loznica

Verovatno si se već snašao sa telefonom, ali ipak da ti objasnim i lakši način..

- U Market-u/PlayStore-u u podešavanjima podesiš da se aplikacije dograđuju samo preko WiFi mreže.
      - Da isključiš mobilni internet skroz, u podešavanjima mreže isključi paketne podatke.

Comment

• stepa53
        Banovan
        • 17.05.2011
        • 56
        • kragujevac
        • honda civic coupe

Posto i ja imam isti telefon ja sam uradio kako je opisano u ovom post-u i nemam problema sa skidanjem preko mreze.

Comment

• Bojan1212
          CBC Senator XXL
          • 15.07.2008
          • 468
          • Zemun
          • Honda Accord

Aj kad ste otvorili temu da vas pitam kako vas sluzi telefon

Dakle, korisnici koliko ste zadovoljni ovom ZTE markom telefona?

Mladji burazer mi je uzeo pre nekoliko dana Skate preko Telenor paketa i za te pare deluje ok. Ekran 4.3 inca, relativno dobre performanse, stvarno deluje na prvi pogled ok za tu cenu. Jedino sto na oko jeftino izgleda.

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

uzeo sam ćerki taj ZTE Racer 2 , uz onaj mix net s , uz njega ide free ,plus prvih 6 meseci pola računa se plaća.
            lako mu se grebe ekran ,zaštiti te ga odma nekom dodatom folijom ili tako nešto. rezolucija je mala po meni za android ali moze da se koristi.
            jednom se ugasio kad se potrošila baterija do kraja i nije teo da se upali na punjaču ,tek kad je vadjena sd kartica,baterija i sim kartica posle proradio.to se desilo jednom za mesec dana.
            naprimer Hauwai U8500 ima mnogo bolju rezoluciju,veći ekran 3.2 naspram 2.8 koji ima ovaj ZTE.i kod U8500 se uopšte ne grebe staklo ,nosim ga oko 9 meseci bez ikakve zastite,padao je par puta i nema ogrebotine.
            rade istom brzinom RAcer i ovaj hauwai ,jer imaju isti procesor,kolicinu ROMa koliko ja znam.
            kod svih ovih low budget androida,treba samo paziti da se ne prepuni ROM memorija,onda uspore i koče do granice upotrebljivosti.
            po mom iskustvu mora da ostane bar 30 mb na romu da bi radio glatko.
            evo načina da se poveća broj aplikacija koje mogu da se instalirane prebace iz ROMa na SD-karticu . ovo je metoda koja nije ROOTovanje i ne gubi se garancija na telefon.prolazi na androidu 2.2 i 2.3 .. na starijim ne radi.

HTML Code:
            http://www.androidsrbija.com/tutorijali/27-softver/177-kako-da-instalirate-aplikacije-na-sd-karticu-froyo-bez-root-a.html
            odgovornost...
            Last edited by zoranbg; 01.04.2012, 15:37.

Comment

• Omegakg
              CBC Početnik
              • 15.05.2012
              • 2
              • Kragujevac

Uzeo sam juce ovaj telefon nisam do sada imao posla sa Androidom, ali generalno mi se svidja moze se iskoristiti mnogo pametno sto sta ima Android kao OS.

Zanima me kada hocu da uradim ovo sto ste opisali prebacivanje programa na sd karticu, ADB je instaliran kada sam instalirao aplikaciju Android-Sync, mozda je tu greska jer sam video na marketu neke aplikacije ADB/ROOT i ADB USB itd...

Uglavnom mi javlja "adb" is not recognized as an internal or external command.....

Gde li gresim, USB developer mod sam ukljucio (razvoj) na Srpskom, inace telefon je iz MTS-a

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

gresis verovatno sto nisi u istom folderu kada izdajes komandu iz dosa. moras da budes u tom folderu gde je adb
                naprimer C:/adb i tu kucas adb. ako kucas u C:/ nece da radi,jer ga tu nema.
                i da.. povlacim rec za grebanje ekrana . ne grebe se ekran lako,nego je bila folija preko ekrana..,i ona se grebala.
                kada smo skinuli zastitnu foliju,vidimo da je ekran ka na huwai. znaci solidno i prosecno otporan na grebanje.

Comment

• Omegakg
                  CBC Početnik
                  • 15.05.2012
                  • 2
                  • Kragujevac

Hvala pa da, to je bilo u pitanju, sada neke od aplikacija prebacuje na sd tj. njihov deo. Moracu da vidim je li moguce ubaciti vecu kariticu ali sam cuo da za to treba root, moram da se upoznam sta je to tacno sve evo vredno citam.

Kako da gasim android aplikacije imam dobar program task kiler ali, da li aplikacijama smeta da ih tako ubijam?
                  Kako da nema exit

Comment

Working...
                  X