Excel

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Excel

Imam neki excel fajl kojem su sakriveni redovi i kolone od nekog broja ili slova. Naravno tamo su podaci iz formula koji me jako zanimaju da ih promenim.
    Kako da to upalim? Ima li spasa

Šifru sam onesposobio pa sad mogu da menjam širinu i izgled ali bih i ostalo
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Odg: Excel

Desno dugme kod hideovanih pozicija i ocija unhide.
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Obeležiš sve redove i onda klikneš na "unhide", ne znam koja verzija excell-a je u pitanju.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Zadnje je recimo 55 a poslednje slovo je J, i nema dalje ni brojeva ni slova, Exel je 2003.

Ako obeležim ceo list nema unhide. Imam polje J2 gde je IF=K6**** a naravno nemam kolonu K6

https.autogas.rs

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Provalio sam kako Osećam da ću imati problem kako "hidovati" sve ponovo, od J pa do beskraja

https.autogas.rs

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Svaka čast!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Nemoj ti tu meni svaka čast nego kako se obeleži od nekog slova pa do kraja da se sakrije. Zadnje što sam pravio u Exelu je kućno i servisno računovodstvo a to je bilo pre makar 7 godina, sad se sve prisećam kroz maglu polako.

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Pošto meni neće niko da pomogne da sve opet sakrijem da kažem kako sam "otkrio" možda nekom zatreba.

Obožavam programe otvorenog koda jer su korisni i besplatni.
                Instalira se openoffice i sve zaštite padaju u vodu od passworda do skrivenih kolona i redova...
                Na netu sam našao svega nekoliko rešenja i to jedva koja su besplatna i ovo je najprostije a ostali prodaju muda za bubrege i naplaćuju jednu skriptu sa lepim guijem za kako ko novaca...

Do sinoć dok mi nije zatrebalo, bio sam uveren da je zaštita listova poprilično dobra ali su ljudi opisali zašto nije i zašto se lako eliminiše.

Zaštita celog fajla je i dalje za brute force ili drugačije programe...

https.autogas.rs

Comment

• shime
                  CBC Član
                  • 22.05.2011
                  • 79
                  • Vlasotince
                  • Peugeot 405

Mogu samo da dodam pored open office takodje je otvorenog koda i Libre Office i naravno besplatna varijanta a moze skoro sve kao i Microsoftov excel i word. Kad su zastite u pitanju najgore su kad ih prave nasi ljudi.. A kad u fajlu bude nesto sakriveno ja prvo probam da selektujem sve i samo dodam neku boju tj. obojim tabelu i tekst i sve se pojavi ali opet kazem zavisi od zastite koja je primenjena.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Problem je ovo, sve formule i ostalo je desno i nevidljivo što je ok ali sad kad provalim sve i povratim vidljivost ne znam kak oda ponovo stavim hiden od tog do tog to jest do beskraja.

https.autogas.rs

Comment

• shime
                      CBC Član
                      • 22.05.2011
                      • 79
                      • Vlasotince
                      • Peugeot 405

Kod mene na Excel 2007 selektujem celije koje hocu da budu hiden pa desni klik pa format cells i u jezicku protection samo stikliram hiden. Trebalo bi da je slicno i na excel 2003 pa probajte tako da sakrijete formule.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Tako je u svakom, meni treba da od I pa nadalje sve bude ovako tamno kao na slici a nadalje je do 65.000 ko će to obeležiti

TO su naša posla, znao sam da napravim belo ali ne znam da pocrnim

U principu je razbibriga, treba ali je više u edukativne svrhe, kad odem u pamziju praviću svašta u exelu

https.autogas.rs

Comment

• shime
                          CBC Član
                          • 22.05.2011
                          • 79
                          • Vlasotince
                          • Peugeot 405

Aha, sad kapiram... hoces da sakrijes i kolone i tekst u celijama?
                          Selektujes kolone koje hoces da budu nevidljive pa desni klik pa format cells,
                          onda u jezicku "Fill" odaberes nijansu crne tj. neku sivu boju i zapamtis koliko je siva pa ok.
                          Zatim isti postupak, desni klik pa format cells pa u jezicku font postavis istu boju fonta kao i za pozadinu i to bi bilo to tj. pozadina ce biti siva, a posto je i font u istoj boji nece se videti ni brojke ni slova.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

E daaaa, to Napredujemo. Sad kako to da automatizujem da ne bih to radio za svih 64000 ili koliko već ima kolona a i za isto toliko redova pošto je ista stvar i od 55. reda. Ne mogu staviti sliku jer fajl nije za javnost ali valjda se sad razumemo

Fajl je glupi kalkulator ali ga je neki šaban koji ga je prepravljao ili je doradio nešto ili je snimio kao primer nešto pa ga tako distribuira ljudima za koje se smatra da je uspeh ako i kompjuter uopšte upale stavio šifru da se ne prepravlja ništa. Pri tome je ostavio neka polja prekratka pa gde je tekst nije problem sem što fali nešto slova ružno izgleda a gde je formula dobija se one tarabe. Drogo program zauzima na mom wide 19 trećinu ekrana sa tim da je A kolona negde iza okvira ekrana i naravno ne može se pomeriti a isto tako izgleda i na 10 inča, trećina ekrana. Ako pitaš za šifru i ko je uradio (zvanično) dobiješ odgovor ne talasaj, šta kenjaš, ti ćeš tu sad nešto da menjaš... Onda sam se zainatio...

https.autogas.rs

Comment

Probaj prvo select all, pa onda unselect ono što nećeš da bude crno ...

Comment

Working...
                              X