Pomoc oko kupovine Laptopa(do 50000)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Acazl
    CBC Početnik
    • 25.07.2012
    • 2
    • Nis

Pomoc oko kupovine Laptopa(do 50000)

Pozdrav ljudi!

Resio sam da kupim laptop, pa pretrazujem sada sve moguce sajtove. Kao sto je ocekivano, postoji mnogo modela, pa sam zbunjen i plasim se da ne napravim gresku pri kupovini.
    Laptop mi treba za web, muziku, neke programe(recimo Virtual DJ), programiranje... To su neke od stvari za koje bih koristio svoj laptop.
    Sto se tice procesora, uzeo bih i3, ili i5 Intelov procesor.
    Sto se tice RAM memorije, mislim da je 4GB dovoljno.
    Hard disk - 500GB, pa navise(recimo).
    Graficka moze da bude i integrisana, jer ne planiram da igram neke novije i zahtevne igre.
    Sada ne znam kako stoje stvari kod proizvodjaca.
    Takodje, ne znam kolika garancija je "dovoljna". U Gigatronu je 5 godina, a u ostalim 2 godine. (Sada ne znam da li bih smeo da pominjem tacne nazive firmi. Izvinite ako je to zabranjeno).
    Bilo bi lepo da mi neko da neke konfiguracije koje bi mi odgovarale.

Hvala unapred!
    Bilo bi lepo kada biste mi modele slali sa Gigatronovog, Winwin-ovog ili Comtrade sajta, jer u Nisu postoje samo te radnje.
    P.S. Sto se tice RAM-a i Hard diska, ne drzim se striktno tih vrednosti. Moguce su promene, naravno.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Pomoc oko kupovine Laptopa(do 50000)

Nisam stručnjak za temu pa ne bih oko toga ali za 2000 odeš do BG-a i nazad a možda ima neki bolji izbor da se isplati...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Nema potrebe da ides nigde. Mozes direktno na gigatron site ili winwin da porucis. Stize na kucnu adresu.
      Dalje, naveo si web, muzika, PROGRAMIRANJE (ucis da programiras? po tvom pitanju predpostavljam, jer da si developer znao bi tacno sta hoces) a tu ti u principu bilo koji zavrsava posao.
      http://www.gigatronshop.com/laptop_r...4g50mnkk-15332 npr. Imas sve sto ti treba. Nema potrebe u toj klasi bacati pare na neke specificnosti a posebno ne na brend (daleko od toga da je Acer los jer imam njhove modele godinama) jer je to sve genericki layout spakovan u razlicita kucsta. Ovaj ima i zasebnu grafiku ako bas zelis nesto da odigras. Bukvalno sve sto ti treba. Svi prikljuci. Pogledaj mozda neki drugi brend ali to ti je to. Svi nude manje-vise isto. Garancija od 2 godine je sasvim dovoljna.
      Licno ja sam uzeo Aspire 722 mali 11,6 netbook sa HD ekranom za po kuci a imam ultrabook kao radnu masinu. I onda ukapiram da ovaj malac zavrsava bukvalno sve, zali boze para za ultrabook. E al' ja hocu se kurcim sa ultrabook-om............sam pao sam se ubio.

Edit: ovo mi je privkulo paznju zbog procesora: http://www.gigatronshop.com/laptop_r...5z-a02rs-15363 i5 u tom cenovnom rangu je retkost.
      Last edited by Dzoni_mkv; 25.07.2012, 21:18.
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Acazl
        CBC Početnik
        • 25.07.2012
        • 2
        • Nis

Hvala ti na opsirnom odgovoru.
        Sto se programiranja tice, mislio sam na Web programiranje. Posto sam u fazi ucenja(Html, Css, JavaScript, Php). Ali znam da mi za to ne treba neka jaka konfiguracija. Pored toga, posto studiram elektroniku, laptop bi mi trebao i za Xilinx(VHDL), i eventualno C++.
        Smatram da nema potreba da jurim neku neitegrisanu graficku karticu jer ne planiram da igram igre toliko. Eventualno Fifu 2012 ili recimo neki stariji GTA, ali to je sve. A smatram da integrisana graficka kartica to moze da izdrzi.
        Smatram da je stvarno bacanje para kupovati neki i7 procesor, neku prejaku graficku i tako to. Ali mislim da bi jedno 45000 bila neka pristojna cena.
        Sada ne znam, nisam toliko upucen u laptopove, jer ih nikada do sada nisam kupovao. Ne znam kakvi su proizvodjaci. Gledao sam na jos nekim forumima, preporucuju Asus i Dell modele, mada mozda i jos neke. Mnogo je modela u ponudi, tako da se plasim da mozda ne izaberem pogresan.
        Ovaj model je po meni Ok:

Samo mislim da mi ta graficka ne treba i da je uzaludno bacanje para. Pa bih potrazio neku jeftiniju varijatnu, sa integrisanom grafickom.

Comment

• reb0rn
          CBC Član
          • 04.07.2006
          • 32
          • Novi Sad

Ja ti iskreno preporucujem lenovo thinkpad edge seriju, jeste da su skuplji al su odlicno uklopljeni, cvrsti, odlicno hladjenje, odlicna tastatura... mislim da za tu cifru mozes naci takav model..., naravno sa integrisanom grafikom ali tebi netreba bolje
          Iskreno svi brandovi ako je cena niza su KRSSS uklopljeni, pogotovo dell, toshiba za te "jeftine" modele, takodje i hladjenje im je lose jer da ti skopis jeftin i3 ili i5 mora da stedis na plastici i oklopu, ja iskreno za te jeftinije modele pre bi isao na Acer a sa slicnom cenom nekimodel koji ima zglavnu plastiku a ne na izvikano ime, je je elektronika unutra 95% ista

Comment

• [darkside]
            CBC Veteran
            • 19.03.2009
            • 107
            • Beograd

Ne znam da li si kupio laptop ili nisi ali ja ti mogu preporučiti da ga ne uzimaš ukoliko se stvarno nameravaš ozbiljno baviti radom koji zahteva sedenje ispred kompjutera. Lap top je katastrofa za bilo kakav duži rad. Onaj ko je probao obradu dužeg teksta u Word-u na laptopu zna o čemu govorim. Daleko od toga da su loši, ali ja sam po prirodi posla za računarom ceo dan, i stvarno ti kažem da je tačno ono što sam naveo.
            od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

Working...
            X