Windows 8 - iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Windows 8 - iskustva

Ima li neko iskustvo u radu sa WIN8 na desktop računaru? Stabilnost, pouzdanost, sigurnost i komfornost? Kompatibilnost sa drugim programima?
  • Viper
    CBC Senator XXL
    • 25.11.2004
    • 700
    • Kać

Moja iskustva sa Windows 8.1 su dobra, treba vremena da se navikne na metro interfejs, ali ima program koji vraca klasican desktop izgled.
    I DONT NEED SEX
    goverment fucks me every day!

Comment

• PPZ
      CBC Veteran
      • 31.01.2009
      • 167
      • Atina, Grcka

Bolje je zadrzati se na sedmici.

Comment

• Viper
        CBC Senator XXL
        • 25.11.2004
        • 700
        • Kać

Zavisi od konfiguracije racunara, uglavnom ati graficke prave probleme zbog drajvera.
        I DONT NEED SEX

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by PPZ View Post
          Bolje je zadrzati se na sedmici.
          Razmišljao sam, o upgrade na Vistu, ili "stari" XP! Na Visti, u poslednje vreme, susrećem se sa gomilom problema, a uzrok su driveri i MB.

Odgovor, na postavljeno pitanje, pronašao sam:
          Windows 8.1 is not recommended for PCs running Windows XP or Windows Vista. If it's been a while since you bought a new PC, you may be surprised at how affordable a new tablet or PC can be.

Windows 8.1 - Microsoft Windows

Zanimljivo, ne osvrću se na WIN7!?

Comment

• Viper
            CBC Senator XXL
            • 25.11.2004
            • 700
            • Kać

Ma to su prazne price, ja imam slabiji racunar sa Amd 64 bit procesor, jedno jezgro sa 1gb rama i radi win 7 i win 8.1 bez problema.
            I DONT NEED SEX

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

samo originalni softver, nije vazno koji!
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• PPZ
                CBC Veteran
                • 31.01.2009
                • 167
                • Atina, Grcka

Originally posted by Viper View Post
                Zavisi od konfiguracije racunara, uglavnom ati graficke prave probleme zbog drajvera.
                Ne pravi probleme, to je urbana legenda da ATI ima problema sa drajverima.
                Problem je sto win8 ne lici ni na sta.
                Dok je na mobilnim telefonima vrlo pristojan, lep i brz, na desktop racunarima Metro nema sta da trazi.Konfuzan je i tesko je nesto odraditi na njemu.
                Imao sam ogromnih problema da prilagodim precice do programa koje moja sestra koristi za vodjenje knjiga, kao i da pronadjem drajvere za matricne stampace koje (jos uvek) koristi.
                A ja da budzim moj originalni OS da bi izgledao klasicno, necu.
                Jedini razlog da nekom preporucim win8 je cena od tridesetak eura za osnovnu verziju.
                U svakom drugom slucaju sedmica je neprikosnovena.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Novel Netware 4.xx kao server i DOS ili OS/2 radne stanice, e to je neprikosnoveno
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Za profesionalce ... i za određene primene (ako misliš stabilnost).
                    Eh, stara dobra vremena. OS/2 je bio 5-6 god. ispred.
                    No, Win NT 3.51 Server i NT 4.0 Workstation je bila dobra kombinacija (jesu ubacili grafički interfejs u kernel ali nije mogao da se obori ... ma nikako).

Win 8 je dobro rešenje za lap top i mobilni (za to je pravljen) a ne za desk top. Ipak, dosta je i do navikavanja. A treba držati korak. Dakle, vredi probati na lap-top računaru ili desk ako je novije generacije i periferalije kupuješ naknadno (skoro sa svim Windows-ima bio slučaj). Dakle ako sve radi "iz prve" ili imaš vremena da se bakćeš da proradi.

Na Vistu su se svi živi žalili ali na lap-topu šljaka već 5 god. sa raznim štampačima, monitorima i svakojakim drajverima pa nikada nije bilo problema (original uz računar). Dograđen SP 2 (valjda) i to je to.
                    Uvek je povika za novi Windows pa ne bude ništa posle nekog vremena.

Ovo je pravni NOVI Windows. XP i 7-ica su samo doterani 2000 i Vista (ispod haube su to). Zato su i postali legendarni.
                    Možda da se sačeka devetka?
                    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• PPZ
                      CBC Veteran
                      • 31.01.2009
                      • 167
                      • Atina, Grcka

Pa i osmica je osim Metroa ustvari sedmica...
                      Nista nisu promenili, osim sto su pokvarili sve ono sto je dobro sljakalo na sedmici.
                      Da se razumemo, ja profesionalno koristim Mac OS i Linux (centos) ali na netbooku imam originalan win XP, i na nekoliko desktopova win7.
                      E na jednom od njih sam napravio glupost pa instalirao win8.
                      Tu nema navikavanja, evo vec vise od pola godine, iritira svaki put kad sednem za taj racunar.
                      Nije stvar koliko je stabilan, nego da mi je prirodno koriscenje racunara, a ne da mi treba IQ koeficijent od preko 100 ili da ponovo idem u skolu da bih naucio kako da ga koristim.
                      Dobar desktop je intuitivan i lak za navikavanje, nevezano za to koliko je sam OS stabilan...

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Ma, jašta.
                        Ali i intuitivnost je postala rutina ... ni Mac pre skoro 30 godina nisu dočekali bolje. Ne kaže da je ovo toliki iskorak ali jeste za MS.
                        Jednostavno sve se seli na mobilne uređaje (već se kasni) pa će desktop postati što je nekad bio mainframe ... možda ... u daljoj budućnosti ... 2020, 2025 ili tako nešto. Pre ili kasnije moraćemo u školu ... ponovo.
                        Ne sviđa se ni meni ali ni Android mi nije bio o.k. prvih par meseci (iako sam google-ovac 120%) pa gde svi klinci tu i stara kuka.
                        (posle 15-tak godina bez većih promena ... za jednu od retkih nekonzervativnih industrija, relativno ... možda je vreme za "tumbanje naopačke")
                        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Originally posted by PPZ View Post
                          Pa i osmica je osim Metroa ustvari sedmica...
                          Nista nisu promenili, osim sto su pokvarili sve ono sto je dobro sljakalo na sedmici.
                          Nije i nije

Da se razumemo, ja profesionalno koristim Mac OS i Linux (centos) ali na netbooku imam originalan win XP, i na nekoliko desktopova win7.
                          Mac OS - grafika, muzika ili programiranje?
                          CentOS na desktopu? ako sme da se zna za koju namenu.
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• PPZ
                            CBC Veteran
                            • 31.01.2009
                            • 167
                            • Atina, Grcka

Centos server, i centos sa Gnome desktopom, nekoliko.
                            MacOS, video montaza, muzika.Win 2003 Server takodje, joomla za sestru da napravi neku web prezentaciju...

Sve osim servera koristim ponekad i za izlete prema internetu, mada za to uglavnom koristim Win XP ili Win7 masine (ne zbog licnog izbora nego kad u firmi spomenem linux gledaju me kao da sam pao s Marsa...).

Centos je u ovom trenutku 6.4 sa nginx i apache webserverima, php, i sve ostalo.
                            Uglavnom moji privatni serveri na kojima testiram skripte koje pravim.Dakle linux uglavnom za programiranje.

Nisam profesionalac, ali se bavim racunarima dugo i radim za prijatelje sta treba...

Comment

• Dare
                              CBC Senator
                              • 16.09.2007
                              • 219
                              • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

Ja sam prezadovoljan sa Win 8 Pro. Imam legalnu verziju i mogu reći da je neuporedivo brži računar s njim nego sa sedmicom. Kad sam ga instalirao, prvo sam mislio da sam se zeznuo jer sam se jedva snašao sa start menijem kog zapravo nema. Pola sata tražiš power off . I za malo da ga odmah deinstaliram. Ali kako je jutro pametnije od večeri, od toga sam odustao. Sutradan sam se već privikao i nikad ga nebih više menjao.
                              Mene Win 8 oduševljava brzinom rada naročito kod uključenja računara. Od pritiska na taster pojavi se screen od matične, pa welcome i to je to. Vrlo brzo je spreman za rad. Bar tri puta manje vremena mu treba nego sa xp ili 7. I u radu je odličan. Od mene preporuke!

Comment

Working...
                              X