Windows 8 - iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

na kojoj konfiguraciji?
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• [darkside]
      CBC Veteran
      • 19.03.2009
      • 107
      • Beograd

Izgleda da su ga dobro napravili. Naravno, kao i uvek, novi Windows je napravljen da radi sa novom generacijom mašina, laptopova, notepadova, tableta, mobilnih itd. Napravljen je sa namerom da se koristi prvenstveno na touch-screen računarima i zato je početni ekran tome i prilagođen. Znači kliktanje mišem ide polako u zaborav. Ima programa za postavku na klasični ako to neko želi. Što se tiče dugmeta za gašenje računara, to i nije predviđeno jer je zamisao dizajnera bila da svi moderni sistemi danas idu u neku vrstu sleep-moda i samo se "bude" kad treba da se nešto radi. Potrebe za gašenjem računara ionako nema ni sa drugim sistemima, a kamoli sa Win 8. Moj računar na poslu radi brže nakon instalacije Win 8, a prethodno sam imao instaliran Win 7. Kad budu izbacili service packove verovatno će ga još dosta doterati. Za prvi utisak - nije loše
      od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• polar1
        CBC Član
        • 18.03.2014
        • 22
        • Beograd
        • Ford

Kod mene, na sada vec slaboj konfiguraciji sasvim pristojno. Isto i na laptopu.
        Vrlo slicno Win7, ali malo optimizovanije. Meni licno nepotrebne one "precice" (verovatno to zovu Metro).

Comment

• polar1
          CBC Član
          • 18.03.2014
          • 22
          • Beograd
          • Ford

Ovo sto sam napisao odnosi se na Win 8.1.

Comment

• The Punisher
            CBC Senator XXL
            • 01.03.2006
            • 503
            • Beograd Wozhdovatz
            • Ford Taunus TC1

Originally posted by Chubbs View Post
            samo originalni softver, nije vazno koji!
            Kazi da si ozbiljan?
            https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

a sta ti mislis?
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• The Punisher
                CBC Senator XXL
                • 01.03.2006
                • 503
                • Beograd Wozhdovatz
                • Ford Taunus TC1

Ne poznajem te, pa ne znam sta da mislim.
                https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Dexterko
                  CBC Član
                  • 11.06.2011
                  • 21
                  • Beograd
                  • Audi 100 1.8 C3

8.1 meni šljaka fantastično i na desktopu i na lapiću, a na HTC tek kako šljaka o tome i da ne govorim...
                  To što se ljudi bune za metro je po meni ******ština, jer svakako treba menjati i treba napredovati, ne možemo zauvek ostati na istom...
                  To je eksperimentalno sad, treba im dati vremena, i oni uče na tome...
                  Sam pomak sa win 8 na win 8.1 je veliki, tako da se može očekivati da će biti sve bolji...meni je i vista bila super iako je većina mrzela, čak i problemi koje je imala mi nisu bili iritantni jer izgleda masu bolje nego XP koji mi se gadi kada ga vidim...inače prvi windows mi je bio 95...
                  ˙_/______________________\_ https://www.facebook.com/compled
                  [|___\░░░OOOO░░░/___|]
                  ███████ Audi ███████

Comment

• expendable
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2009
                    • 3662
                    • Bor

Delom si u pravu (napredak je neminovan). Doduše ume da bude i dva koraka napred, jedan nazad. Razlika između 8.1 i 8 samo ukazuje da je 8-ica (ipak) bila nedorađena. Za Vistu se slažem (osim što je bila memorijski halapljiva) ali ne razumem zašto ti se XP gadi. Zato što je tako dugo opstao? Ovako ili onako to je bio verovatno najuspešniji Win svih vremena (iako je ispod haube bio zapravo ispolirani Win 2000). Posle 95-ice (98) i hibridnog Me, to je bila harmonija.
                    Prvi Windows mi je bio 1.03, dugo sam bio na 3.1(1). DOS je zaista bio prevaziđen (još kada je izbačen) ali je praktično "ubijen" tek sa Win 2000 (i Me) a "kolac" mu je udario XP.
                    Win 95 je bio zaista dobar, bolji nego što se misli, mada je medijska pompa bila jača nego on sam (trebalo mu je doduše 32MB da se iskaže).
                    Zapravo svi windos-i su bili O.K. i "hajke" na npr. Win Me (sigurno bolji od svih pre njega) uglavnom su bile neopravdane a "strah" od NT-a je bila posebna priča (NT 4.0 mi je jako lepo šljakao sa sve igricama za 95-icu), bilo je samo do malo više memorije (64 ili više) i ništa drugo.
                    Dakle sve se svodi na: neminovni period prilagođavanja, više memorije (jači hardver), bagove sa starijim softverom (takvi su bili na posebnoj meti) i (više ne) loša saradnja sa hardverom (od XP-a, tj. 2000, praktično ne postoji, ali ne isključivo zbog samog Win-a koliko i do hardvera, tj. od kada je standardizacija (protokoli) bila potpuna).
                    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• polar1
                      CBC Član
                      • 18.03.2014
                      • 22
                      • Beograd
                      • Ford

Da se kratko prisetim svog iskustva, sto se tice Win ME, bio je napredniji od Win 98SE, ali mi je ostalo u secanju da nije dobro radio, imao je puno gresaka. Sada se ne mogu setiti sta je bilo u pitanju.

Evo novosti i za Windows 8.1, od pre neki dan postoji i Update 1.
                      Download Windows 8.1 Update 1: How To Get It Now [Direct Links] | Redmond Pie

Sve u svemu, sasvim u redu sistem.

Comment

• Dexterko
                        CBC Član
                        • 11.06.2011
                        • 21
                        • Beograd
                        • Audi 100 1.8 C3

Pa XP jeste super, bio i ostaće, samo meni je dizajn jako veliki prioritet, pa mi sada i sedmica izgleda zastarelo, ali pošto povremeno odradim koji komp prijateljima, porodici, itd, naježim se kada čujem "ma nemoj ti te novotarije, daj ti meni ovaj stari, na njega sam navikla" a pogotovo zato što to nisu penzioneri, nego ljudi od 20-30 godina...pa nećeš umreti, sve je u suštini isto, a onda kada treba da se stavi nešto na komp, skidaj drajvere, a pogotovo je užasna priča kada nemaju internet...win 8 imaj već integrisane drajvere za većinu stvari i furaj, a ako je neki komp bezveze, samo za surfing netom, ni ne trudim se da skidam drajver za grafičku, šljaka sa windowsovim super...
                        A sa win 8-8.1 jedini problem što imam je to što mi lap top non stop zezne wifi, od jednom nemam net, dole piše limited connection, pa moram da isključim wifi na lapu i opet da uključim i nastavim gde sam stao...za to moram naći rešenje pod hitno jer me nervira, pogotovo kad pričam na skajpu, od jednom me prekine i onda mi treba nekih 10-20 sekundi da se vratim...inače sve ok, naviko sam i na kombinaciju metro sistema i desktopa, split screen i te fore, tako da bih se teško vraćao na 7...
                        Summa summarum, super je sistem i ne bih ga menjao do sledećeg novog...
                        [|___\░░░OOOO░░░/___|]
                        ███████ Audi ███████

Comment

• polar1
                          CBC Član
                          • 18.03.2014
                          • 22
                          • Beograd
                          • Ford

@Dexterko

To i nije problem koji postoji na Win 8.1. Nesto je drugo u pitanju. Probaj sa, mozda novim, driverom sa zvanicne stranice za tvoj Laptop. Ili je mozda problem kod rutera.

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Ako većina nema problem onda je samo do drajvera (kao i uvek).
                            Slažem se potpuno sa onim da je neshvatljivo da mladi ljudi ne mogu da se naviknu na novo i bolje ... strašno (imam niz primera i iz moje okoline).
                            Win XP je bio prihvatljiv čak i za to doba (ličio je, tj. bio je prihvatljiv i onima koji su jedva se navikli na Win 95) a 7-ica je to isto u odnosu na XP.
                            Nisam probao 8-icu ali samo iz razloga što imam licenciranu Vistu i 7-icu (dve). Nije problem uzeti nelicencirano ali navučeš se pa posle nema povratka.
                            "Split screen" zvuči dobro (odavno najavljivan još za Vista-u pa ništa to jako zameram sedmici).
                            Pozdrav!

P.S.
                            Me je pravio probleme više sa igricama (testirao sam programe za Win 98 na njemu nijedan nijedno nije pukao, a ni razvojni alati ... fino su radili na njemu).
                            Bilo je problema i sa nekim od drajvera. I to je bilo to.
                            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dexterko
                              CBC Član
                              • 11.06.2011
                              • 21
                              • Beograd
                              • Audi 100 1.8 C3

Pod split screen sam mislio na kombinaciju desktopa i metroa, pošto su oni kao dva zasebna sistema koja rade u isto vreme na istoj mašini, pa može da se kombinuje desktop i metro na istom ekranu, što nije moglo na prvoj osmici...sve je bolja i bolja, kažem vam...
                              [|___\░░░OOOO░░░/___|]
                              ███████ Audi ███████

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

Originally posted by Dexterko View Post
                                A sa win 8-8.1 jedini problem što imam je to što mi lap top non stop zezne wifi, od jednom nemam net, dole piše limited connection, pa moram da isključim wifi na lapu i opet da uključim i nastavim gde sam stao..
                                Probaj da isključiš u Power Manageru samog adaptera opciju Allow the computer to turn off this device to save power, pa vidi da li ti onda prekida. (to je posebno izraženo kod W8.1 i bluetooth miša, a možda utiče i na ovo tvoje)

samo meni je dizajn jako veliki prioritet
                                ?!? efikasnost rada je najveći i jedini prioritet (npr. ako gledamo windows-e, za nešto za šta treba 24 klika mišem može da se uradi sa dve komande u PowerShell-u, a powershell je jako ružan ali efikasan )

Kad smo kod dizajna ali i efikasnosti da li si prešao na windows phone ili se držiš iphone-a?

p.s. ja se uvek nasmejem kako ljudi ocenjuju kvalitet nekog uređaja-telefona (ako zanemarimo da uređaj ima samo 8GB memorije i da mu nije stalo svih 17320 pesama koje baš mora da ima na mobilnom uređaju...): "dok vozi bicikli aktivna mu je mapa koja mu pokazuje putanju, usput radi aplikacija koja mu meri okretaje pedala i pređen put, muzika svira... i sad prvi problem je što ako mu zazvoni telefon dok mu u bluetooh slušalicama aplikacija čita SMS poruku onda hoće muzika u pozadini da mu malo preskoči i naravno kakav je to telefon kad u takvom režimu baterija traje samo 4 sata."
                                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                                11.04. 0:12 #2
                                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                                X