Phenom II X2 Black Edition i hladjenje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

Originally posted by Chubbs View Post
    pa sad mene zanima zasto niza temperatura nije bolja?
    Posto je nick Polar onda cu po slobodi da naslutim da misli na cold bug koji se javlja na extremno niskim temperaturama i tada se cpu ne overklokuje ocekivano/ne radi stabilno

za Samardzica: Pogledaj u Linx Settings/Number of Threads da li je podesen na 4? Takodje po defaultu je namesten da stopira test kad dobije gresku, ponekad na nekim konfiguracijama ne radi, mozes isti test da probas sa Prime95.

Ako mu je naponska na ploci izdrzala ovoliko ne bih potezao ovo pitanje, onda bi trebalo da krenemo zasto nema Asus Formula 4, NH-D15, Seasonic napajanje...skupe igracke
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Ploca mi je MSI-7623 evo sajta MSI Global 880GM-E41

Cooler je ovaj obican.

LinX prost program, sve podeseno ali nece da radi tj radi samo 1 jezgro.
      Zaboravio sam ali mi se cini da ta opcija C&Q ne radi kad su otkljucana jezgra tj kad je blokirana plivajuca frekvencija.
      Probao sam da ukljucim tu opciju al se comp restartovao i vratio na x2. To je bilo pre 3 god tako da sam i zaboravio neke stvari.
      Sad me bas naplasiste sa tim te moglo ovo te ono. Imam i neko kinesko napajanje, ma ceo comp je tada bio 230e.

Comment

• polar1
        CBC Član
        • 18.03.2014
        • 22
        • Beograd
        • Ford

Originally posted by Chubbs View Post
        pa sad mene zanima zasto niza temperatura nije bolja?
        Naravno, nije ni losija. Ali ,sve dok poluprovodnik radi u deklarisanim temperaturama, nema uticaja na trajnost ispravnog rada komponente. Npr, ako je u ovom slucaju Tmax 62C, a CPU radi na 30C ili 55C, ne znaci da ce na 55C otkazati ranije. Naravno, treba imati neku temperaturnu marginu, da ne bi dolazio na maksimum.

Originalno postavljeno od vujke
        Posto je nick Polar onda cu po slobodi da naslutim da misli na cold bug koji se javlja na extremno niskim temperaturama i tada se cpu ne overklokuje ocekivano/ne radi stabilno

Lepo zapazanje.
        A kod tih extremno niskih temperatura, sva cuda su moguca. Kao sto postoji Tmax, postoji i Tmin gde komponenta radi ispravno, a to je negde od 0C do -20C. Smatra se da su ovo kucni racunari, pa se taj podatak retko gde i daje, a za ostrije uslove postoje razni standardi i primene (vojni, ...) gde to ide i ispod -40C.

Comment

• Ivica
          CBC Član
          • 22.09.2007
          • 52
          • Smederevo-Osipaonica
          • BMW 318IS, Pontiac

Da su ta jezgra ispravna fabrika ih nebi iskljucila ili zakljucala tako da ne preporucujem raditi tako nesto.
          Ako neko bas uziva u tome onda preporucujem ovaj kuler Cooler Master: Hyper TX3

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

CITAM UTISKE OVIH STO IMAJU TAJ COOLER. Meni drzi istu temp. sa stok coolerom
            Last edited by b_samardzic; 05.06.2014, 00:34.

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

TX3 je igračkica, kao i moj Loki. Dobar je samo kao zamena za (pre)bučni Phenom II Box kuler. Temp. ostaje približno ista a buka je prilično manja. Podrazumeva se da C'n'Q bude uključen, da kuler ne bi non stop rulao na punom gasu jer onda džaba posla.
              TX2 je bio mnogo bolji od TX3. Preporuka za zahtevne je neki od Hyper 212 modela, kad pričamo o C.M..

Što se tiče zaključanih jezgara i otključavanja istih ... Da, AMD je to (u)radio smišljeno! Od svih napravljenih AM3 procesora sa zaključanim jezgrima i kešom, približno je 1/3 full ispravna a zaključana je namerno da bi se otključavanjem podigao veći hype oko AM3 procesora i AMD time profitirao povećanom prodajom X2, X3 i X4T modela.
              Nema tu neke velike nauke. Probaš da oključaš i odmah vidiš koliko si sreće imao pri kupovini. Ako si sreće q**te, dobio si što si i platio

@b_samardzic , ta tvoja ploča i nije baš neka za veća opterećenja. Podržava samo do 95 Wati procesore. Pošto je X4 još uvek vrlo sposobna igračkica preporučio bih ti da, ako već nemaš, ugradiš bar 1 ventilator na zadnju stranicu kućišta, da izvlači vruć vazduh van i bar koliko toliko hladi naponsku sekciju na ploči.

Ako si dovoljno spretan i voljan, možeš da improvizuješ i neki hladnjak, na mestu gde sam obeležio (vidi sliku).
              Attached Files

Comment

• b_samardzic
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 1557
                • Smederevo

Mislis da stavim jednu alu sinu i na svaki deo po malo paste? A ova druga tempedatura koju pokazuje sta znaci? Speed Fan koristim.

Comment

• Flavio
                  CBC Senator XXL
                  • 13.06.2006
                  • 1926
                  • 012 Centar
                  • KaraWagon 1.4T.Spark

Da, mislim da staviš 1 element preko svih tranzistora. Gledaj da to bude nešto bar nalik hladnjaku jer, obična šina/pločica nzm dal bi koristila.
                  Obzirom da ploča stoji vertikalno u kućištu, tu pasta ne vrši posao. Nešto mora da drži taj hladnjak uz tranzistore To nešto je, ili dvostrano lepljiva termalna traka ili termalni lepak, baš za te stvari služi. Ako nigde drugde, tih stvari ima po Limundu/Kupindu pa baci pogled. Takođe, tamo možeš da pogledaš i za neki hladnjak ... od RAMa npr pa da ga doradiš po tebi potrebnom obliku.

Što se tiče temperatura, sad gledam al izgleda ne vidim na koju drugu temp. misliš
                  Ja za to koristim Aidu. Evo kako izgleda:

Temp. jezgara mi je 0°C. Redovna pojava za otključan CPU

Comment

Working...
                  X