"Themida" - ima li leka?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

"Themida" - ima li leka?

I kako se otarasiti iste? Ima li nešto protiv ovoga, a da se ne re-instalira OS?

• sambol
    CBC Veteran
    • 30.12.2014
    • 126
    • BL
    • T9

Themida je packer koja enkriptuje sadržaj izvršnog fajla u svrhu sprječavanja manipulacije istim. U prinicipu legitimna stvar, obično se koristi kod igara. Očigledno je fajl modifikovan, te ne prolazi verfikacija checksuma payloada. Ukratko, ako je neki krekovani softver, loše je krekovan.

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

Hvala za odgovor.

Razumem. Došao je izgleda kroz D**phi 2013.3. Na moju žalost, povukao je sobom još nekih programa, jedan po jedan umiru... Ako preinstaliram na pr. Daemon Tool proradi jednom i to je to. Drugi start je nemoguć.

Comment

• sambol
        CBC Veteran
        • 30.12.2014
        • 126
        • BL
        • T9

Vjerovatno je sa sobom instalirala servis i/ili drajver koji radi u sprezi sa samom zaštitom u EXE fajlu... pogledaj sa Process Explorerom (https://technet.microsoft.com/en-us/.../bb896653.aspx, pokreni ga kao Administrator) da li je pokrenut neki servis (možeš ga zaustaviti kroz Control Panel > Administrative Tools > Services), te sa DriverView (http://www.nirsoft.net/utils/driverview.zip) da li je učitan driver. Nisam se susretao s konkretnom zaštitom, tj. uklanjanjem iste, ali znam da sve one ciljano sprječavaju pokretanje aplikacija koje učitavaju drivere ili skeniraju memoriju (možda će se buniti i na Process Explorer), sa ciljem da spriječe onemogućavanje iste.

Comment

• Boki Ar
          CBC Senator XXL
          • 11.11.2004
          • 2827
          • Aranđelovac
          • Vektra

Hvala, pogledaću. Za sad sam uhvatio ovo, da ne pišem čime (trial je verzija), prepoznaćeš...

Comment

• comi 1342
            Moderator
            • 28.09.2005
            • 1126
            • NS
            • Giulietta ,PUG 106,

Ionako ima novija verzija tog De**hija, 2014 pa reinstaliraj,... A ima i Wurth WOW,,sam popravlja, bre...
            To što ga AV soft vidi kao trojanca, ne mora da znači da i jeste...
            "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
            "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Tačno i to sam već učinio... ali neki propratni programi su otišli, nepovratno. Carman Wi, legalan me zeza, a WIN je takođe OE. Bio je na netu samo jednom, prilikom registracije. Neko je zabio fleš i zarazio ga. Nisam stigao dalje oko toga da čačkam, za sada...

Inače za ove D & W koristim isti firmver, rade mi oba sa istim interfejsom. @ comi 1342, koju verziju W koristiš?

Comment

• comi 1342
                Moderator
                • 28.09.2005
                • 1126
                • NS
                • Giulietta ,PUG 106,

Boki, tebe muči nesanica, ili ideš u provod pod stare dane, ?
                Sad mi je W na 4.15.3, al sam preterao u apdejtima od Rusa pa mi se prebacio na ruski , delovao mi punije od 5 008, ili tako nešto sam imao...
                Iskreno, W mi deluje kao da ga još dovršavaju, D je pregledniji. Treba imati oba, neki dan na 1.8 TDCI fordu ništa osim obd generic, kesa...
                "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Boki i Šumski duh sa sekirom nikada ne spavaju...

U pravu si, tako ih i koristim. Uz taj firm. moze da im se doda i A-com ali zaista nema potrebe.

Što se tiče ovih malvera i štetnih fajlova, SpyBot, Malwarebytes i slični tu ne mogu ništa da urade. Ni da opepele, što bi se reklo. Samo Kav ili Kis mu vadi "koštanu srž" i vodi ih u nepovrat...

Comment

• comi 1342
                    Moderator
                    • 28.09.2005
                    • 1126
                    • NS
                    • Giulietta ,PUG 106,

Ali i tvoj widows .

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Jok, moré... eno ga radi ka' srećnih dana. Prazan je to HDD, i malen (80Giga) relativno. Samo dijag. prog i nešto malo podataka, oko 10Gb.

Comment

• Boki Ar
                        CBC Senator XXL
                        • 11.11.2004
                        • 2827
                        • Aranđelovac
                        • Vektra

Imam snimak kako taj komp radi. Rasterećen od svih nepotrebnih servisa, starija produkcija, 2,8GHz Intel, 2G rama. Na nekom drugom forumu su rekli da sam ubrzao snimak, a nisam, niti bih umeo to da uradim. Loš je snimak nema govora ali se vidi da je "metak". Tako je i sada. Ničiji fleš neće mu se primaći, od sad pa...

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

Tako je to kad tamo gde su procesi piše ... 15 !

Comment

• Flavio
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2006
                            • 1926
                            • 012 Centar
                            • KaraWagon 1.4T.Spark

Boki, skini štiklicu sa "Alow indexing service ..." Nije lek al koristi Kad te pita, ti klik na "Ignore all".

Prva pomoć za sumnjive fleške
                            MCShield ::Anti-Malware Tool::

Neka me neko stručniji ispravi Pre eventualnog "format C:" probaj Dr.Web
                            Dr.Web LiveDisk - Emergency system repair from a CD/DVD disk or a bootable USB drive

Comment

• Boki Ar
                              CBC Senator XXL
                              • 11.11.2004
                              • 2827
                              • Aranđelovac
                              • Vektra

Hvala burazeru, mada je već rešeno, pogledaj str. 1.

Comment

Working...
                              X