PLAVI ekran

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

PLAVI ekran

Desava se odavno ali bez razloga i sporadicno. Nekad se ne desi mesec dana a nekad dva puta u toku dana.

Skoro sam primetio da mi se nije pojavio plavi ekran ne pamtim otkad. Zakljucak jedino sto nisam palio je

Google chrome. Naravno ostavim ga upaljenog dok igram WOT i posle 2 dana paf plav ekran. Da kazem da koristim

Mozillu i da sa njom nemam problem. E sad trazio sam neki drugi pretrazivac i jedino je opera solidna al je na

platformi google chroma tako da se isto desava. Drugi pretrazivac sam koristio samo zbog fejsa na jednom ja a

na drugom pretrazivacu zena. Ja fejs nisam palio 2 meseca i zato se nikad nije ni ugasio.

Ranije sam imao obicaj da upalim fejs i igram WOT pa u pauzama bacim pogled. Znam zbog cega al neznam zasto

se to desava. Neki savet gde da krenem. IE je ocaj ono ne moze da se koristi pa se sve svodi na FF i GH.
  • Kosovic
    CBC Veteran
    • 14.12.2008
    • 149
    • Vrbas

Pretpostavljam da neki driver zeza. Skini mali programčić BlueScreenView i iščitaj pomoću njega dump. On će ih sami naći kad pokreneš program. Dobićeš tamo neki kod tipa 0x000000A4. Taj kod ili daj ovde ili samo vidi na Google šta je. To mu dođe kao greška na dijagnostici kod auta.

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Skinuo sam taj program ali nema dump fajlova kad se to desi. Ima 50 dump fajlova

zadnje 3 godine al nema dmp fajlova za ovaj mesec a dva puta mi se desio plav ekran.

Sta jos mogu da probam?

Comment

• Keketarac
        CBC Senator XXL
        • 01.09.2007
        • 588
        • Novi Sad
        • Seat Ibiza 1.2 TSI

Program "who crashed" i ukljuciti opciju za pravljenje dump fajlova, a stare obrisati, posto je memorija za to ogranicena. U zadnje vreme (od nove verzije) mnogima Malwarebyte pravi problem.

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

ja nem problem sa MWB
          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

0x0000003b

00000000`c0000005

fffff960`000e4283

fffff880`049b2060

win32k.sys

win32k.sys+c4283

x64

ntoskrnl.exe+71f00

Comment

• Keketarac
              CBC Senator XXL
              • 01.09.2007
              • 588
              • Novi Sad
              • Seat Ibiza 1.2 TSI

Ucitaj dump fajl u program who crashed i prekopiraj ovde kompletan rezultat.

Comment

• b_samardzic
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 1557
                • Smederevo

Skinuo program i nista specijalno ne pise. Uglavnom skinuo sam sa microsofta neku zakrpu i cekam oce li ponovo da pukne.

Comment

• Keketarac
                  CBC Senator XXL
                  • 01.09.2007
                  • 588
                  • Novi Sad
                  • Seat Ibiza 1.2 TSI

Ti nas zahebavas.

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

Pise da je windows file win32k.sys odgovoran za rusenje windousa i da potrazim podrsku na njihovom sajtu.

Meni je update windowsa iskljucen, moguce da bi on to i sam uradio.

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

Jedino sto sam primetio da se posle ove zakrpe za windows kompijuter sporije gasi.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

Originally posted by b_samardzic View Post
                        Skinuo program i nista specijalno ne pise.
                        hah
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• b_samardzic
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 1557
                          • Smederevo

Fixes an issue in which a computer that is running Windows 7 or Windows Server 2008 R2 crashes and you receive Stop Error 0000003B (Error 0x3B) (SYSTEM SERVICE EXCEPTION). This issue occurs when you use some IEEE 1394 devices.

Ovde sam skinuo Hotfix download i nema vise restrarta, bar se nadam.

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Samo sam se nadao al posle dva dana puff plav ekran. Opet isti problem.

I tako nisam palio G-hrom i nije se desavalo tj pocelo je ponekad i kad gasim igricu WOT iako

nije upaljen Google hrom. Sad jel windows star 3 godine ili sta je. Ma radi i ne diram nista.

Pre mesec dana ja u velikoj guzvi dodjem kuci samo da prespavam, zena kaze crko nam kompijuter.

Ja ga upalim on zavrti sva tri coolera i upali se crvena lampica za opterecen hard ali monitor mrtav.

Ne pali se i ne daje znake. Al necuje se ni hard. A uzgred cim ukljucim prekidac na napajanju laser na

misu krene da svetli i sve tri diode na tastaturi skilje skroz slabo a komp ugasen. Maticna crkla sigurno.

Al monitor star sa katodnom cevkom pa se tesim da je do njega al sto probija napon kroz maticnu?

Sutra vece posle posla uzmem monitor od drugara i probam sa njim ali ista prica mrtav konj.

Onda krenem da otvaram i reko da vadim jednu po jednu komponentu. Izvadim jedan RAM od 2gb

i komp se upali. Uzmem gumicu pa lepo prebrisem sve kontakte na oba rama i vratim ih usput

pocistim prasinu. Vratim sve na svoje mesto i radi a ja presrecan. Al sad reko da probam moj monitor.

Radi i sa njim al tek sad vidim da imam djubre a ne monitor i tako pre par dana kupim i nov monitor

AOC I2276W IPS ekran. Moje odusevljenje sto nemoram da spustam roletnu kad sunce bije direktno

u monitor tj preko zavese al to je na starom monitoru bila nemoguca misija a na ovom se sunce primeti

samo kad je ugasen.

Nisam hteo nista da pisem dok ne sacekam da prodje mesec dana kako palim sve moguce pretrazivace

zajedno sa WOT-om i nema pucanja i plavog ekrana. Primetio sam odavno da mi procesor kad je sve

iskljuceno drzi 2-4% a pre je drzao 0%. Posle brisanja rama opet 0% i sve super.

Sad dal je do masnoce ili neke prasine ili je ram pogresno lego pri zadnjem skidanju ko bi znao,

al bitno da sad komp radi bez greske ko prvi dan.

Comment

Working...
                            X