Bavi li se neko ovim? Ja se opasno razmisljam da ulozim 1000-1500€ u komp koji vec imam pa da probam. Taj komp bi radio 24/7 samo rudarenje a za druge stvari ionako imam laptop.
Rudarenje kriptovaluta
Collapse
X
-
Mozda je bolje da tu cifru ulozis na berzu i tako da napravis profit.
U drugom slucaju dupliraj cifru za opremu a potom sve ukupno ponovo dupliraj da bi nesto opipljivo zaradjivao.
Ima nas koji smo se bavili a neki se jos uvek bave time... [emoji3]
Sent from my MI 5s using Tapatalkwhile(!asleep()) {sheep++;}
-
-
Originally posted by vujke View PostIma nas koji smo se bavili a neki se jos uvek bave time... [emoji3]ex SAABotražitelj
Comment
-
-
Mogao bi i da utrostrucim cifru, to nije toliki problem ali nebi hteo da odjednom ulozim toliko. Imam stari komp koji ima jako kvalitetnu maticnu sa 2 pcie x16 slota pa sam razmisljao da uzmem recimo 2 1070 kartice sa po 6 gb i napajanje od 1000-1200w pa kad se to otplati da ulozim jos recimo 1000€ u jos 2 kartice, novu plocu, procesor i memoriju. Da malo premostim ako me razumes. Nije mi primarna zarada u prvih recimo 1-1.5 godinu vec da se otplate ulozena sredstva a onda dok malo udjem vise u materiju i savladam sve cake i fore da ulozim u jedan ozbiljan rig od 3-4 hiljade.
Comment
-
-
Odma zaboravi dve graficke u kompu. Mora van kompijutera da bi trajalo. Ovako se pregreje ceo komp i osusi sve elektrolite.
To cudo bas greje kucu, zimi je dobro a leti je problem.
Starije grafike se izbacuju iz igre. Bude neka zarada ali ima i cimanja oko toga. Ako nesto krene po zlu onda mozes i da izgubis umesto da dobijes.
Comment
-
-
Zaista, sada je kupovina kartica neisplativa, cene su "naduvene" 100-150E za top modele (RX580 recimo). Cak i pored ovakvih cena za kartice kojih trenutno ima na kasicicu, isplativost postoji i ona je normalna, 10-12 meseci po kartici, nesto duze za komplet RIG zavisno od valute i trenutne cene.
Na tu plocu verovatno mozes da prikljucis jos kartica, dovoljan je pci-e x1 slot, preko reiser-a je mozes povezati, kao sto je vec receno, kartice bi trebale da budu provetrene, znaci van kucista. Uglavnom se koristi namenski pravljena konstrukcija, imas slika po internetu koliko hoces.
Sto se ostalog tice, ima toliko uputstava po internetu i to na srpskom da ne bih sada da sve to ponavljam, ako naletis na neki problem pitaj ovde ponovo. Uopsteno mogu pomoci jer nisam u poslu vec 4 godine...samo pomalo pratim i 'jedem' sewhile(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
Originally posted by Nelson View Post
Originally posted by vujkeZaista, sada je kupovina kartica neisplativa, cene su "naduvene" 100-150E za top modele (RX580 recimo). Cak i pored ovakvih cena za kartice kojih trenutno ima na kasicicu, isplativost postoji i ona je normalna, 10-12 meseci po kartici, nesto duze za komplet RIG zavisno od valute i trenutne cene.
Na tu plocu verovatno mozes da prikljucis jos kartica, dovoljan je pci-e x1 slot, preko reiser-a je mozes povezati, kao sto je vec receno, kartice bi trebale da budu provetrene, znaci van kucista. Uglavnom se koristi namenski pravljena konstrukcija, imas slika po internetu koliko hoces.
Za početak me interesuje koji hardverski wallet preporučujete.
Comment
-
-
na mene je mislio kad kaze ima nas koji se jos uvek time bave.
ukratko, zakasnio si nekih godinu, godinu i po dana. Sada su cene hardvera tolike, da nema nikakve racunice kupovati i kopati. Pre nove godine kartice sam placao 350e sad su 500, 600, 700 a cena eth-a dvostruko manja.
sto se tice kartica i ram memorije, eth moze da kopa jos nekih godinu dana sa karticama koje imaju 4 giga, posle ce trebati 6 pa 8 pa ko zna sta.
Sve preko 4 meseca za otplatu hardvera nije profitablno jer je trziste previse divlje, danas imas sto novaca, sutra nula.
Ovaj clanak na U92 je pisao neki debil koji nema pojma sta su kriptovalute a sta ico i kako nastaju prevare.
razlika izmedju 2013, kada smo pocinjali vujke i ja, i danas je u kolicni. Tada smo kopali litecoin, 30, 20, 10 komada mesecno( danas je cena jednog 170 dolara) a danas kopas dnevno 0.00001 necega sto znaci, iskopaces za par meseci 2-3 pa cena treba da ode na 10 hiljada da bi imao nesto a nece otici.
ima jos milion detalja, ako se i posle ovog obeshrabrivanja ipak odlucis, rado cu pomoci.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Radeon RX 570 (ako sam dobro zapamtio) sa 8gb rama, ima za nekih 55000 dinara i koliko sam nesto racunao rig sa 5-6 ovakvih kartica ima smisla. Jasno mi je da sam okasnio ali cini mi se da jos uvek ima nekog smisla samo sa ozbiljnijom masinom. Manja je zarada i toga sam svestan ali jbg mozda vredi probati. Treba da se vidim sa jednim drugarom koji ovo radi da porazgovaramo u 4 oka pa cu videti sta on kaze. Svakako hvala na savetima.
Comment
-
-
6 kartica 580 svaka baca 30.5 hasha
Trenutna cena i tabela sa prognoziranim zaradamaYou know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Comment
-
-
Originally posted by ChubbsNeće slika sa telefona, okačiću posle.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Comment
-
-
Comment
-
Comment