Fotografija meseca, automobil

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Fotografija meseca, automobil

Ideja je odavno ali nikako da se sprovede u delo
    Sad ima neki kao program za automatizaciju svega ali je kao i sve ostalo za VB nedoradjen do kraja. Ideja je dobra ali....
    Treba da probamo pa ko želi neka učestvuje. U temi koja će imati konkretan naslov treba poslati fotografiju automobila za koju će se kasnije glasati. Ukoliko ima više fotografija (nije ograničeno) treba ih slati u odvojenim porukama, jedan jedna fotografija jedna poruka. Ne preterujte, ostavite nešto i za kasnije

BITNO, naslov poruke trebalo bi da asocira na fotografiju auta (model ili slično), znači naslov poruke uglanom niko ne piše jer u drugim temama to nije bitno pa svaka poruka nasledjuje naslov teme ali ovde jeste bitno da se zna koja poruka se nominuje za izbor fotografije meseca...

Na kraju izbora koji je vremenski ograničen, ovaj put na nedelju dana u izbor za glasanje ulaze 5 poruka sa najviše nominacija. Anketom (glasanjem) se vrši izbor pobednika. Pobednik dobija sličicu ispod Nika
    Eksperiment je u pitanju pa ako se pokaže da će raditi napravićemo bolja pravila.

Primedbe, predlozi i sl... su u ovoj temi.

Dopuna:
    Da bi imali mogućnost da dodate naslov poruke morate kliknuti dole desno na "napredni pregled" koji otvara pun editor poruke.

Dugme za nominaciju je gore desno od avatara ispod informacija o vama na forumu.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Dugme za nominaciju je gore desno od avatara ispod informacija o vama na forumu.
    Nominate post pa izabereš fotografiju.

Sem slanja slika potrebno je izabrati za koje slike će se kasnije glasati za pobednika. Za glasanje se bira 5 slika koje imaju najviše nominacija...

Ovo je za sada proba samo da utvrdimo pravila i zainteresovanost pa bi neki predlozi ili sugestije dobro došli

https.autogas.rs

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

Ljudi, bez da se ko naljuti ali poenta ovoga je da slika ima neki smisao, da bude nesvakidasnja a uz to da bude i tehnicki ispravna (kadar, ostrina...). Neko ima vise a neko manje smisla za slikanje ali svako ima oci kojima prija kad vidi lepu sliku. S tim u vezi, dajte malo samocenzure, nemojte svasta kaciti. Nemojte kaciti slike kohe lice jedne na druge, nemojte se ponavljati, nemojte prepisivati vec budite ako ne kreativni a onda originalni. Ako ovako nastavimo ova tema ce izgubiti smisao. Weste, smanji brate dozivljaj idi poliraj golfa. Svi znamo kako kornjaca izgleda. Bitan je kvalitet a ne kvantitet. Prodzarajte malo net i okacite sliku koja do sad nije vidjena.
      Last edited by zverko; 12.03.2014, 21:44.
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Siera
        Cbc Senator
        • 09.11.2009
        • 1365
        • Čačak
        • Stralis

Pa onda propisati nekakva pravila 'el se kače slike s neta koje su ko zna čije ili nešta što je lično fotografisano isto tako i veličina slike.
        Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

Budu pravila, radi se na tome. sto se velicine tice nema potrebe da duza strana bude veca od 1600, ajde da kazemo 2000pix maximalno, minimum 800pix. ko koristi PS neka je pre postovanja provuce kroz save for web ako ne MS office ima odlican pregledac sa integrisanim editorom i tamo u resize ima opcija predefined. rezolucija, naravno 72dpi. e sad, posto je u nacelu ideja da se od tih fotki napravi kalendar na kraju godine, cuvajte original koji bi trebao da bude bar 200dpi i duza strana 10inch (2048pix) da bi to u stampi posle licilo na nesto. jos jednom, bez da se neko uvredi ali ima par postova kojima ne vidim svrhu tj koji znam nece biti glasani, 100% te u tom smislu predstavljaju samo spam i nista vise.

Comment

• Siera
            Cbc Senator
            • 09.11.2009
            • 1365
            • Čačak
            • Stralis

Pa onda uvrstiti u pravila da bi fotografija trebala da bude lična a ne sa neta, mada i ta lična je pitanje koliko je lična. Na jednom drugom forumu odnosno na većini foruma slike su 800x600 pixela a posle mogu da se smanjuju uveličavaju po potrebi.
            Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

kada dodajete fotografiju na onom dole "dodaj slike uz poruku" kliknete na koliko da smanji i smanjice na tu dimenziju. Mada, svakako pravi malu da se vidi pa je manje vise nebitno kolika je u originalu.
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• WEST 014
                CBC Senator XXL
                • 17.08.2010
                • 862
                • Valjevo
                • Audi A4

Wolf je u pravu mada je pomalo ostar

Treba malo reda i smisla, zato moje slike i jesu najbolje

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

I sta reci posle... paranoida mrzi da smanji fotku nego kaci full 8MB fajl. Ovaj tamo neki slika prikolicu sa tri totalno bzvz auta negde u bosni, ovaj treci odlepio, ne zna dal mu se vise svidja porshe ili lada... znaci nepopravljivi ste. cca 10 god sam ovde i nista se nije promenilo. sto na um to na drum... a onda je zverko brz, izdrkan, svadja se, vredja forumase itd...

Imate srece sto batina nije u mojim rukama. inace, da ja imam ovde neku vlast, dve trecine bi bili stanovnici vrelih guma i garaze !!!

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

Ha
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Ovim sam testirao program koji služi za nominaciju nečega, usera, postova, tema , avatara i sl..
                      Nije baš za ovo ali se posredno može primeniti. Stave se slike u poseban post, treba obavezno naslov posta i svi mogu kliknuti na nominiraj a posle ide anketa od prvih pet da se izabere ili može odmah da se proglasi pobednik na osnovu broja nominacija.

Ono što jeste glupavo je da se ako ima višestruki izbor, može se glasati neograničeno pa i za sebe ali se može glasati za "stvar" koja mi se trenutno svidja pa i sledeće ako mi se svidja. Drugi način je da ima pravo samo na jednu nominaciju pa bi se moralo sačekati da se zaključi "konkurs" i dati tada jedan glas nekome...
                      U oba slučaja se pravi automatski anketa ili se proglašava pobednik na osnovu nominacija kad istekne vreme za "konkurs"

Ono što treba ako postoji interesovanje je da se naprave pravila. Može biti više "tema" profi ili za zabavu svejedno, broj nije ograničen.
                      Zato Zverko en zvocaj nego daj predlog, kao i drugi naravno ukoliko ga iamte.
                      Tema za fotografiju, lična ili sa neta (može biti obe vrste), veličina itd... da ne lupam nadalje

https.autogas.rs

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

pa ja napisah nesto na tu temu ali dzaba...

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Ovo je tema za dogovor.
                          1. xxxxx
                          2.xxx
                          itd

https.autogas.rs

Comment

• Paranoid
                            CBC Senator XXL
                            • 13.01.2009
                            • 622
                            • Beograd
                            • Fiat 131 1300

Nemoj da si na kraj srca. Ja ne bih odustajao od ovoga, kao i kod svega treba period da prodje da se uhodamo. Prihvatam kritiku, imam ideju da bih eventualno u taj eventualni kalendar mogla da udje slika i jednog od nas u nasem automobilu sto isto moze da se napravi anketa a ti zverko da nas slikas na rostilju nista preterano obavezno pa da proberemo Nesto aranziramo da bude interesantno
                            Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• Paranoid
                              CBC Senator XXL
                              • 13.01.2009
                              • 622
                              • Beograd
                              • Fiat 131 1300

Vise brine sto je bilo samo 8 glasaca na probnoj anketi ...
                              Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

Working...
                              X