Kad pogledam ovako lepe fotke setim se lovaca i uopste ne kontam koje je to zadovoljstvo pogledati ovu divljac kroz nishan i ubiti je.Stvarno ne kontam...
@ SAABPower.... ISO ili Ti DIN je kao shto znash osetljivost Filma ( negativa), Shto je manja ISO osetljivost treba produzavati EXPOZICIJU i otvarati blendu ( mala dubinska oshtrina)... ali se dobija na oshtrini i nema ZRNA u fotografiji.... Vetja ISO osetljivost brzi negativ, kratja Expozicija, manji otvor blende ( vetja dubinska oshtrina) .... VETJE zrno u fotografiji.... To nekad mnogo lepo izgleda , kao kod BOOST-a u prvoj slici....
P.S. Ako nekog interesuje neshto u vezi Fotografije ili Aparata.... slobodno na PP... ima mnogo modela...po simbolichnim cjenama sa pravim garancijama....
ove dve zanje slike su STRAVA tako nesto da uslikam u srbiji na fruskoj gori jurio sam danima ali nemoz bezi sve uvraga
sacu ovu slku rodjaku poslati
zesci lovac ima da odlepi kad je vidi verujem da ce je o zid okaciti
da nezapocinjem novu temu
mogao bi ovde iskoristiti
u cemu je poenta stelovanja toga (ISO)
kodmene na minolti ima to cudo
i samo se narikta kada ubacim drugaciji film recimo onaj od 400 ili 800 iso se menja
ali kad ga ustvari treba menjati manualno ili ga setovati na odredjeni brooj i tu ga ostaviti
ili ima veze po danu i po noci??
jeste da je vec taz odgovorio ali ja sam drugachije skontao iso kod digitalaca. pre par meseci u digitalu je bio jedan tekst na temu kako napraviti shto bolje fotografije. tu je autor pomenuo da je iso zaostavshtina iz anlogne fotografije (tj filma) i da kod digitalnih fotoaparata nema neku upotrebnu vrednost i da treba da bude na shto manjoj mogucoj vrednosti. u suprotnom slika postaje zrnasta.
Comment