Dragon Garage : YT kanal o automobilima !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Little Dragon
    CBC Član
    • 26.10.2015
    • 42
    • Bosna&Hercegovina
    • Subaru Impreza WRX

Novi video Dragon Garage i malo sam i intro promjenio ovaj je bar po meni dosta bolji
    Alpine CDE-180RR/RM/R CD/MP3/Aux/USB Player !

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Svrha foruma je pisana reč, napišeš i malo teksta, ovako se svodi da je bilbord a mi kao gledamo reklame...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Little Dragon
        CBC Član
        • 26.10.2015
        • 42
        • Bosna&Hercegovina
        • Subaru Impreza WRX

Aha moze nije problem , uvijek ja ispod videa napisem nesto malo a eto ubuduce cu i ovde iskucati neki tekstic ukratko

Comment

• Little Dragon
          CBC Član
          • 26.10.2015
          • 42
          • Bosna&Hercegovina
          • Subaru Impreza WRX

VOLKSWAGEN Golf IV 5 vrata
          Motor : 1.9 TDI 74KW/101KS.
          Godiste : 2002

Eh evo konacno da uradim test Golfa Cilj mi je bio da mi prvi video bude ovo vozilo ali sam se ipak odlucio da ga predstavim malo kasnije jer kao sto svi znate bar kod nas u Bosni i Hercegovini to je jedno od najpopularnijih vozila. Ukratko vozilo nije lose posebno za svoje godiste , ozbiljne mane koje sam ja primjetio jesu slabija izolacija koja je rezultat loseg kvaliteta izrade obloga vrata. Takodje vozilo za svoje dimenzije ima jako malo prostora za putnike pozadi i to predstavlja problem posebno jer je ovaj model i sa 5 vrata. Posebno sam naglasio u videu da je auto dosta nisko sto se tice prednjeg dijela i motora, dok je ostatak vozila u nekom hajmo reci normalnom polozaju. Udobnost mu nije jaca strana kada su u pitanju fabricka sjedista dok se ovde taj problem skoro i rijesio sa ubacivanjem RECARO sjedala. Sve ostale stvari su sasvim ok za vozilo ovog godista , mozda jos mozemo naglasiti da je ovjes malo tvrd sto sigurno utice i na tu samu udobnosti ali nije nesto sto bi sad predstavljalo ozbiljan problem prilikom voznje. Za detaljniji Review naravno pogledajte video

Comment

• Bojan1212
            CBC Senator XXL
            • 15.07.2008
            • 468
            • Zemun
            • Honda Accord

Iskreno, ja sam neko koga mrzi da gleda video klipove ovakvog tipa. Mnogo mi vremena oduzima, ne znam kad ces ti ili neko drugi koji se bavi snimanjem slicnih klipova reci nesto sto me interesuje, pa me mrzi da slusam nesto sto vecinom znam ili je ipak u neku ruku subjektivan utisak.
            Pogledao sam malo Opel Omegu i cini mi se BMW-a 3, ali ko sto rekoh nije nesto sto meni drzi paznju. Jednostavno takav format testiranja vozila mi nije interesantan jer ne postoje neki objektivni testovi, vec se sve svodi na subjektivan osecaj. Dakle, onaj auto koji me ne interesuje baaaaš puno mrzi me gledati, kad bih naleteo na neki auto koji me interesuje za kupiti ili tako nesto svakako bih gledao, a ovako cisto informativno meni nije zanimljivo. Ne kazem da ti to lose radis, vec samo da generalno takav vid tip video klipova i testova mi nije zanimljiv.

Meni bi bilo interesantno kada bi vec kada sve to radis napisao u temi neki tekst o vozilu, ali malo da bude lepse napisan (profesionalan) da tako kazem. Malo istorija, motori, modeli, boljke, sve ono sto je objektivno, pa posle malo i subjektivan osecaj. Da utrosis malo vremena u istrazivacki rad, po internetu, iskustva i sl, pa uz to i nakon testa da sastavis neki tekst. U tom slucaju bih citao mislim i za tamo neki meni skroz nebitan auto. Sustina je da tada ja preletim brzo tekst i pohvatam ono sto me interesuje. Vreme je jako bitan faktor, bar meni, pa zato i kazem. Ali opet ponavljam tekst bi trebao imati neku formu. Još kada bi je standardizovao pa da za svaki novi model u delu teksta znam sta se nalazi to bi tek bio po meni pun pogodak
            Ja ne znam, ne bavim se tim poslom, mozda je to nekima zanimljivo, mozda bi i meni da imam vise slobodnog vremana, ali nemam kao sto verujem da ni veliki broj drugih ljudi nema.

Jel imas video mozda za Mazdu 6 prve generacije? Njega sam kupio, pa mi se gleda i video za njega, a i citaju iskustva - tu mogu da izgubim i pola sata vremena

Comment

• Little Dragon
              CBC Član
              • 26.10.2015
              • 42
              • Bosna&Hercegovina
              • Subaru Impreza WRX

Hvala na detaljnom objasnjenju.
              Prije svega da napisem da je ovo tek treci mjesec kako snimam klipove i naravno jos dosta toga imam da naucim. Nemam za sada ni sponzore ni partnere i vozila dobijam od prijatelja i poznanika sto je onako kako bi rekli Pain in the Ass ali trudim se. Takodje da sam htio da pravim ogromne textove naravno ne bi jel snimao video onda. Dodam uvijek neki mali opis i trudim se da to bude u nekom stilu koji svi razumijemo i da ne koristim neke rijeci da zbunim ljude. Takodje mi je cilj u buducnosti da smanjim trajanje klipova da to bude nekih 15min koji ce biti ugodni za gledanje i sigurno ce manje vremena uzeti neko da se sjedi 20-30minuta i cita neki text. Pored toga moze se i slusati ko bas nema vremena da gleda. Jos jednom kazem pocetak je malo tezi ali bit ce raznog sadrzaja , od radova , tuninga , testova novih i polovnih auta kao i snimke sa manifestacija i trka. Sad je zima pa nema toliko sadrzaja ali kad krene sezona mislim da ce to biti jos zanimljivije.

Volio bih da snimim tu mazdu za tebe ali nazalost trenutno taj model ne mogu nabaviti sto ne znaci da nece biti nekad u buducnosti.
              Poz

Comment

• Little Dragon
                CBC Član
                • 26.10.2015
                • 42
                • Bosna&Hercegovina
                • Subaru Impreza WRX

Sony autoradio DSX-A30

Jako dobar autoradio kada uzmete cijenu u obzir. Za nekoga ko ne tezi savrenom zvuku i futurustickom izgledu mislim da je ovo pravi izbor da se zamjeni neki OEM player starije generacije koji ne podrzava danasnju tehnologiju.

General
                Pre Out Output Level (V) 2
                Pre Out Impedance (ohms) 220
                Maximum Output Power (4Ω, 1kHz) (W) 50
                Dimensions (W x H x D) 178 x 50 x 120mm
                Mounting Dimensions (W x H x D) 182 x 53 x 103mm
                Weight (kg) Approx. 0.7kg
                Accessories RM-X211 Wireless Card Remote (Incl.)
                Display Panel
                Display Device LCD Display
                Panel Finish Colour Black (Bare)
                Key Illumination Red
                Tuner
                Preset FM18 / MW6 / SW12
                FM: Tuning Range (MHz) 87.5-108.0
                MW: Tuning Range (kHZ) 531-1602
                FM: Usable Sensitivity (75Ω) (dBf) 8
                FM: Intermediate Frequency (MHz) 25KHz
                FM: Selectivity (400kHz) (dB) 75
                FM: S/N Ratio (Stereo) (dB) 80
                FM: Channel Separation (dB) 50
                FM: Frequency Response (Hz) 20-15k
                CD Deck
                Multi Session MP3 / WMA / AAC
                Ampilifier
                S-MOSFET Output Power 50W x 4
                Pre Out Rear
                Aux-In Frontal Aux-In
                USB Yes (Front)
                EQ3 Yes
                USB
                Repeat Off / Track / Album
                Shuffle Off / Album / Device
                Pause Yes
                Resume Play Yes
                CODEC (for USB) MP3, WMA, AAC
                List Browsing (Folders/Files) Yes

Comment

• Little Dragon
                  CBC Član
                  • 26.10.2015
                  • 42
                  • Bosna&Hercegovina
                  • Subaru Impreza WRX

Na danasnjem testu sam vozio Renault Megan Sedan izvedba Facelift sa benzinskim motorom od 82KW/110KS. Vozilo osim sto lijepo izgleda takodje je i ostavio dobar utisak na mene sto se tice upravljanja , mjenjaca i ovjesa dok udobnost po meni ima malih sitnih gresaka kao i kocnice koje su opet naglasavam za mj ukus previse osjetljive i malim dodirom na iste auto jako agresivno koci.
                  Najbitnija stvar kod ovog modela jeste odrzavanje i kvarovi sto je jedan od razloga sto danas dosta ljudi i pomalo bjezi od ovog modela. Vise o tome naravno pogledate klip pa u komentarima mozemo raspravljati malo na tu temu.
                  LIKE - SHARE - SUBSCRIBE!
                  Unaprijed hvala

Comment

• Little Dragon
                    CBC Član
                    • 26.10.2015
                    • 42
                    • Bosna&Hercegovina
                    • Subaru Impreza WRX

Na danasnjem videu sam vam napravio kao malu recenziju Dnevnih svijetala "DAYLINE" Daylight koji su jako povoljni na ebay-u. Kostaju svega 5 dolara i dostava je besplatna. Pored toga snimili smo i ugradnju na vozilo i jako je jednostavna instalacija. U ovom slucaju Dayline je stavljen umjesto maglenki tako da je vec instalacija bila spremna ali isti je proces i kada na novo provlacite zice samo morate dodati jos prekidac da palite i gasite i naravno mjesto sa kojeg cete uzeti struju.
                    Takodje iskoristio sam priliku u videu da najavim i TEST za Kameru sa kojom mozete snimati voznju pa cemo u skorije vrijeme objaviti i taj klip.
                    Dnevna svjetla sa klipa mozete kupiti na linku ispod.

Comment

• Little Dragon
                      CBC Član
                      • 26.10.2015
                      • 42
                      • Bosna&Hercegovina
                      • Subaru Impreza WRX

Na danasnjem testu sam snimao jos jedno "Balkansko" vozilo. Opet naravno koliko je popularan na nasim prostorima toliko je i u drugim drzavama i to je razlog zasto je VW u samom vrhu autoindustrije. Sto se tice ovog modela 1.9 TDI od 105KS, jako jednostavno vozilo i mislim da iz tog razloga ima jako veliku publiku. Mana naravno ima kao i svako vozilo na trzistu ali uz redovno odrzavanje te stvari su zanemarljive.
                      Specifikacije vozila / Car specifications
                      engine specifications

Cylinders L4
                      Displacement 1896 cm3
                      Power 77 KW @ 4000 RPM 105 HP @ 4000 RPM 103 BHP @ 4000 RPM
                      Torque 184.4 lb-ft @ 1900 RPM 250 Nm @ 1900 RPM
                      Fuel System Direct Injection
                      Fuel Diesel
                      CO2 Emissions 140 g/km

performance specifications

Top Speed 116.2 mph OR 187 km/h
                      Acceleration 0-62 Mph (0-100 kph) 11.1 s

fuel consumption specifications

City 34.6 mpg US OR 6.8 L/100Km
                      Highway 53.5 mpg US OR 4.4 L/100Km
                      Combined 45.2 mpg US OR 5.2 L/100Km

transmission specifications

Drive Type Front Wheel Drive
                      Gearbox Manual, 5 Speed

brakes specifications

Front Ventilated Discs
                      Rear Discs

tires specifications

Tire Size 195/65 R15

dimensions specifications

Length 165.4 in OR 4201 mm
                      Width 69.3 in OR 1760 mm
                      Height 58.3 in OR 1481 mm
                      Front/rear Track 60.6/60.2 in OR 1,539/1,529 mm
                      Wheelbase 101.6 in OR 2581 mm
                      Ground Clearance 5.1 in OR 130 mm
                      Cargo Volume 12.4 cuFT OR 351 L
                      Cd 0.32

weight specifications

Unladen Weight 2782.2 lbs OR 1262 kg
                      Gross Weight Limit 4166.8 lbs OR 1890 kg

Comment

• Little Dragon
                        CBC Član
                        • 26.10.2015
                        • 42
                        • Bosna&Hercegovina
                        • Subaru Impreza WRX

iDE-178BT - DIGITALNI MEDIA PRIJEMNIK S BLUETOOTHOM®

iDE-178BT je vrhunski uređaj koji kombinira sve nove mogućnosti i funkcije kao što je Alpine TuneIt App kompatibilnost za iPhone i Android uređaje, koja Vam dozvoljava potpuno podešavanje zvuka i dijeljenje preko mobitela, skupa s novim Facebook obavijestima. Također je kompatibilan s vTuner for Alpine iPhone aplikacijom, pružajući Vam tisuće internet radijskih postaja koje možete kontrolirati preko glavne jedinice. BassEngine Pro znači vrhunsku kvalitetu zvuka sa 24-Bit DAC-om i prikazom visoke rezolucije koji osigurava viljivost u svim okolnostima. Podržava daljinski upravljač na volanu i sučelje za prikaz vozila, za savršenu instalaciju u gotovo svako vozilo. Ako je Vaš automobil opremljen start-stop motorom, ovaj prijemnik Vam može biti još interesantniji pošto će nastaviti raditi i kad Vaš motor stane na raskršću.
                        Detaljniji Demo i Review na linku ispod

Comment

• Little Dragon
                          CBC Član
                          • 26.10.2015
                          • 42
                          • Bosna&Hercegovina
                          • Subaru Impreza WRX

Monday Test - Renault Clio III 1.4 16V 2007.

Na danasnjem testu sam vozio RENAULT Clio trece generacije (2006 - 2009) model sa 5 vrata i benzinskim motorom 1.4 16v od 72KW/98KS.
                          S tim da je dobio nagradu za Evropsko auto godine 2006. odma smo i ocekivali da nam ovo auto pruzi dosta vise od konkurencije i zaista jeste. Sitne mane su prisutne ali nista toliko da bi mu oduzeli tu titulu. Ako trazite sebi mali gradski auto finih performansi, izgleda a i sigurnosti gdje je ovaj model dobio 5 zvjezcida na EuroNCAP Crash Testu onda je ovo odlican izbor.

Takodje kao sto sam i obecao u Video klipu, vezano za problem prekidaca iza volana, ispod texta cu vam ostaviti link da vidite o cemu se tu radi.
                          https://www.youtube.com/watch?v=ryxVc...

Paleta motora:

gasoline
                          RENAULT Clio 5 Doors 1.2 16v (65 HP) RENAULT Clio 5 Doors 1.2 16v (75 HP) RENAULT Clio 5 Doors 1.4 16v RENAULT Clio 5 Doors 1.6 16v RENAULT Clio 5 Doors 2.0 16v

diesel
                          RENAULT Clio 5 Doors 1.5 dCi (105 HP) RENAULT Clio 5 Doors 1.5 dCi (70 HP) RENAULT Clio 5 Doors 1.5 dCi (85 HP)

Specifikacije vozila:
                          engine specifications

Cylinders 4
                          Displacement 1390 cm3
                          Power 72 KW @ 5700 RPM 98 HP @ 5700 RPM 97 BHP @ 5700 RPM
                          Torque 93.7 lb-ft @ 4250 RPM 127 Nm @ 4250 RPM
                          Fuel System Multipoint Injection
                          Fuel Gasoline
                          CO2 Emissions 158 g/km

Top Speed 113.6 mph OR 183 km/h
                          Acceleration 0-62 Mph (0-100 kph) 11.3 s

City 27 mpg US OR 8.7 L/100Km
                          Highway 43.6 mpg US OR 5.4 L/100Km
                          Combined 35.6 mpg US OR 6.6 L/100Km

Drive Type Front Wheel Drive
                          Gearbox Manual, 5 Speed

brakes specifications

Front Ventilated Discs
                          Rear Drums

tires specifications

Tire Size 185/60 R15

Length 157.1 in OR 3990 mm
                          Width 67.3 in OR 1709 mm
                          Height 58.7 in OR 1491 mm
                          Front/rear Track 57.9/57.9 in OR 1,471/1,471 mm
                          Wheelbase 101.6 in OR 2581 mm
                          Ground Clearance 4.7 in OR 119 mm
                          Cargo Volume 10.2 cuFT OR 289 L weight specifications

Unladen Weight 2447.1 lbs OR 1110 kg
                          Gross Weight Limit 3582.5 lbs OR 1625 kg

Comment

• Little Dragon
                            CBC Član
                            • 26.10.2015
                            • 42
                            • Bosna&Hercegovina
                            • Subaru Impreza WRX

Danasnji video je prvi u serijalu koji cu vam snimati o Chipovanju/Remapiranju vozila kao i nekim bitnim stvarima prije nego sto se upustite u sam taj proces. Ovo je znaci iskustvo iz moje perspektive, nisam profesionalac u ovom polju sto ce vam i stvoriti jasnu sliku kako i vi treba da pristupite ovakvoj jednom modifikaciji. Pored toga tu imamo dio za komentare gdje svoja iskustva mogu pisati i ljudi koji se bave ovim poslom kao i vise iskusne osobe sto se tice citave ove tematike.
                            U prvom videu nisam otkrio mnogo jer smo naisli na neke dodatne probleme, uglavnom pratite serijal da sklopimo jednu finu cijelinu na ovu temu.
                            Jos zelim da naglasim da nisam neko ko bi zbog sponzorstva sirio neistinu i lazi i davao nekome reklamu koju ne zasluzuje samo zbog novca, ovo ce biti jedno iskreno i posteno iskustvo koje zelim da podjelim sa vama.
                            Takodje nema firme na svijetu koja ima 100% u poslovanju tako da moje iskustvno sa ovim vozilom ne moze biti toliko relevantno i ne bih snimao klipove o ovoj firmi da nisu profesionalni i da uz svako nezadovoljstvo vracaju novac kao i fabricke postavke vozila.
                            Dobio sam i informaciju da su i Valjci (dyno test) u dolasku tako da ce tada biti sve na papiru uz dokaz.
                            Bit ce ovo zanimljivih par dana i nadam se da ce vam video koliko toliko pribliziti sav taj proces chipovanja/remapa i prepreme vozila za isti.
                            LIKE, SHARE, SUBSCRIBE !

Comment

• Little Dragon
                              CBC Član
                              • 26.10.2015
                              • 42
                              • Bosna&Hercegovina
                              • Subaru Impreza WRX

Audi Q7 3.0 TDI Quattro 2006. sa dizelskom motorom 3.0 TDI od 171KW/233KS.
                              Sa ovim testom smo dobili i novu kategoriju na nasem kanalu a to su SUV , Terenac ili kako mi to u narodu kazemo Dzip
                              Jedno jako veliko vozilo, najvise su me iznenadile performance ovog vozila koje je tesko 2 tone i 300kg. Svako auto ima mane pa i ovaj "tenk" a najlosiji utisak na mene je ostavio ovjes u smislu udobnosti dok sa druge strane ima u sebi kao neke sportske karakteristike pa je onda i upravljanje znatno bolje, medjutim kao sto sam vec rekao putnici tu ispastaju jer je udobnost jako losa za jednog Terenca. Za vise informacija o svemu pogledajte i video

Specifikacije vozila:
                              engine specifications

Cylinders V6
                              Displacement 2967 cm3
                              Power 171 KW @ 4000 RPM 233 HP @ 4000 RPM 229 BHP @ 4000 RPM
                              Torque 368.8 lb-ft @ 1750–2750 RPM 500 Nm @ 1750–2750 RPM
                              Fuel System Common Rail
                              Fuel Diesel
                              CO2 Emissions 260 g/km

Top Speed 134.2 mph OR 216 km/h
                              Acceleration 0-62 Mph (0-100 kph) 9.1 s

City 16.1 mpg US OR 14.6 L/100Km
                              Highway 28.3 mpg US OR 8.3 L/100Km
                              Combined 22.4 mpg US OR 10.5 L/100Km

Drive Type All Wheel Drive
                              Gearbox Automatic, 6 Speed

brakes specifications

Front Ventilated Discs
                              Rear Ventilated Discs

tires specifications

Tire Size 235/60 R18

Length 200.2 in OR 5085 mm
                              Width 78.1 in OR 1984 mm
                              Height 68.4 in OR 1737 mm
                              Front/rear Track 65/65 in OR 1,651/1,651 mm
                              Wheelbase 118.2 in OR 3002 mm
                              Ground Clearance 8.1 in OR 206 mm
                              Cargo Volume 27.4 cuFT OR 776 L
                              Cd 0.37

weight specifications

Unladen Weight 5060 lbs OR 2295 kg
                              Gross Weight Limit 6504 lbs OR 2950 kg

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

Bravo! Sve te manje pratim, sve te manje razumem, ali energija koju ulažeš je za svaku pohvalu!
                                Da ne obećavam (kad), ali možda (sigurno, ali ne znam kad) ostavim link na blogu, twitteru (mada sam tamo "statistička greška") i tako nešto. Svako po malo, najteže je stići do prvih 10 hiljada pratilaca, posle ide samo.
                                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

Working...
                                X