Vesti iz nesvesti... Čitaš na svoju odgovornost....

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Vesti iz nesvesti... Čitaš na svoju odgovornost....

Ovde će jedan majstor pisati svoja razmišljanja, dogadjaje, dešavanja u svemiru i okolini i tako to mašta mi reče....
    Temu sam zaklju?ao a ključi? bacio i nemoš mi ništa...Ako neko kalauzira nadero je iz mesta dvesta....

Nedelja lep dan probudio se ko veštac u ranu zoru oko 9 sati, a nije ni telefon zvonio oko 7 da bi neki portir pitao kolko košta ugradnja u keca i dal može danas da dotera jel mu tako odgovara. E pa meni ne odgovara, ali koji sam ja faktor u tom pitanju, remetilački...

Možda je tome doprinelo i to što sam se setio sinoć da isključim sve televune. Koja su to vremena ljudi moji, moraš da se kriješ u rodjenoj kući. Došlo vreme kao za vreme rata, jemo šunku a nemci zaseli na bunaru, pa žedjamo. Idem sad krišom preko bašti da kupim piveta za roštilj, mislim ono da se pokvasi meso.

Daklem pečem roštilj, dok neko skonta ovo mi ćemo sve pojesti pa moš samo da se jedite ali mesa nema i tačka, ne dam, sve je to moje.

Operacija je uspela, probio sam se do radnje a niko nije provalio kapiju u medjuvremenu. Vatra veselo gori a limenke su spremne za ako ne daj bože vatra uzme maha.

Trebalo bi da idem na taj Najlon ali nešto mi se baš i neide pa sam to ostavio za neki drugi dan.

Pivo je ladno baš kako treba, samo rosi polako limenku...

Komšije mirišu u i gledaju. E što ja imam komšije, ma milina jedna, pored taki komšija neprijatelji su dobro došli, više su miroljubivi, mislim neprijatelji...

E da juče neki dodje onako samo u prolazu da mu promenim filter za gas i posle uspešne operacije krene napolje u rikverac. Ja otvorim kapiju i okrenem glavu da vidim jel ima neko na ulici a ono traaaas. Čova opalio u kiosk na izlasku iz kuće, priča na mobilni i ide u rikverc, očigledno mu ne idu oba posla u isto vreme. Pošto je ladno napravio štetu od jedno 300 evra nisam imao srca da zovem miliciju da pravi zapisnik o sudaru sa kioskom radi naplate oštećenja istog, kioska... Mislim sa 10 na sat ubio auto, a kiosku samo ogrebana farba i povredjen ponos. Dobro sam ga napravio...

Idem dalje da pečem roštilj....

Sastav smeše je u granicama ekologije negde oko 0.5 volti...Mereno po izduvnim gasovima sa roštilja direktnom metodom "staneš iznad i mirišeš". Vrat, krmenadle, pileći bataci i nešto belog mesa.... mmmmmm

Posle ću da kosim travu sa motorkom da malo iznerviram komšiju....
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Operacija uspela, komšija iznerviran, Ranko osvećen si...
    Ako još neko upotrebi kalauz biće mi drago da se došetam do dotičnog i preteram kosilicu preko njega.

Znam da sam lud, to mi svi kažu..

Vidim da tamo neki pitaju za neke atribute....
    Daklem, u narodu je poznato mišljenje da su derpei muškog roda i ta zabluda traje vekovima. Ovo pažljivo slušajte jer ću reći samo jednom.

Žene su pederi!!! I to perforirani. Ako se žena okrene naopako, pažljiv posmatrač će videti dve rupe jednu do druge kao kod perforiranog papira, ako je to nekom malo, može napraviti još neku rupu ali treba paziti na tačan razmak radi estetskog ugodjaja. Ovo je krunski dokaz o perforaciji.

E sad drugi deo dokaza se odnosi na tvrdnju da se derpei hendlaju sa muškima, jel tako, tako jeeeeee. E sad sa kim se hendlaju žene? Pa sa muškima. To će potvrditi svaki pravi muškarac. I sad šta?
    Pa sve moram da crtam, iz iznetih dokaza jasno i nedvosmisleno je da su žene perforirane i da se hendlaju sa muškima a iz toga logično sledi zaključak da su žene perforirani derpei.

Eto bilo je prosto samo je trebalo sesti i razmisliti, ali zato sam ja tu i ne ne beri brigu, mislim ja za Vas.

https.autogas.rs

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ako ste se ponadali da će ovde biti nekih prljavih reči ili tako nešto kao neke perverzije i seksualne činjenice, prevarili ste se, ovo je ozbiljna tema...
      E kad smo već kod seha i perverzija, kažu ima tamo neki ciber sex ma šta to bilo, sajtova kolko oćeš sa raznim vrstama seksa za svakog. Ono za poneti, potrošiti odma, platititi sad ili odma a čuo sam da ima i za džabe. Ja znam da nema džabe ni kod babe al ireko možda se nešto promenilo.

Uglavnom pošto ja lako verujem nisam ni proveravao jel to tako. Men to ne zanima uopšte, čak šta više, potpuno sam indiferentan po tom pitanju, ali baš me ne interesuje, nikad mi ne bi palo na pamet da posetim neki takav sajt, uopšte me ne zanima, to sam već rekao, ladan ko boza...

Znam da i moji prijatelji i poznanici nikad ne idu na takve sajtove, mi smo normalni muškarci i nemamo tamo šta da tražimo, to je za neke onanere, mi mačko tipovi smo dovoljno obrazovani po tom pitanju da nam je ispod časti tako nešto.
      Čujem da ima i nekih filmova da se skine ali ni to nisam gledao jer ne bi da se pokvarim ovako pod stare dane, kažu ima svašta i možeš da oslepiš ako gledaš tako nešto??? Sad dal lažu ili samo oće da me sludu ne znam.
      Ali pošto me to ič ne zanima, nisam ni u opasnosti čak i ako je istina.

Nevezano za ovo, imam nekih trojanaca na disku tušta i tma, pojma nemam odakle mi, stalno mi iskaču neki popovi pardon popapovi koji predlažu neke bludne radnje, ne znam kako su se stvorili na mom hardu ali tu su, ja ih nekako istrebim kad isključim komp. Čim iskoči neki ja se zblanem, zažmurim da ne oslepim i napipam reset dugme i ubijem ga ko zeca. Ali se to opet nekako pojavi, ne znam da li mi je hard trajno oštećen, ali neka istrebiću ja njih nekako. Neće oni mene na zlo navoditi. Ja sam karakter, odolevam kao stena, kao onaj Blek Stena da budem precizniji.

Nego neznam čime se gledaju oni maw ili tako neki formati a i onaj MPEG4 mi zadaje problem, mada nije mi nešto bitno ali kad već stoje na disku a nemam pojma odakle mi da vidim bar šta je. Pripremio sam naočari za varenje za svaki slučaj, mada ne znam što bi ih stavljao kad me to ne zanima??

https.autogas.rs

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Osoba A predstavite se!
        Ja sam inspektor za buku, istureno odeljenje ekološke inspekcije.

Osoba B predstavite se!
        Ja sam merilac buke kojeg ćete Vi platiti...

Osoba C predstavite se!
        Ja sam drugi merilac buke kojeg ćete takodje Vi platiti...

Osoba D predstavite se!
        Ja sam proizvodjač buke koji će sve platiti... Šmrc. to sam ja

Osoba F i G predstavite se!
        Mi smo naručioci merenja buke koju će platiti osoba D...

Pre početka igrokaza, glumci su od režisera dobili kratka uputstva za svaku ulogu. Osoba A iB idu kod osoba FiG u (daljnjem tekstu pejn in di es) da bi tamo merili buku.

Osoba C ostaje sda osobom D da diriguje pravljenjem buke i da nadgleda da li se pri tome zabušava.

Osoba D pravi buku po direktivi i plaća.

Glumci zauzimaju pozicije i....
        Igrokaz može da počne, vreme radnje danas, trajanje efektivno pola sata, cena ulaznice 6000 dinara.

Pošto je merilac vremena spustio startnu zastavu za prvo poluvreme od 15 minuta merenja buke, glumac D je po direktivi nadgledača počeo da pravi buku, ono 3, 2, 1 start. Da napomenem da su tu bili još neki sporedni likovi u pomaganju pravljenja buke jer glavni glumac JA nije mogao stići sve odjednom. Uključen kompresor, stubna bušilica čuvene firme no name koja se ne čuje na dva metra daljine, izbušeno nekoliko rupa u takodje no name čeliku pod budnim okom nadgledača. Sa drugog kraja radionice veselo se pridružio jedan od pomoćnika sa bezveznim brušenjem neke sirote štangle koja je mogla biti mnogo korisnije upotrebljena, recimo za peglanje ledja pejnindies grupacije. Ali šta da se radi, sve za nauku i prosperit drage nam domovnice ups...

Šipka se veselo testeriše i pomalo brusi, bušilica dodaje svoj omiljeni ton, kompresor svojim altom daje neki mio zvuk celoj kompoziciji takoreći takt i šta bi sa još? A da mogli bi neka kola da upalimo aaaa, pa da, doterujemo kola skoro ispod prozora pejnindies grupacije i turiramo. Taj časni zadatak je pripao meni lično, al sam bio ponosan, ne može svako da turira pred tako uvaženom publikom.

Uneo sam svo svoje znanje mukotrpno stečeno po neki mputevima mile nam i drage i počeo da se uklapam u melodiju zvukova, onako u ritmu oni Jagoda ili ti motori, motori, moootoriiiii, vrmmm pa vrmm, pa onda znalački predjem na vrmmm, pa vrmmmmm. Merilac vremena striktno pazi na to kako pritiskam pedalu gasa, nema zabušavanja, nego mora u ritmu muzike za ples. No vičan sam ja pa mi ide od ruke, to jest noge i on je zadovoljan. Vidim mu mali nagovaštaj osmeha u očima, e velim biće jednog dana dobar turirač od mene.

U nekih pola vremena ove melodije ničim izazvane doli naredjenjem nadgledača, pojavi se preko bedema glava nadgledača u stanu pejnindies grupacije i osorno zapita, pa oćete li vi praviti tu buku ili ne???

Silno smo bili iznenadjeni i razočarati što su propustili tako divnu kakafoniju koju smo napravili do tada.
        No kritika je urodila plodom i svi smo još ornije prionuli na posao. Pošto je u medjuvremeu istrošen kamen na brusilici uz dozvolu nadgledača je brzo uzeta druga brusilica i nastavljen posao besciljnog brušenja sirote štangle. Srećom ima dve brusilice inače bi bio možda optužen za opstrukciju jer bi menjanje kamena bilo gubitak merenog vremena.

U neko doba sam se setio da pogledam na kazaljku za benzin a ono komunista do kraja, upozorim nadgledača da će možda morati da guraju auto do pumpe i on razborito uvaži moju napomenu pa mi dozvoli da ostavim siroti auto na miru da radi na leru.

Nadgledač sa naše strane se sve vreme čudio kako se taj kompresor ne čuje na daljinu od 5 metara, mislim čuje se ali ga obližnje gradilište daleko nadmašuje bukom. Čak je krišom onako kao šetam ja, merio koracima rastojanje do pejnindiesa. Ja sam ga upitao pa da li je očekivao neku kompresorčinu tipa one što buši ulice u maloj radionici?

A sad, motor radi na leru, ja pošto više ne turiram, na moju žalost dobijam zadatak da duvam pištoljem zrak prema pejindiesima da bi se i to uračunalo u melodiju. Pošto je to bilo malo nedostojno mog znanja a i nije doprinosilo melodičnosti pesme koja je komponovana na licu mesta, dobio sam zadatak da onako malo udarackam čekićkom od kiloipo po nekim predmetima. Znam ja gde bih to orudje znatno bolje iskoristio ali bi onda išao u zatvor a ko ide u zatvor ima buve a ko ima buve taj se češe...

Sad mi već postaje neprijatno jer vidim da nadgledač nema više ideje kao bi nas zaposlio pa se silno trudim da se dosetim nekom novom instrumentu ne bi li poboljšali melodiju. A i onaj iz pejnindies dolazi ponovo do zida i nadgleda mog nadgledača pošto su mu uredjaji u stanu pejindiesa sumljivo mrtviladni, mada time krši stav dva, članak tri ženevske konvencije o ne otvaranju vrata dok se meri učinak meledije na mentalni sklop pejnindiesa. Da su mene pitali ja bi im oma reakao da oni nemaju mentalni sklop i da džabe mere, ali onu moj ustvar džabe, sad se setih, ja to plaćam ma kako mi odsvirali a oni izmerili.

Pošto je moja draga žena nestrpljivo tapkala nogom o asvalt i time doprinosila melodiji ali nekako je to bilo falš u svemu tome, nadgledač je obratio pažnju na taj remetilački faktor i dobio upozorenje da pogleda na vekericu. Bilo je prošlo 17 minuta naše skladateljeske perestrojke i dat je znak za prestanak svih radnji. Onako kao na trkama, karakterističan pokret rukom preko vrata, gasi engine...

Sad sledi drugi deo igrokaza, sedamo polako na malu terasicu ali sve u tišini, idemo na prstima, tiho pričamo, čak smo i radio morali ugasiti koji uvek tiho svira.

Pričamo sa našim nadgledačem i čekamo da se izmeri 15 minuta tišine. Mislim tišina u sred centra a zgrada se gradi na 80 metara od nas. Nadgledač je sasvim normalna osoba i sad mu ništa nije jasno, iz zapisnika je očekivao neki kompresor od makar 3 metra i stubnu bušilicu makar za jednu bušotinu nafte. A naša je malecka ona no name što se zove ajnhel, tako joj tepaju.
        Ja mu kažem, ćiti ti si dobro prošao, sd ćeš da vidiš unezvereni pogleda tvog kolege kad dodje od pejnindiesa, pazi on pola sata mora da trpi noćnu moru, hardi kriger je malji deca za to što on sad preživljava, tamo ti je sad žaba davi rodu stil slobodnog rvanja. Mislim ja znam da nema šta da e izmeri, ali to ono govedo treba ubediti, ma te kazaljke, ma to niej ništa, ja znam da ON buči i tačka.

Da napomenme da je svaki vid gostoprimstva odbijen u vidu kafe sokova ili vode. Ok, boje se mita i to razumem.

I konačno pojavljuje se osoba nadgledač pejnindiesa i inspektor buke.
        Ja pitam I kako je prošlo, ali vidim iscrpljen pogled i puštam čoveka na miru. Siroma je ćutao 5 minuta, dok nije popušio jednu cigaru.

Onda je onako usput valjda da bi pejnindiesi čuli preko zida rekao da sam imao malo sreće jer je zid tu da spreči buku i da je to dobro rešenje. Ja sam mu predložio da reši problem do kraja i izda mi nalog da dozidam taj zid na jedno 5 meteri visine pa da trajno rešimo taj problem, malo me je belo gledao, ali sam mu obasnio da mi to treba zbog gradjevinske inspekcije, zbog radi dozvole gradnje. Ustvari pejnindiesi imaju prozore na 80 cm od tog zida, mislim da bi imali zanimljiv pogled.

Razišli smo se u miru i tišini uz razmenu podataka, oni meni rešenje o nemanju buke u Petak ja njima 6000 dinra zauzvrat. Pošteno!!

Što sam ja sad sve ovo pisao???
        Pa išao sam tako tavanom (mojim) i spotaknem se o neku telefonsku žicu koja se tom prilikom pokidala. Ne znam čija je to žica niti me zanima a pošto nisam vičan spajanju žica ostavio sam to za TT tehničare kad dodju po prijavi kvara.

E sad ima tu jedna začkoljica, mala, malecka, takoreći sitna. Oni će se popeti na moj tavan onda kad ona debela što gura pupak u kolicima bude videla svoju stvar a na mojoj stvari izraste nokat. Nešto sam siguran da se od ove dve stvari bar jedna neće ostvariti nikad.

https.autogas.rs

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Danas je bio relativno miran dan samo su dvojica čekali pred vratima kad sam otvorio jutros i to 6 minuta pre zvaničnog otvaranja. Ali zezno sam ih, popio sam kafu pre toga na miru, mislim nesmetano, mada bi bilo bolje na miru ali dovoljno je i nesmetano...

Uobičajena frka strka u stilu ma ja samo svratio da se promeni filter, sad imam vremena...
          Znaš šta mi nije jasno u celoj toj stvari. Kakve veze ima što on ima vremena kad ne zna da li JA imam vremena. Mislim ono ako on menja filter ok, ali pošto ja menjam filter... ne znam, ne razumem, glup sam...

Od zakazanih, došao čovek, kaže malo mu se čini da pušta gas na cevi negde oko zadnjeg točka, ma reko to pušta guma pa šišti. Ajde na pregled, smrdi gas malo ali mi se čini, šišti ali mi se čini, ma daj sondu za merenje, odlete u crveno ko iz topa??? Aj na kanal, kad ono tamo medjutim... Nemam običaj da imenujem servise ali ovaj je govedo... Stavio čovek cev kroz feder pa je malo štipa i malo je potrošio pa malo i curka... Sredili smo stvar... Skinuli smo feder....

A da juče je bio onaj čuveni Kure zvani Kure od milja iliti Aca. Kao nešto mu prducka auspuf pa niej našao nigde bliže nego ovde u NS da radi tu trivijalnu operaciju. Srećom se najavio ranije pa sam se psihički spremio da izdržim ceo dan torture. Da zlo bude veće auspuhdžiji nestalo struje pa je operacija trajala znatno duže. Svo vreme dotični je samo škljocao nekim aparatom i ometao rad zaposlenih ljudi. Kao pčela, ka mislim da je išao metodično kvadrat po kvadrat i sve slikao, srećom, bašta je velika

Evo upravo mi preti preko MSN-a odmazdom ako opišem kakav je stvarno lik... Zgrožen težinom pretnje odustajem od opisa, al ipazite se, samo toliko...

Bila je i neka simpa gospodja, donela sudski poziv za neku raspravu povodom nekih razvrgnuća imovinskih odnosa sa pejnindiesima??? Ni ovaj sud nije više ko što je bio, radi to brzo??? Baš mi je krivo, nema smisla, dobri su ljudi...

Nekako imam neki osećaj da će sad krenuti neke inspekcije zbog rada na crno ali ne znam, možda me vara osećaj...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Da li Vi verujete u Trolove!!??

Možda ja grešim ali Trolovi su neka mala bića koja stalno prav neke psine i pokušavaju nama normalnim ljudima da zagorčaju život, ili su to vilenjaci??

Ja sam sad nekako opet počeo da verujem u Trolove, stalno mi se dešavaju čudne stvari Izbacim pola tone otpada iz radionice a ono za par dana opet isto. Do sada sam izbacio oko 10 kamiona zemlje iz radionice, sve polako kofu po kofu.

Ako uzmem da proračunam stručno ili onako odoka, trebalo bi negde da sam kod Kine ili tu negde sa rupom, a rupe nema!!! Ima ona što je zovu kanal, ali tu sam odjednom iskopao. Ništa mi nije jasno, trebalo bi da bude jako nizak patos ali nije.

Isto tako za djubre ili otpad, vole me oni cigani samo tako, non stop nešto nose... A i onaj podrum je čaroban, stalno se popuni nekim menjačima, karbovima i tako, odakle toga toliko to niko ne zna...

Zato mislim da to Trolovi preko noći nešto mute da bi mene zezali, ja danju čistim i bacam a oni noću doteruju nove tovare.

Sad sam sve ocrtao kredom i poprskao onim sprejom što sija u mraku kao kod novčanica. Ono što nije bilo dostupno sam namazao tovat mašću, ima da umažu ruke kad budu premeštali i donosili, ako vidim da je neka kreda obrisana, znaću da su Trolovi....

Javiću rezultat, od sad pomno pratim, dosta je bilo njihovog...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Kako iznervirati majstora, lahko...

Recimo pošalješ mu ovakvu poruku sasvim dobronamerno...

citat<<<<<<<<<<

Moli vas da mi date odgovore na ova pitanja,

Procitao sam puno toga vezano za ugradnju auto gasa i prekticno se resio da to obavim ali. . . .

Interesuje me posto sam negde procitao da ?moze? da dodje do nekih problema ako se koristi TNG losijeg kvaliteta.

Sta zapravo znaci losijeg kvaliteta???

Da li same ?tocionice?, mogu da da uticu na kvalitet ili je samo isporucuju??

Da li mogu da kao sto se desavalo kod benzina dodaju vodu ili nesto slicno i zeznu kvalitet zarad neke svoje koristi??

Ugradjujem gas uredjaj u YUGO 55, sa veoma dobrim motorom ( potrosnja na otvorenom sa malo opterecenim autom 1-2 putnika, mi je oko 6.5L/100Km, pri 90Km/h) a interesuje me zbog racunice posle koliko Km ce mi se investicija isplatiti, koliko ce mi auto trositi TNG???

Majstor mi je rekao cenu od 220? + 2800 din za masinski fakultet + 800 din za SUP. Jel to OK ponuda???

Uredjaj je Lovato.

Na sta da obratim paznju u cilju kontrole ?dobre? instalacije??

ende citata<<<<<<<<<

Pažljivom posmatraču neće promaći cena atesta koja ukazuje da je pitlac iz okoline ili iz NS-a. Cena materijala za takav auto je 200+ evra, plaćeno danas najsvežije, ma friško bre. U naftagasu bre, svi mogu da provere pa i pitalac.
              Sad jel sam ja lud il mi noge smrdu, ali ja ne bi to ugradjivao za 16 evrova pa da sam pita. Mislim ne pitam ja nego mislim na kolač a kad smo već kod toga, palačinke su zakon, upravo smlaćujem neke sa sirom i zpečene u onoj staklenoj tepciji. A baklave e to je tek zakon e Arnolde di si sada, za neupućene Arnold je Zverko a za još neupućenije, ma spasa im nema džaba pričam...

Nego da se vratim na temu, pa odakle mu bre muda da me propituje sve od Markovih konaka do hotela Savoj kad ima svog "majstora", šta sam ja supervizor ili televizor??? Glasnogovornik?? Megafon ??? Papagaj??? Zamlata???
              E da mi je mozak od xxxxx na par dana pa da se sit naodmaram. Onako gledam u daljinu blago telećim pogledom a njiva u očima, nirvana bre...

Avaj od toga mi se samo u nazivu ulice spominje Njiva pa ljudi misle da m na nekom salašu a ono triipo koraka do centra. Mali NS ne smeš ni pišnuti jako, mogu da te tuže za prekoračenje granice...

Ma doći ću ja glave tom kosfortu ili on meni ali nekom glava neće ostati, navijam za mene onako nepristrasno kako sam uvek radio, poznat sam po staloženosti i mudrom rasudjivanju. One vatre što se pale oko mene su posledica one neistražene pojave samozapaljenja predmeta, nisam kriv iako sud kaže drugačije. Ne priznajem sud ove... aaaa, to je već neko rekao dok sam bio mlad.

Sad u vezi ove poruke, dva dana već razmišljam da li sam dobro postupio što nisam odgovorio čoveku. Mislim nije lepo od mene, a ja sam lepo vospitan pa me sad jedi, ali onda pročitam ponovo pa mi bude lakše.

Ostala još kriška palačinki, ali zaključo sam vrata a do jutra neće biti.

A da ona Artičoka ubola prst u oko, čeka se reakcija oka...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

citat<<<<<<<<<<<
                Za par dana trebam da prelomim da li uzimam dizela ili benzinca (naravno sa gasom) pa je ostala jos samo jedna dilema. Ako mi date dobar odgovor moja dilema je resena, a pitanje je:
                Ok treba koncentracija 2-9 procenata u vazduhu da bi eksplodirao a to je na otvorenom nemoguce, a sta ako se on posle sudara izlije u kabinu?

ende citata<<<<<<<

Ako se posle sudara izlije u kabinu armatura je oštećena ili boca. Postoje dve varijante, prilikom sudara su se usput polomili prozori jer armatura ne bi bila oštećena od manjeg sudara što znači da je opet u pitanju otvoreni prostor. Druga varijanata je da je toliko oštećena boca da Vam je onda svejedno da li se izlilo gas ili nije.

Malo šaljivo objašnjenje za crnomilseće pitanje ali u osnovi tačan odgovor. Ukratko,nema opasnosti.
                Želim Vam da se nikad ne proverite tačnost ovog odgovora.
                Pozdrav,
                Zoran Doroslovac

opet citat<<<<<<<<

Majstor mi ugradjuje Lovato uredjaj u Yugo55, na sta da obratim paznju.
                Dizna ili mikser, i kojih proizvodjaca.
                Sta podrazumeva ?kvalitetna ugradnja?.
                Te informacije su mi potrebne do ponedeljka kada sam zakazao ugradnju.
                opet ende citata<<<<<

Mislim, uporan momak, to je vrlina koje danas nema ili se retko sreće. Svi nešto odma kad dobijem na Lotu pa kad krave budu letele, pa... Šta misliš kako bi bili kišobrani kad bi krave stvarno letele??? A bato, to bi bilo žitije po oštrici žileta. Čudo je ova priroda, za sve se brine..

Mada, ako gledam iz ugla nekog mrava koji je nesrećno postavljen kad slon vrši onu nuždu, mislim strašno, gromada onih stvari leti na tebe ali je toliko velika da nema šanse da je izbegneš. Šta ti je priroda, on se olakša a ovom se oteža...

Nisam siguran da se sećam kako izgleda sunčan dan, ova kiša pada vekovima a ja pamtim ko slon, nene, ne kakim ko slon samo pamtim.

Sutra idem na prvo ročište za odvajanje od pejnindiesa, njima nije jasno zašto, šta tu ima loše da me maltretiraju. Pa ako se pošteno postavim na njihovu stranu i meni ne bi bilo jasno, pa samo su ovo, pa ono i nema ovakvih udaraca, i ovo je zabranjeno i dok meni objasniše ja patos a prva runda nije ni počela... Ali onda ja stavim potkovicu u rukavicu pa pitam jel ovako ne sme, pa ovo nije dozvoljeno pa ...

Bumo se čuli ovijeh dana oko svete nedjelje.

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Seeeedi Maraaa na kammeeeen studencuuu, češkaaa nogeeee, ne da Ribe Nemcuuuu.

Ode Kosfort konačno, nije bio ni nedelju dana kod mene a ko da je bio mesecima. Skadar na Bojani bre, okrpiš jedno a Trolovi preko noći pokvare drugo. Mislim ovo ono. Malo smo ga probali pošto nama je vlasnik pokazao kako se to vozi. Dotle smo mslili (ja) da je to jedna lenja mrcina od 200 konja. Pošto smo upoznati da tu samo postoji OFF ON prekidač koji neki zovu i pedalom gasa a neki kao ja ga koriste i kao kontinualni preklopnik postupili smo po naredjenju i stvar sproveli u telo, pardon delo.

Uključenjem prekidača na ON auto poleće uz strava zvuk a tamo negde na 180 kad već bivamo malo razočarati zar samo toliko, čuje se jedno klik i eto pete brzineeeee. Ode dalje. Onda smo probali malo sport mod, sve je isto samo malo brže i negde na 220 se čuje onaj klik, posle se ne čuje ništa sem curenja nekih tekućina u našoj okolini. Mislim nije strašna brzina, nego načiin stizanja do nje. Zaboravih, na gas je išao.

Nego, skupili se neki kao tamo Alfisti pa kao temu skupa odabrali Alfu, mislim inventivnosti do J. Aj dobro, može im se oprostiti, ionako sem Alfe ništa drugo i neznaju.

To je bilo juče, kad je ono sunce sijalo posle tri dana nonstop kiše, već sam počeo da dobijam plovne kožice na rukama. Reko ako sad prestane da pada kiša priznaću i tu Alfu za auto kad je i onaj odgore priznaje. I bi sunce i šta sad Alfisti da misle o sebi??

Skup je protekao u dobrom raspoloženju i brez incidenata ako ne računamo gubljenje delova kolone u para navrata na par lokacija, ali snalaženje u prirodi je urodjeno ili njuh, ko zna, pa je restoran primio sve koji su i krenuli na njega neko bližim putom a neko malo razgledajući okoliš. Srećom je odabrana ekipa išla prethodne nedelje na upoznavanje terena i izvidnje puta i maršrute pa je bilo ovako kako je bilo. Ne smem ni pomisliti šta bi bilo da se nismo pripremili, verovatno bi svi stigli odjedared.

Čujem da je neki tamo opasni Laza zabranio svako pojavljivanje stranih kola u okolini Intera tako da su neki SiRIotani morali ostaviti kola po obližnjim perionicama. Dotični im s posle osvetio tako što je mlatnuo dva piva u obližnjoj kafanici sa mojom malenkošću, onim Saaaabom i onom izdajicom Kuretom. Izdajica je jer je pustio svog Predsednika da pocrveni na onom suncu kao rak a on Alfista sedi u ladu i laduje. Cccccc.... Mi ostali smo se samo sklonili po strani da ne smetamo organizatorima.

Uglavnom bilo je preko 35 kola najmanje, nije se dobro videlo iz kafanice.
                  Sve slikano po protokolu. A i kasnije, išao neki na motoru i vozio slikera
                  pa nas je taj uslikavo celim putem, mal mal pa sam morao da se kezim, dosadan bre, samo zuji.

Pošto im je dopizd... da nas gledaju, rešili su da pokrenu kolonu nama u inat i tako smo krenuli put te Fruške Gore. Ne nene nije bilo Pušku pa u Frušku, nego onako lagacko lalilnski, ta i kako bi drugačiej kd je predsednik Lala, mada sad već Laletina od milja nazvan Švacko, ne zato što je švaler, nego od Švarceger po onom cegeru što puno stane u njega.

Mada... Ni ceger nije ko što je nekada bio, slabo je nešto pio Piveta, to jest nikako a izgovorio je i rečenicu koju moram da spomenem sa zaprepašćenjem "bilo je dovoljno klope"!!! Take reči od dotičnog nikad ne bi očekivao, mora da mu nešto nije dobro???

Na putu smo imali zamalo jedan incident jer je neki mototesteraš na onom brzom tester vozilu išao posred puta i očigledno nije znao di ide i otkud ide, ali ide. Prvo vozilo je uporno sviralo ali ovaj ni da bekne ni da skoči ali kad mu vidiš oči, sve ti jasno.

Malo kasnije je jedan sa crvenom Alfom valjda se odaziva na neki qvatro i tako to, iznerviran zamalo incidentom i sporom vožnjom dotičnog predsednika odvalio onu onoff pedalu i odleteo u nepoznato. Moj vozač je taman par sekundi pre toga rekao što onaj žilaviiiii, i kad je onaj qvadro proleteo pored nas i on stisnuo na ON pa smo i mi malo poleteli. Onda je nastala jurnajva obroncima FG do cilja, bitka je bila malo neravnopravna ali je sve išlo nekako do cilja, nismo se dali tako lako. A mislio sam sasvim pristojan mladić, ono miran, tih, ne prozborava, samo se smeška, kad ono podivlja, udarila neka magla na oči ili marama sad ne znam ni ja, ali stiska bre onaj ON sve dok nije dobio grč u nogu.

Na cilju svinje, ne preterujem, baš prave svinje i to onako povelike, oko pola tone mesa par komata. Pošto niko nije imao utoku a ni pecaljku na kukuruz, tužno smo gledali kako ručak za 100 osoba odlazi u šumu. Sledeći put ćemo bolje da se organizujemo, par bombi za svaki slučaj, mislim oma u karmenadle.

Kad tamo ono medjutim, svečano postavljena sala kao za svatove, a mi sirotani gledamo a di su svatovi, kad ono to za nas.

U čelo stola kako dolikuje predsednik, dopredsednik, nekoliko starih svata, mislim da je Gaston bio najstariji, a mi pilići okolo. Ne bih da pričam kako je predsednik održao pravu besedu (jer nije) a onda predao reč strašnom Lazi koji je onako rutinerski održao prigodan govor sa sve gestovima ovo ono tamo vamo i tako to. Dodeljen je gostujućem timu iz Madjarske. I poče skup, moja okolina se pripremila u duhu tradicije sa borbom protiv zlih konobara tak oda je oma naručila sve potrebne ture da se siroti ne šetaju kasnije.

Bilo neke kajsije, pelinkovca, konjaka, a onaj Kure tražio neki djus ka piiip neka, e Kure Kure....

Priča, žamor, galama, lete diskovi po sali, onaj opet izvadi računaljku na sto pa reže li reže, sve mi opiljci upadaju u čašu.

Kad stiže klopa. Mislim kao da je druga dimenzija, ne čuješ ništa, samo escajg, teo sam da viknem diši bre malo ali reko nema smisla, možda se neko trgne pa ubode viljušku u nos.

Mislim, podmitili su me sa jednim priveskom pa ne smem sve kasti ali čuće se jednog dana sve, ne mož ništa sakriti.
                  Prošla klopa i onda polako izmilelo na terasu, priroda divna, neki polegali po patosu i sunčaju se, neki se klackaju a neki bogami i ljuljaju, mislim na ljuljašci, Ko je mislio drugačije, e nije.

Tu se onda raspredale neke lovačke priče, delile neke majce za pare, prepričavale se neke smešne cene i tako to, ko nije bio kajaće se.

Došlo vreme rastanka i ovi iz dalekih krajeva kao što je BG krenuše prvi da stignu kao fol za dana kući a u stvari da stignu na neke trke, ma šta to bilo. Mi tvrdokorno krilo smo ostali da dosadjujemo kelnerima još neko dobro vreme pa i mi onda fruštuk pa onda na put.

E da, onaj Sasha ima i radio u kolima, to sam otkrio tek kad je stao kod mene kući i ugasio motor a radio svira glasno.

Odo...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Nedelja, dosadnooooo je....
                    Otišao na najlon pazario neke sitnice i neke alate, mislim ne treba mi ali volem alat pa to ti je, kupim neku bušilicu pod uglom na vazduk, lepa sija se ko tepcija, a što zuji, ko zubarska. Dobra je, nerviraće komšiju, ipak neka vajda.
                    Posle do Rodića po nedeljni provijant, pa onda nisam imao više šta da radim i rešim da pišem ovde i raspišem se ko da znama šta pišem a ne znam, verujte mi na reč. Kad ono tamo medjutim, cvrc, nestadoše poruke, ovi se vade na neki bekap ali ja jako sumnjam u to, nešto su zbrljkali pa sad kriju, ali Ozna sve dozna...

Daklem, one besplatne ugradnje plus gratis letovanje što sam danas obećao, pojela maca, nema, otišli dokazi, ko Vam je kriv pa idete na kupanje, izlete i slične gadosti a ne čitate na vreme ovaj forum....

Sad ozbiljno, sprema se novi skup Canonaca iliti forumaša, koje propustio prošli skup a mogo je, kaje se, za ovaj sledi duplo kajanje ko propusti jer će biti uigrana ekipa. Daklem, ko izda piiip i biće Kanonski etiketiran amajlijom drugog reda smrdljive podvezice oko nosa u trajanju od 10 dana. Smrad će se redovno dodavati.

Kure ne šalje više slike lepih teta, Laza ne davi više oko sajta, Boost se aktivirao oko poruka, Wiz juri 2000-tu, Mpower se javlja svako malo, Uroš testeriše sve pa i modove, u rekordima samo zeleni, neki englezi nas našli sa pitanjima oko juga itd....
                    Sve u svemu leto počinje ozbiljno da utiče na populaciju pisača, samo su čitači aktivni.

Maki mirno more i pozdravi tamo one što im stoji uspravno, ako nadješ neku što joj stoji horizontalno, pod itno da mi javiš....

Prošlo je mnogo dana ili tek nekoliko dana, kako kome. Nisam napisao saučešće ni ovde ni tamo, ali ne mogu da zaboravim, skoro svaki dan mislim o tome i pitam se zašto i kako. To svakako sada nije bitno, ali bih jako voleo da se mnogi sete toga kad stisnu on off pedalu. Neka počiva u miru....

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

Sedelo sam za mašiiinommm šiiilo sam, pitali me oficiri čija sam...

Vezali nekog sirotana siledžije za drvo pa ga odradile i odoše. Naidje neki Mujo (ako još postoje) i pita šta je bilo, ovaj sirotan sve ispriča i Tmujo kaže da će i on da ga odradi pa će ga osloboditi. No, on ga samo dradi ali ga ne oslobodi... Tu naidje još poneki lik i ponovi se postupak. U neko zlo doba naidje neki dobrica i priupita šta se dogodilo. Zavezani lik umorno reće " ma odjebi i ti i idi svojim poslom"
                      Naravoučenije...
                      Ko kaže da mora uvek da ga bude....

Evo da i ja kažem koju.....
                      Elemir radi atest tako da dolaze ljudi iz NS-a da pregledaju isto i u Subotici koliko znam.

Nekoliko mojih mušteriaj je imalo sličan problem da su prošli atest u Subotici ali im ga kasnije nisu priznali retroaktivno, čuj retroaktivno koja nebuloza.

Naporna nedelja kojoj se polako nazire kraj i par Laških piva čine da po prvi put imenujem neke servise i neke nebuloze koje se dešavaju na atestu.

U pitanju je novac kao i uvek, genijalci na NS mašincu od sve opreme imaju čančić sa penom za brijanje i odggovarajuću četkicu. A da, nabavili su konačno i trokut pa kad baš ništa nemaju da zamere onda seru kako je dva stepena nagnutija boca, alaj mu oko kojim to vidi šac metodom.

Od mušterija sam čuo da kad vide moju nalepnicu ne pregledaju kola jer je sve ok, pa ovim rizikujem da počne maltretman, ALI spremio sam dokumentaciju sa sve crno na belo i slike u coloru gde boca šeta po prtljažniku a ima uredan atest od pre tri dana. Svaki golf II koj ije izašao i servisa Narandžić, Marković, Autoklinika, Veličković, oni ovlašćeni iz Kragujevca su van svake konkurencije, itd.. ima lutajuću bocu jer su stege od pocinkovanog oluk lima širine celih 10 mm debljine 0.5 mm i pričvršćene moćnim šrafom od 6 mm ukoso preko boce po dijagonali sa obe strane. Sutra doradjujem jednog takvog Golfa pa ću staviti slike pre i posle a svako ko je ovde sa foruma ugradio Golfa kod mene zna kako ja stavim bocu.
                      Nisu baš sve stege tako tanke i jadne ali je jadno postavljane jer treba staviti šipke i za njih učvrstiti bocu a to košta koji dinar više.

Zašto ovo pišem sada, zato što vidim da se ti isti reklamiraju da vrše ugradnju sa atestom to jest dolaze im ljudi iz AMS-a koji "pregledaju" vozila. A sad, ja poznajem dobro druga Pantu koji je neki glavonja i pokretač svega toga u AMS i pošto znam da on nije pobornik fušeraja moraće da pročita malo dokumentacije i da prekontroliše gore navedeno.

Zašto je ukinut Elemir, Subotica, i ostali pa sad idu par ekipa na teren i pregledaju tamo negde. Pa recimo da od sume koj uste platili za atest oko 60 posto ili više ide direktno njima. 30 kola na dan X 2600 din. puta nekoliko dana puta putni troškovi, mnogo puta....
                      U Subotici je vršen pregled po svetskim pravilima i trajao je oko sat vremena sa sve slikanjem, ukinut je uz obrazloženje da fušeriraju i da nemaju neku licencu, sad to rade ljudi sa licencom i osnovnim sredstvom od navedenog čančića sa penom i četkicom. To je vrlo savestan pregled.

Što svaki prvi ipo Jugo ima elektroventil benzina direktno zaboden u kablove razvodne kape je sasvim uredu jer stoji vertikalno, ako stoji negde dalje od kablova a horizontalno, nije uredu jer će tako od zemljine teže da se pokvari kad tad... Mnogo mudro.... Kako se samo setio obrazloženja???
                      Cev dužine 1.2 metra sa četiri lakat krivien je kao mutna jer nema onu hebenu kružnicu na kraju koja služi za toplotnu dilataciju...
                      Pa jel ne vidiš šupku jedan da ima četiri krivine na svakih 30 cm i da nema šanse da se istegne ili skupi????

Nema mi Ace, ode po Londoniam da se šeta, Draža nesto na neodredjeno vreme, onaj tumba forum nema vremena, vitez neće više da se zeza, čak me i Spaki ignoriše, negde peca po ovim vrućinama, nestalo laškog prešao na Lav, nestalo Ronhila, prešao na Rotmans, čudan dan???

A da, treba da odeš i podnes molbu da te upute na atest... Pazi ti ih zamoljavaš taksirano sa 880 dinara da te upute na atest??? Pa ja sam debiltant i ne znam da odem bez uputa na atest, hebo te koji doktori ili pacijenti pitanje je sad. Mislim uzmi bre pare ali nemoj da me malteriraš usput bre. Kaži kolko treba ili kolko oćeš i da završimo posao. Što još uvek mora da se zamotava u neka obrazloženja i samouprave pa dok se ne sastane radnički savet pa žena ne dobije menopauzu pa...

Sedi žena u ordinaciji i gleda u doktora koji stoji nepomično pored prozora i gleda napolje. Pre toga je rekla doktoru da nije prišla ni jednom muškarcu na tri metra ali je nekim slučajem ostala trudna... Posle dva sata ona ga pita šta toliko gleda napolje... Pa tako nešto se dogodilo pre 2000 godina pa sad neću da propustim priliku da vidim.

Meni čovek reče pa Vi treba da znate sve oko mog auta, pa ja bi se onda zvao Nikola Tesla i ne bi sa Vama razgovarao nego bi bio ekscentrik i šljaštio bi po mraku...

Sve u svemu mafija za atest radi svoje i radiće dok im taksisti ne dodju glave, ispadoše taksisti jedina organizovana svest ovog naroda. Oni su mi neomiljena kategorija po mnogim pitanjima ali hebite ih sve dok možete...
                      Ovo je trebalo ići u autogas ali je nekim čudom završilo ovde....

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

NS polako postaje metropola... Kako znam, pa lahko, konačno smo i mi dobili "plavi most" to jest nije baš plav ali ima kurvi. Kao svaki početak, tako i ovaj je težak....

Gadne su i debele da je muka... Mislim se onako u prolazu, često idem tamo preko mosta po robu u naftagas ili da natočim i uvek vidim da ih neko pokupi onako u po bela dana. Pa di ćeš bre na ovu vrućinu i takve gabore??? Pa koliko smo mi muškarci ugrožena vrsta, mislim nisam neki probirač, volem sve što vole mladi ali...
                        Ako već treba da platim onda bih izabrao nešto lepo i zakerao, ovako nešto ne bih platio, mislim da bi trebalo obrnuto, ali kako rekoh početak je bitan, biće nešto od nas, evropa zdaj....

Danas sam sticajem okolnosti morao da menjam neki ventil na boci koja je bila napunjena do vrha, a to je malo rizična operacija sa sve puštanjem gasa pod pritiskom pa je izvršena u otvorenom prostoru. E sad taj otvoren prostor je u dolini "plavog mosta" i zgodan je jer može auto da se nagne na stranu da iscuri što manje gasa. Gore na putu je ordinacija, nisma pitao pošto pušenje ali sam zamolio da ne puše u okolini, bar da ne puše tako da frcaju varnice jerbo će biti da neki lete u nebo, čudno su me gledali.

Bio danas i neki besan na mene jerbo ima problem već mesec dana a ja ne rešavam odma. Pitam a što nisi došao pre 22 dana recimo ili pre 15 dana recimo. Pa eto sad mu rekli da postojim a dosada nisam postojao, malo cvrc... Će sredimo u Ponedeljak....
                        Neš ti meni biti Apaš na babu....

Počinje leto, Talijani idu na godišnji odmor a delova ponestaje, poznata priča, nepoznata samo za uvoznike, mal malo pa ih svake godine u ovo doba iznenadi. Ma i ti Talijani, Piiip neke, stalno idu u leto na godišnji odmor, ko je to video.

Svečano se obavezujem da je sutra poslednaj Subota koju radim, moram da ispoštujem neke dogovore. Ko me posle vidi da radim Subotom ima puno pravo da me nazove magarcom a ja ću preduzeti mere protiv toga, mislim njega, pa kom obojica kom papuča.

Ide riba u Turiji, iznajmljivanje čamca 120 dinara... Neće meni tu prolaziti vreme djaba, ima da pecam dok ne padnem u nesvest pa onda ispočetka.

E stvarno nemam ništa protiv kuravi, svaki posao je dobar, ali brate ružne su.....Pa majkumu jel ima neki sindikat kuravi da se žalim, pa bre to je loše za posao. Ne znam samo da li imaju kasu sa sobom pa da pravdam fiskalni račun na trošak firme??
                        Kako pravdate sredstva??? pa relaksacija od stresa sproću mušterija, i mi majstori imamo dušu... ma kako to čudno i neverovatno izgledalo...

A nestaće i ovog piveta jednog dana, mada... u stvari ako bih konzumirao to ranije dok prolazim pored mosta možda i one ne bi bile tako ružne, mada u veritasu je vino pa bi možda bilo još gore??

Odo, posednja radna subota ....

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Hteo sam juče da napišem neku pametnu poruku jer ja ovde uvek pišem samo pametne poruke, ali nekako se nešto radilo i prodje inšpiration, posle nije kako valja, a imao sam par dobrih ideja, sad ne znam kakve se jer se ne sećam i po tome se vidi da su bile dobre...

A lepo sam se nalalao, probudim se oko 12 i ne verujem očima, na satu sitno piše al iverodostojno, nije onaj šlafthauzent ali je na TV-u a oni ne lažu, bar ja ne znam da su ikad lagali. Možda malo tu i tamo.
                          Hmm... Ako je tu i tamo onda je svugde, nešto tu neštima.

Kažu nema srpske reči sa slovom F sad se nešto smišljam i razmišljam ali nisam nešto pametana danas. Inače jesam ali ne znam šta mi je danas.

Ovo bre sve neozbiljno, nema SRIja i pade svaki dogovor oko roštilja u vodu, doće čovek sa odmora izmrcvaren biće razočarat kako ništa nije organizovano.
                          Lepotce probud se... Kako ću budalo kad sam začarata.

Opalite vašu devojku-ženu za svaki slučaj ako vi ne znate zašto, ona će sigurno znati....

Šta je razlika izmedju žive ograde i žene, ništa, ako je ne krešeš na vreme, komšija će....

Ja ne znam kako ovo pivo raste u frižideru, neki čaroban frižider, kad god ja tamo a ono pivo, baš čudno na ovu vrućinu.

Bio mini samit Lafista ili Alfista u Subotu, predsednik prdno u Šišu.... Kao slavio neku maturu, onoliki da ne kažem šta a slavi maturu, ko klinci neki... Pije samo sok i pada sa stolice, gde ide ovaj svet, ccccc....

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Još sam u ŠOKU!! Dao sam četrsto diiiiinara za nekih 5 i nešto bednih litara bencina. Srećom kantica nije mogla više da primi jerbo bi ja sad ovo pisao sa božijih livada....

Posle skoro dve godine prvi put stanem pored benzin aparata i kažem pun bre, srećom se zaustavi na 400 dinara. Kako čovek izgubi pojam o nečemu, to ti dodje oko malo manje od 15 litara gasa, puno Kume....

E onaj Kure zamalo da me zahebe i da odem na one dugmiće, kao ajde sad i nikad više, ali ljisica sam ja, znao sam da je to odrtavilo i omatorilo i da nema više damfa, nisu svi kao ja pa da se ne primete godine, ko momčić. Ona anemija, pa ja bi ih gadjo ciglom da sam bio tamo. Sad treba ovim klincima da objašnjavam ma nisu oni takvi, to je nekad prangijalo, a sad mrtva puvala, kao neke obrade obradinih obrada. Onaj Alen malo zapali masu pa ga ovi iz ljubomore poklope. Trebo je iz inata da otpeva na kraju Motore i da im pokaže...

Ubacili me u onu grupu od preko iljadu pisača, mislim poruka, pa to je većina poruka na Canonu, ispado ja skriboman a nisam. Ja pišem samo kad treba i to tačno, koncizno, suvislo i nadasve pametno. Onaj Kure je već druga priča, samo neki seks šalje...

Jako je lepo što ovde ne može da piše, mož samo da se jedi i čita...

Danas sam otklonio jedan težak kvar, odvrnuo sam ventil na boci i bi gas, kakvo ja sad da imam mišljenje o sebi, najlepše, normalno...

Utvrdio sam na 4 automobila gde je ugradjena Lovato oprema da samo na dva ima Lovato isparivač i jedan od ta dva ima i Lovato prekidač, ostali i ostalo šareno do pijačnih poslastica.

Čudno pišu reč Lovato....

Isključiše mi dva telefona, ali ja imam treći pa i dalje kuckam, ništa nas ne sme iznenaditi pa ni to da uplata od pre 4 dana stigne tek danas na terminal, hebala ih diližansa koja novce nosi....

Želim da Vam na vreme čestitam predstojeće uskršnje praznike sa napomenom da je karmin najbolja farba za ja ja...

Dražo, vrati se, dosadno je.... Nije onaj bradonja za neupućene....

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Bilo još jedno okupljanje onih Cannob00lovaca po već tradicionalni drugi put, ili teći? Ne ono su bili Lafisti sa primesom Canona ili možda grešim, nemam podsetnik...

Uglavnom, prijavilo se neke tu elite i čvrstog jezgra kao ono Šin Pen i tako taj rad, najavio se i gazda iz tamo neke Švedije. Kao skoknuće na roštilj.

E prc, neima roštilja, samo riba, mislim ona rečna. Za dotični roštilj se pobrinula priroda to jest da ga nema, prethodni dan je padala neka kiša a u Nedelju je osvanuo tmuran kišovit dan koji je obećavao sve samo ne izlet u prirodu..

Pošto smo mi iskusni u onoj igri ništa nas ne sme iznenaditi, povukli smo se na rezervni položaj u Sr. karlovcima u nekoj ribljoj agenciji gde smo rezervisali mesto za svaki pa i ovaj slučaj.

Prvobitni plan je bio sastanak na Sajmu u NS koji je pretpostavljam jedan Laki bacio pod noge i doveo kolonu iz BG-a u moju kuću. Pošto je sve bilo pripremljeno za takav dogadjaj malo je bilo panike di naći stolice za sve.
                              Ali kad gosti nisu besni i kuća nije...
                              Usput, onaj što je seo u prepunu fotelju i slomio staklo ispod papira neka pregleda guzu, možda ima srče

Bilo ko će kafe ko neće, di su ovi što ih boli tiba i tako to, čekao se i gazda u pratnji Saba, mislim na onog Saba što vidi avione di ih nema. I stiže dotični, upoznavanje i slične formalnosti. Uvali mi oma neki snifers, snuks ili snuts, ne znam ni ja. Kao to delotvorno deluje na mentole koji pušu da se ugušu i da će to da mi pomogne. Uz opasku da je grom u prvi pet minuta itd... Bio sam predmet posmatranja ispod oka većine neko vreme i svi su čekali da tresnem u nesves, ali ovo su vesti iz nesvesti pa možda i jesam tamo. Uglavnom, rezultat je bio da sam izdržao celih 6 minuta i onda zapalio cigar bez obzira na dozu od 2 niligrama ili nekih grama u tom sniferu...
                              Tolko o tome, ipak za mene treba neki jači malj....

I pokupimo se pa put pod noge na ručak u prirodi.... Za divno čudo i pored traljave organizacije, niko se nije izgubio usput... Lepo kažem onim Lafistima ne palnirajte i sve će biti uredu... ili moja omiljena "kako misliš kontra radi sve će biti dobro"

Prirodom i ambijentom su svi bili zadovolni ali je priroda bila malo surova prema nama. Zima bre u Acu materinu.... Uglavnom dobili smo sto na visokom položaju u centralnom delu restorana sa pogledom na Dunav ili magacin, kako ko. Nismo se žrebali ko će sesti pored Zverka nego sam ja kao neki organizator rešio da se žrtvujem i rezultat se vidi iz onog tanjira što je drug Kure slikao sa svojom manjom spravom ali istine radi on je sedeo pored Zverka sa druge strane i otimao sa desna. Mislim da je malo dosolio i svojih kostiju ali nisam siguran koliko me je poslušao...

Klopa je bila onako lalinski letnji dan do podne pa je bilo tog smeja te šale uz obavezan boost ovo turbina ono, šlajzvcna na dva stepena levo a razvodnik u oko i niš ne vidš kad voziš. Jedino je Kure non stop zverao prema kujni jer nije čovek doručkovao. Od najavljenih kasnih dolazaka jedino je SrećkoBG bio b00lista i došao, ostale je bolela tiba ili su nosili lek tetki...

Pivo nije brojano ali je je prilikom plaćanja računa uočena poveća linija crtica sa štriklama, onako kao poduža taraba. Mogu misliti da je bio SRi kako bi imali materijala za neki stadion da ogradimo, ali šta da se radi, biće popravni....

Glavni Papaš Raco je otao bez baterije i gledao je tužno kako ostali slikaju, pošto ovog puta nije vozio nije bilo opanosti od aviona pa je tamanio Pivo.

Neki su sa gnušanjem odbili da jedu ribu mislim da je bilo dva komata a ostali su klopali. Vreme je počelo da se prilagodjava nama pa je postajao sv lepši dan, prvo sam mislio da je od piva ali sam posle morao skinuti jaknu jer je sunce izašlo negde oko 4 sata, čudna ova država...

E glavna atrakcija je bila slikanje za matursku sliku. Onako postrojeni na obali Dunava, i sad mesto da jedan slika pa onda drugi i tako imamo dve sliek gde jedan uvek fali došlo se na genijalnu ideju da se slika ono sa zadrškom.

Mislim njih 4 komada je postavljalo aparat pola dana i tako jedno tri puta čini mi se. Epilog je bio da imamo 3 slike gde fali 4 komata ljudi jerbo znaš kad bi oni uskladili 4 aparata pa da zajeno dotrče, nikad, ili možda malo kasnije. Mislim da ima jedna slika gde su dvojica onako kao onaj mister Bin uhvaćeni prilikom uskakanja u red manekena ali ne znam koji su. Nije ni čudo što ne kače slike, blamisti...

Poznajem jednog što je sedeo za tamo nekim stolom ali ne mogu da se setim odakle, mislim da me je do sada cenio, posle ovog slikanja ima loše mišljenje o meni sigurno jer smo izgledali ko deca pobegla iz obdaništa, ono cika vriska i sve uz to...

Ne bih da prepričavam šta je ko rekao jer može na sud da se završi, uglavnom sam na vreme saznao da ne pričam sa Icom već s Lukom ali to je bio on sam kriv jer je stalno spominjao nek Fiće...

Jedan grafičar po imenu Sale je pokazao zavidno znanje iz motora i sve pridavio Boosta oko pojedinosti, dobili smo par ekskluzivnih izjava oko programa rada Saba u vojnoj industriji ali to ne smem da vam kažem jer bih morao da vas ubijem onda.

Egon je bio na visini zadatka, standardno, stalno je škljocao spravom i pokazao da on može kao stara garda da pojede jedno celo i pola, mene mrzelo da naručujem još. Laki je bio Don Vito sa cvikama, Zverko je bio sasvim pristojan, mislim kasnije kad se naklopo, Boost je bio sasvim normalan na zgražavanje svih, Kure ili poznatiji kao Aca sinonim za... je bio kao i uvek smo se smejem i klopam, Uroš nije doneo Pivo i većinom je ćutao i samo po potrebi dobacivao stručne komentare, Srećko je bio prisutan i bojažljivo polupriznavao da ima gas, Nikola je doveo gospojicu i bio jedno vreme na osami u prirodi ali su ga svi slikali tako da nema vajde, Sabo je bio već rečeni paparaco bez aparate???, Ssteva neki broj je bio onaj što ne jede ribu ali nije kukao kao Kure koji je jeo ribu, Ica, pardon Lika je pričao o svemu a pored nejga je bio neko izvinjavam se ne mogu d ase setim a i ostalima koje nisam pomenu, prošlo tri dan i posenililo se. Profesorica iz Srpskog bi mi odvalila bubreg za prethodnu rečenicu....

Onda smo rešili da se uvredimo jer nije bilo deserta i demomnstrativno napustimo kavanu i odemo u neki Diznilend. E tu je već bilo malo nekog gubljenja sad dal od varenja hrane ili tako to, ali smo se brzo konsolidovali i napali Diznilend iz tri pravca. Obeznanjeni konobari su bili prisiljeni da gledaju kako spajamo jedno 7 stolova i raz******mo koncepciju finog i uglednog mesta. Položaj je dobar, mogu se često videti neke mlade tete koje voze biciklo i drže se za onu stvar i usput jedu sladoled, bezobrazluk, Egon nije stigao da snimi ali može da potvrdi a od Kuretove sprave ništa.... Naručeno je neko brdo nekih palačinki sa sve osvrtom na pola ili celo. Kako mogu biti dve palačinke celo a jedna pola ni danas mi nije jasno. Sad dolazi strašan deo, Zverko je uzeo samo pola uz obrazloženje da je celo veliko??? Jel zna neko šta se snjim dogadja???

Raspored je bio izmenjen pa su sad drugi sa drugima pričali o onim turbima i šlaj zvrcnama ali je priroda ovaj put bila fenomenalna, sunce sija ko tepcija, cice prolaze, neke i sede, na stolicama a mi makljamo slatko sa čokoladom. Ide dotle da je bitno jel crna ili bela i preklopljena ili otvorena??? Na čokoladu i palačinku mislim ...

Mic po mic i eto 8 sati, neko reče ajmo na put. Ispozdravljali smo se jedno par puta opričali još pola sata stojećki i odoše ovi za BG a mi pilići kod mene na kafu. I ja sam došao na red da sednem u ljutu zverku da vidim kako to ide. I pored kvara vidi se da je mašina katastrofa, ono šlajfuje bez obzira na gume i podlogu kad god oćeš ili nećeš. Kod mene zaglavimo do nekih 01 sati i kad je Sabo počeo da plače kako mu se spava odoše i ovi najtvrdokorniji. Time je sastanak postao rastanak i nema više....

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X