Gde i kad ste sluzili vojni rok ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • level3
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2006
    • 857
    • BGD, V.B. Karaburma

Dechko, omashio si temu definitivno.
    www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• mb12
      CBC Senator XXL
      • 06.11.2006
      • 640
      • Vrbas
      • Mazda 626 2.0 TD

Ako mislish da sam omashio temu, onda OK! Samo malo mi je trula pricha "Ko nije sluzio vojsku, taj nije ni chovek/mushko" , koja se u pozadini provlachi kroz ovu temu, shto je veoma tuzno

Comment

• dr_mire
        CBC Veteran
        • 10.01.2007
        • 104
        • Beograd, Banovo BrDo

2002 god NS sanitetska služba
        2003 radio kao lekar Kuršumlija, Vranje
        ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• Bane_Saabijach
          CBC Veteran
          • 08.08.2007
          • 108
          • Veliki Popovich

Jel se i civilna vojska računa? Danas završio.

Comment

• dandy
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 513
            • Bijeljina-Beograd Medakovic

hahha, Racuna se.....iskreno, nazalost......

J sam sluzio ,,,,,i sluzim,,,,i ko zna do kad.......

Inace, porucnik,,,,odsluzio do sad vojni rok za cijelu familiju i blizi komsiluk,,,u vojsci o od upisa u srednju skolu, vojan gimnazija, pa akademija, smjer omj, pa 1. Oklopna brigada, vozdovac,,skoro godinu dana proveo u kopnenoj zoni bezbjednosti, bio prilikom ulaska dole,,,,i prosle godine me bacili u sremsku mitrovicu.....evo i dan danas sluzim tamo hha

A sto se tice opravdanosti vojnog roka, svi ocekuju da kazem: treba da se sluzi.....e NE TREBA...

Ovo sada je sprdnja, i vojni rok se sluzi da bi vojska imala bespaltnu radnu snagu i ovce za strazu i sl,,,nema tu obuke, nema vojnikovanja,,,to je nestalo,,,,a vjerovatno posto sam ispratio od 93-ce do danas sve, znam kako je bilo u svim fazama....
            One moje sapatnike gledam svaki dan, pokusavam da im rasteretim zivot sto vise mogu, ali sada su vojnici kosaci, trimeristi, nosaci, cistaci...evo gidinu dana jos ni jednog casa obuke nisam izveo,,,
            Jako sam bio zagrijan za ovaj poziv, ali ono sto danas politika radi od vojske je smijurija, i samo boga molim da se to zavrsi bilo kako,,,,vojska kao najjaca institucija u drzavi koje se plasi i sam predsjednik, postala je jedna papiroloska institucija, baletani....uvlakaci,,,nazalost...
            Zali boze 6 mjeseci zivota tih mladica.....

A civolno sluzenje je tek sprdnja za sebe,,,,ne znam koji mozak je samo to smisljao,,,,ajd trebaju civilne strukture u ratu, kom ratu i koje strukture,,bolnice, i jos po nesto,,,,sta ce onaj iz narodnog pozorista da radi,,,pravi predstave...
            ili onaj sto sluzi u filharmoniji..da svirka u flautu..da ne navodim dalje....
            I to je tracenje vremena mladih ljudi koji mogu mnogo korisnije da iskoriste taj period....

Dok nas karaju sa svih strana, mi sjedimo i gledamo,,,cekamo ispeglane politicare da rijese vojne stvari,,,,prije par godina "martovsko nasilje" kako ga nazvase, sjedim u kasarni,jedva da su i povisene mjere bg uveli,(al kad je onaj krimos ubijen, 10 dana smo cucali i cekali "neprijatelja") muka me uhvatila, tresu mi se ruke,,,,turiram tenk, on zivahno poskakuje,,,kako je to divan osjecaj,,, i malo mi fali da krenem,al dzaba, kontam necu ni do autoputa stici, sjebace me MOJI,,,pobise nase dole, a mi gledamo i cekamo ispeglane da "osude" nasilje....i pisu molbe i peticije...i mi smo vojska,,,,k***ina od vojske...

Mada je ovo tema mnogo interesantnija od realnosti,,,,ali sta cu, morao sam....

Comment

• mb12
              CBC Senator XXL
              • 06.11.2006
              • 640
              • Vrbas
              • Mazda 626 2.0 TD

Znachi ...... sada bi ti chrvsto stegao ruku i rekao "Svaka chast na iskrenosti i objektinosti" ..... kamo srece da vecina ljudi ovako razmishlja!

Comment

• Miodrag
                CBC Veteran
                • 31.08.2007
                • 184
                • Sremska Mitrovica

Vozdovac, Kasarna Vojvoda Stepa Stepanovic (4. juli)
                2002-2003 izvidjac pri artiljeriji

dandy kad si u kasarni onda smo komsije

Comment

• dandy
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 513
                  • Bijeljina-Beograd Medakovic

hhah, ti si bio cini mi se posljednja generacija koja je bila u bgd, poslije je artiljerija prebacena u smederevo, ja sam bio u 2 okb-u prva zgrada sa piste direktno,,,,
                  tebi jekomandant bio onaj pederko major Vasic cini mi se, a bili i aleksic, i suljanovic,,,
                  sada ugasena kasarna, zarasla u travi, razbicali nas ko panta pitu,,,sad sam u mitrovici....vjerovatno me znas.....bar iz vidjenja

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Ja sam bio u civilnoj vojsci,sto zbog posla(slobodan dan kad hocu) sto zbog potrebe da pomognem nekom.
                    "Udruzenje distroficara Beograd"-Svetozara Markovica 42(Slavija)

Eto ja sam mojih 3-4 meseca"vojske"proveo sa invalidskim licima,bio sam vozac mada me nije bilo sramota ni da pomognem u bolnici,kuci,prodavnici...
                    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Miodrag
                      CBC Veteran
                      • 31.08.2007
                      • 184
                      • Sremska Mitrovica

jeste, juce ne stigoh da napisem da smo presli u Smederevo, samo nisam znao da je cela kasarna razbucana. Znao sam da se samo moj divizion dislocirao... E Vasic, zadriglji Aleksic i kap. Sadzak su mi bili staresine posto sam bio na VBRu
                      mozda te znam iz vidjenja, a mogli bi otici na neko pivo,... a posto imas duznost u kasarni bezveze je da te vadim iz kasarne sa posetom

Comment

• ljutaguja93
                        CBC Veteran
                        • 26.04.2006
                        • 158
                        • Blokovi

jul 93-94

'93 jul Užice
                        '93 septembar podgorica - žabljak
                        Živi i pusti druge da žive!
                        ---------------------------------
                        Suza 1.3 MMK - moj mili krš!

Comment

• rajmax63
                          CBC Prijatelj
                          • 02.04.2005
                          • 1415
                          • Bačka Palanka
                          • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Brcko 1982. Tehnichka sluzba , pozadinski vod mehanicar za vozila tockase a bilo je i tenkova.
                          blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                          Audi ima crveno T

Comment

• bagu
                            CBC Senator
                            • 21.06.2006
                            • 245
                            • NS

Buja-Novac dec 00-01 Ra?una?-Voza? Komandnog voda.150ka i Pinc al Safari Verzija i svaki dan obilazak osmatra?nica KZBa.Nadjirao sam se al baš.
                            Ne jedu veliki male ,nego brzi spore

Comment

• civi
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1492
                              • Pozarevac

"kulturo eve me" vec oko mesec dana civilana u domu kulture Pozarevac "Tehnicka sluzba"
                              Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                              - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Urosh
                                CBC Član
                                • 13.05.2007
                                • 79
                                • Zemun
                                • Toyota Avensis D4D

Surdulica ’97-’98. Granicar, pozadinski vod neka cetiri meseca posle obuke. Posle, otkomanda u Vranje, a svo vreme nas dvojica se vodili na brojnom stanju u Surdulici - ljudi ludilo. Tog dela vojske se secam kao kroz maglu - nikad trezan!!!

Comment

Working...
                                X