Letovanje u Bugarskoj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

gazda, pogresio sam, u zagori nije 1.98 nego 1.958 , al svejedno je najbolje.

Evo informacija od sustinskog znacaja:

domace pivo: u prodavnici 1.3 lv (kaucija za flasu 0.2, kupi odma gajbicu i dogovori se da je vratis kad zavrsis letovanje), u lokalima u novom delu od 1.5 do 1.8, u starom NE POKUSAVAJ, moze da bude i do 6lv toceno.

amstel : u lokalima 2-2.5lv

na obali u novom delu ima par restorana sa predivnim pogledom i na stari grad i na obalu. Usluga je nikakva, al' su konobarice predivne, sto moze da bude korisno kad zena i deca polegaju a ti se vratis na casicu pred spavanje.
    Sve sto su kolege sa foruma naveli na pocetku u vezi klope je tacno: moja omiljena salata je luk sa crnim maslinama, sudzuk je kao i nas, zatim svinjska rebarca i tako redom. Morske plodove jedva da sam probao. Inace jedi samo ono sto moze da se veze za drvo. Postoji tamo citav kult u vezi piletine al'pileci batak ne mozes da dobijes osim ako ne kupis pile. Dakle nema samo noga. Celo pile je 8lv, bez obzira dal' ga trosis tamo ili ga nosis na terasu ispred svoje sobe. Pice su OK, samo idi na sigurno, npr. Capriciosa i sl. , ne experimentisi sa specijalitetima kuce.
    Ne isplati se spremati, kafane su suvise jevtine.

Mesta nema nigde od 6-10 pm jer je sve puno. 4-clana ekipa vecera za 20-40lv ako pijucka umereno. Aperitiv: najbolje pescerska mastika, sluze je ledenu (ne sa ledom) u lepoj casici od 0.10, najbolja je u kombinaciji sa pivom.

Tuseva na plazi nema, a WC je 0.5lv.Najbolje seri kuci .

Slobodan krevet je blago tamo, mesta nema ni u hotelima.Ako ti treba dacu ti broj, dovoljno je 3 dana pre da se najavis. Pored hotela Nocna Panorama ima jedno privatno dvoriste u kome smestaj auta kosta 5lv dnevno-isto kao i na javnim parkinzima, samo sto je hladovina, a sa gazdom mozes i da popijes neku, to jako voli.

U starom gradu se sklanjaj od firmiranih parfema jer nisu firmirani, a antikviteti su verovatno stari 2 nedelje.

Saobracaj je gust, izbegavaj da palis auto ako bas ne moras. Ne svadjaj se ni sa kim u saobracaju posto su verovatno naoruzani jer voze najnovije bendze i aston martine.

Apoteka u centru kod poste radi i nedeljom.

Dodacu jos nesto cim se setim.
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Gazda Milutin
      CBC Senator
      • 31.01.2008
      • 267
      • Pancevo

'fala Desho za ove info-e.

Slobodno "natovari" josh kada se setish.
      - Govori tiho i vodi psa sa sobom! -

Comment

• mrki
        CBC Senator XXL
        • 08.11.2006
        • 550
        • nis, serbia

@deki.
        svaka cast care!
        dodje mi da odma' sednem u auto i zapalim za bulgariju!

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Na granici je bitno ovlascenje ako ne vozi vlasnik, medjunarodnu ne traze, magicna rec sta god da pitaju je "na more" i no problem. E sad ja sam granicu presao po mrklom mraku pa ih mozda mrzelo da zezaju.

U povratku zaostale sitne leve mozes da zamenis u dinare kod tipa koji naplacuje WC izmedju granicnih prelaza s desne strane.

Za kamere i laptop treba imati racune i onda ne treba nikakva potvrda.

Klopa u povratku : predlazem OMV sendvice, na SHELL-u izgledaju kao da ih ona debela pravila za sebe - a izgleda k'o rumunska bacacica kugle !

Ima u centru i Wireless internet caffe, iz pravca starog grada s leve strane u glavnoj ulici, ispod neke banke.

Galebova ima milion, a posto surak zivi u svedskoj gde ih takodje ima toliko, upozoreni smo da je OPASNO ako se naseru na garderobu - ne skida se nikako ! Inace su ogromni.
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

ako si ljubitelj kafe, ponesi od kuce kafu i kuvalo, posto tursku ne kuvaju, a dobar espresu u bugarskoj popiti neces.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
            X