Koji bicikl i gde kupiti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Koji bicikl i gde kupiti?

Nadam se da se neko sa foruma bolj od mene razume u te stvari (mada iskreno i nije posebno tesko razumeti se u bicikle vise od mene jer znam da imaju dva tocka i pedale ).

Naime, planiram kupovinu bicikla koji bi prvenstveno sluzio za subotnje voznje Kejom do Ade (od Usca) i nazad i povremeno kada me ne mrzi da ga sklapam za neku voznjicu po Kosutnjaku. Znaci nista super-pro i na tu temu. Disk kocnice nisu neophodne, pouzdana oprema da ali ne mora da bude top class. Za to bih izdvojio do 350e (mozda malkice vise). Sta je vas apreporuka sta gledati i gde kupiti?

Uz sve to zbog toga sto bis se vozilo na ravnom cenim da bi mi amortizeri bili samo hendikep!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Pa za 350e ti mozes da kupis prilicno dobru biciklu.
    Sedi u kola i idi do buvljaka na novom beogradu tamo ima dosta dobar izbor i nisu toliko lose bicikle,isto prosetaj malo po ovim hipermarketima Metro,Tempo,Delta city.

Svi ti oni uglavnom imaju shimano menjace,duple bandase i jos neke sitnice za te pare.

Mislim da cak i za 10000 dinara mozes da kupis super biciklu zaa ono sto tebi treba znaci nista profi vec cista kulturica od bicikle ne neki kinez i slicno.Poseti buvljak tamo ima dobar izbor.Pogledaj takodje i capriolo.

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Bas sam razmisljao o Capriolo ili Nakamura bajsu. Buvljak mi nikako ne odgovara jer sam planirao da platim karticom i da ga otplatim do kraja leta .

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Milorad90
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2007
        • 975
        • Beograd

E pa onda vidi u nekim radnjama ali tamo ce ti verovatno biti malo skuplje mada ne mora da znaci.Sto se mene tice slobodno kupuj Capripolo,ja vec 4 godinu ga unistavam i on i dalje ide,a dobio sam ga sa 14 godina,znaci bio sam neizivljeno deriste koje nije pazilo biciklu uopste i vozeno je svuda.Uzimaj ga slobodno,neces se pokajati.

Comment

• sn00py
          CBC Senator XXL
          • 15.08.2005
          • 851
          • Belgrado

Da sam na tvom mestu [a i bio sam pre nekih 4 god] uzeo bih polovan bajk...
          Znam jedan servis koji uvozi polovne bajseve iz svice valjda, i onda urade servis zamene sve sto ne valja, usteluju srede i prodaju.. [maltene dobijes nov bajs].. Ja sam uzeo mistral sa prilicno dobrom opremom, lep ram, prilicno lagan, za ako se dobro secam nekih 320e ili tako nesto.. Nekih 2 meseca sam uporedjivao i probavao neke capriolo bajseve tog cenovnog ranga, kolko se seccam i par polarovih, i mogu ti reci da sam izuzetno zadovoljan ovim koji sam uzeo, jos uvek nijedan problem sa njim.. A predjenih 10ak hiljada... Tako da bih pre uzeo polovan a kvalitetan i proveren bajs nego nov capriolo ili polar ili stagod...

BMS team

Comment

• StudentBGD
            CBC Senator XXL
            • 18.12.2007
            • 1027
            • Beograd

Pre mesec dana sam gledao bicikle, u Merakator centru, u Intersportu su imalo dosta razlicitih modela Nakamura i cene su bie od 200-600e. Keva je uzela sebi neki za 19000din, lagan, lepa operema, sve Shimano, nigde nema plastike...sve u svemu korektan bajs skroz. Video sam i na 25. maju u radnji za bicikla isto par lepih komada za 300-500e, primaju kartice. Jedino nisam zapamtio proizvodjaca...

Poruku izmenio: sri98
            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• doc
              CBC Senator
              • 25.08.2006
              • 240
              • BGD/KG

ja se slazem sa sn00py-jem

bolje je uzeti polovan nego nov...
              ja sam se zaleteo, posto me mrzelo da cekam da naidje nesto dovoljno veliko za mene, pa sam uzeo polar avalanche sa shimano-acera opremom i prednjim mehanickim diskom, pre 5-6 godina za oko 300-350 veverica, ne secam se tacno...
              i danas je u mom posedu, ziv, presao oko 30.000 km, ali viljuska menjana posto je zaribala, patrona menjana vise puta, na kraju jedva pronadjoh odgovarajucu duzinu shimano lx (sa oba aluminijumska pstena)...

mehanicka disk kocnica je najveca glupost ikad smisljena, ali

ako bas uzimas novo, izbegavaj logan i slicna kineska s**** za opremu, viljusku obavezno sa suspenzijom - ali kvalitetnu, etc...
              Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• sn00py
                CBC Senator XXL
                • 15.08.2005
                • 851
                • Belgrado

Evo kako izgleda taj bajs koji sam ja uzeo...

BMS team

Comment

Working...
                X