Nekoliko pitanja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Nekoliko pitanja

Trebam uskoro da dodjem u Srbiju, a zatim idem sedmicu dana za Krajinu.

Odlucio sam da je najbolje da iznajmim kola i nasao sam jednu Corollu u Srbiji koja je sa Kanadskim tablicama.

Moje pitanje je: da li ce biti kakvih problema sa putovanjem za Hrvatsku zbog tablica? Da li treba neku posebnu papirologiju da pravim? Ja i cale imamo Americke vozacke, ali cemo napraviti i medjunarodne pre nego sto dodjemo.

Ukoliko mi propadne ovaj dil, koliko je pametno iznajmiti kola u Srbiji i sa recimo BG tablicama ici za Hrvatsku?

Hvala.

Jesi planirao možda u Dalmaciju sa BG tablama? Oni tamo razbijaju i ZG auta kao od šale.Šalim se ti problemi su retki,ali zavisi.Ako auto ostane na parkingu i naiđe neko pijano društvo noću na primer.Ali toga je bilo i u SFRJ.Ja nekad poludim ovde zbog službenih auta iz Beograda kad me preteknu 140 km/h bez pokazivača i svetala.Ništa protiv Beograda,tamo su uprave svih kompanija koje posluju u Srbiji,i to su njihovi vozači.O tome smo već imali temu.Iz ličnog iskustva i iskustva rođaka iz Apatina auta sa NS tablicama ne bi trebala da imaju problema.Somborske i subotičke registracije nemaju problema.Rodbina primjerice ide u šoping u Osijek Ja u Novom Sadu,a verujem i većina i ne obraćam pažnju na hrvatske tablice.

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Sanse su najvece da cu voziti Corollu sa Kanadskim tablicama, najvise me interesuje jel trebam imati neku posebnu papirologiju zbog toga i hoce li biti kakvih problema zbog tablica ('ebiga, stvarno neznam kako to funkcionise tamo). A ako ne bude nista od toga onda cu gledati da iznajmim nesto u Srbiji.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Imas USA pasos, odgovarajuci ugovor o rentiranju, CDN tablice i nikog ne zanimas (mislim prvenstveno na narod).
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Ne verujem da ce biti ugovor o rentanju jer cu da "pozajmim" kola od privatnog lica. Koliko sam razumeo, u tom slucaju mi treba njena punomoc da mogu voziti kola izvan Srbije.

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Hmm, neznam da li to medjunarodno ovlascenje moze da se izda za strano vozilo, mislim da ne.

Mislim da je dovoljno da tvoj prijatelj stavi na papir da te ovlascuje da mu vozis auto i to je to...

Comment

• sasa km
              CBC Senator
              • 23.10.2007
              • 241
              • kosovska mitrovica

primer

kola na srpske tablice u Srbiji moze da vozi sa ovlascenjem za upravljanje,otudjenje, prduzenje registracije, naplatu stete i druga navedena ovlascenja drugo lice -- i naravno ako ima srpska dokumenta- vozacka , licna karta, pasosh tj. prebivaliste

kola sa srpskim tablicama sa ovim ovlascenjem u makedoniji moze da se vozi ali ako pored ovlascenog lica sedi i vlasnik vozila

za hrvatsku neznam jer nisam tamo bio
              ALFA-naravno, molim jednu u fulu za poneti

Comment

• veljko
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2006
                • 476
                • Backi Jarak, NS
                • Volvo V50 DRIVe

mozda je najbolje da se raspitas u ambasadi, posto je tvoj " problem" bas zakoplikovan,
                aj sto si americki drzavljanin, i sto dolazis u Srbiju, i sto hoces kola da vozis u hrvatsku
                sve bi nekako skontali (mislim na pronalazenje nekog resenja)

al oces jos vozilo koje je na kanadskim tablicama
                uff

prvo se raspitaj u americi da li mozes da vozis vozilo sa kanadskim tablicama u meksiku

i koji ti papiri trebaju
                verujem da ce i ovde biti slicna situacija

samo ne znam ko ce ti to sve overiti
                Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Hvala svima na odgovorima.

Jos jedno pitanje: Da li mogu u Srbiji da vozim sa Americkom dozvolom ili moram da pravim onu medjunarodnu? Ako mogu da vozim sa Americkom dozvolom, onda koliko dugo?

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

Ja sam vozio i sa Nemackom i Americkom (tj. njih pokazivao) i niko mi nije trazio medjunarodnu. Kizabgd je takodje vozio sa Americkom i koliko znam nije imao problema.

Samo nemoj da govoris da imas i srpsku dozvolu, posto mogu da te cimaju, ako imas prebivaliste u Srbiji...

Comment

• Horsepower
                      CBC Senator XXL
                      • 29.12.2005
                      • 2000

Nemam nasu vozacku, ja sam otisao iz Srbije sa 15 godina.

Hoce li biti problem da iznajmim kola od agencija ako imam samo Americku?

Comment

• SAAB PoWeR
                        CBC Senator XXL
                        • 26.04.2005
                        • 1394
                        • tu iza coska(Milwaukee USA)

mozes voziti sa usa vozackom , sve zavisi na kakvog zandara naletis , neki prave frku a neki ne , ali na kraju te svejedno puste , da izvadis internacionalnu trebaju ti dve slike za pasos , usa vozacka i 10 $
                        odes u AAA imas jedan na 27th street sve gotovo za 5 minuta, dozvola ti vazi godinu dana i nemas brige
                        _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Hoce li biti problem da iznajmim kola od agencija ako imam samo Americku?
                          Nece. Njih nije briga , samo da ti naplate.
                          Znam iz prve ruke, moja zena radi u jednoj takvoj agenciji. Kad moze sa svedskom onda moze i sa USA dozvolom.
                          Treba ti validna kred.kartica, blokiraju ti sredstva za period za koji planiras da iznajmis auto. Kad vratis auto tek tad se dogovaras o nacinu placanja.
                          Originally posted by Valent Vudriga
                          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

Hvala svima.

Saab Power, znam za taj AAA, tamo sam prosli put pravio vozacku.

Comment

Working...
                            X